سکس چت:

به ارسال پیام‌های جنسی، تصاویر یا ویدیو برهنه و نیمه برهنه در مکالمات خصوصی، سکس چت گفته می‌شود.

کودک ممکن است به میل خود، یا به اجبار آن را انجام شوند. در هر حال وقتی تصاویری برای فرد دیگری ارسال شد، دیگر کنترل سرنوشت آن غیر ممکن است.

اگر این تصاویر در بین همکلاسیان پخش شود، می‌تواند به قلدری و آزار و اذیت ختم شده و منجر به منزوی شدن کودک گردد. اگر این تصاویر به دست شکارچیان اینترنتی برسد، می‌تواند به عنوان ابزاری برای باج گیری یا گرومینگ (ایجاد رابطه عاطفی با کودک برای کاهش توانایی او در نه گفتن به رابطه جنسی) مورد استفاده قرار بگیرد.

برای اینکه با پدیده سکس چت کودکان مقابله کرد، والدین باید قبل از ورود کودک به دنیای دیجیتالی، در مورد خطرات احتمالی و تاثیرات این رفتار، با او صحبت کنند. کودک باید به اهمیت موضوع پی ببرد و بداند به چه دلیلی نباید (حداقل تا رسیدن به سن مشخصی) تصاویر برهنه خود را به دیگران ارسال کند. برای این کار تشریح پیامدهای ناشی از ارسال تصاویر برهنه، ضروری است.

سکس چت در سه حالت عمده رخ می‌دهد:

۱.کودک تصاویر خود را به فرد دیگری ارسال می‌کند.

۲.تصاویر برهنه فرد دیگری به کودک ارسال می‌شود.

۳.تصاویر برهنه فرد دیگری به طور گسترده‌تری بین کودکان منتشر می‌شود.

در تمامی حالات افراد ممکن است، با تمایل یا به زور مرتکب این رفتار شده‌باشند. در هر صورت نمی‌توان از تاثیرات منفی آن بر روی آینده و روحیات کودک صرفنظر کرد.

کودک به ندرت، مستقیما به والدین خود می‌گوید که تصاویر برهنه خود را به دیگران ارسال کرده است. در اغلب موارد این والدین هستند که باید به رفتارها و گفته‌های فرزند خود توجه داشته باشند تا در صورت بروز هر کدام از آنها، تدابیر لازم را اتخاذ کند. معمولا کودکانی که در سکس چت شرکت می‌کنند، منزوی می‌شوند. به خصوص اگر فردی با استفاده از اطلاعاتی که به دست آورده، از او باج گیری کند.

هرگز منتظر نباشید که خود کودک در مورد سکس چت به شما چیزی بگوید. در صورتی که متوجه شدید کودکتان به هر دلیلی پیام یا تصاویر جنسی به دیگران ارسال کرده باید با او صحبت کنید. در صحبت‌های خود حتما به نکات زیر دقت کنید:

• آرامش خود را حفظ کنید.

• از قضاوت کردن کودک پرهیز کنید.

• به خاطر داشته باشید که سرکوفت زدن چیزی را درست نخواهد کرد.

• باید به فرزندتان قوت قلب دهید.

در صحبت با کودک حتما سوالات زیر را مطرح کنید:

• چه احساسی دارد؟

• چه چیزی ارسال شده؟ تصاویر، ویدیو یا پیام؟

• چه کسی آن را ارسال کرده؟

• تصاویر متعلق به چه کسی است؟

• آیا در این کار، پای فرد بالغی در میان است؟

به خاطر داشته باشید که هدف اصلی شما به عنوان یک والد، محافظت از فرزندتان در برابر هرگونه تهدیدی است. بنابراین اگر سوالی از فرزند خود می‌پرسید تنها به این دلیل است که قصد حل کردن موضوع را دارید، نه محاکمه فرزندتان. بنابراین از مجازات کردن کودک خود بپرهیزید چرا که مطمئنا او از اتفاقی که رخ داده به اندازه کافی ناراحت بوده و خود را سرزنش می‌کند.

در صورت مشاهده هرکدام از شرایط زیر، حتما مراتب را به پلیس گزارش دهید:

• در صورتی که پای فرد بزرگسالی در میان باشد.

• اگر شواهد و مدارک نشان می‌دهد که فرزندتان مورد اخاذی، یا گرومینگ قرار گرفته.

• اگر تصاویر ارسال شده طوری رابطه جنسی را به تصویر می‌کشد یا نشان از رفتارهای خشونت آمیز داشته باشد.

• اگر فکر می‌کنید ممکن است جان کودکتان به خاطر ارسال یا دریافت آن تصویر در خطر باشد.

والدین باید در مورد روابط سالم، تعیین خط قرمز، فواید و خطرات دنیای دیجیتالی با کودکان خود صحبت کنند. در صحبت‌های خود حتما از مثال‌ها و سناریو‌های واقع بینانه (قابل فهم برای کودک) استفاده کنید. در صحبت‌های خود به تفاوت‌های جنسیتی نیز توجه کنید.

 


 

محافظت از کودکان در برابر آزار و اذیت اینترنتی (بخش سوم)

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)