همانطور که در مقالات قبلی اشاره شد، هدف از این سری مقالات، افزایش توانایی زنان در مقابله با انواع حملات، خشونتها و آزار و اذیتهای اینترنتی است. در این مقاله به بررسی نحوه مقابله با رفتارهای خشونت آمیز در محیط کار خواهیم پرداخت.
متاسفانه مزاحمت در محیط کاری نیز بسیار متداول است. طبق مطالعات صورت گرفته، از یک سوم زنان ۱۸ تا ۳۴ ساله در محیط کاری دچار مزاحمت جنسی میشوند. ۲۵% از این زنان از طریق پیام یا ایمیلهای آنلاین آزار دادهشدهاند که ۷۰% از آنها هرگز از این مزاحمتها شکایت نکردهاند.
دلایل زیادی برای این عدم شکایت وجود دارد که یکی از آنها را میتوان بی اطلاعی از تعاریف موجود برای مزاحمت جنسی دانست. در زیر به چند نمونه از مزاحمتهای جنسی اشاره میکنیم:
– اشتراک گذاری تصاویر یا ویدیو نا مناسب
– ارسال پیام، ایمیل یا نامه با مضمون دعوت به سکس (مستقیم یا غیر مستقیم)
– جکهای جنسی یا شوخیهای بی ادبانه
اما حتی مثالهای فوق هم کاملا واضح نیستند. برای مثال اگر فردی عکس آلت جنسی خود را ارسال کند، واضح است که مزاحمت جنسی ایجاد کرده اما از یک شوخی بداهه هر گونه برداشتی ممکن است صورت بگیرد.
پس چگونه میتوان مزاحمتهای جنسی را تشخیص داد؟
هرگاه در شک و تردید بودید باید به احساستان رجوع کنید. آیا حرفی که بیان شده، شما را ناراحت کرد؟ چیز ناخوشایندی در این پیام وجود دارد؟ اگر پاسخ شما مثبت است میتوان تا حدودی آن حرف را مزاحمت جنسی قلمداد کرد.
مزاحمت جنسی در محیط کار:
مزاحمت جنسی انواع مختلفی دارد اما زمانی که به صورت آنلاین صورت میگیرد، چندان واضح نخواهد بود. با این وجود احتمال وقوع آن نیز بالا است. در برخی پروندههای بزرگ، الگوی مزاحمت جنسی با رفتارها و حرکات بسیار ریز آغاز میشود و اگر کاربر آنها را به طور دقیق و درست ضبط نکند، نمیتواند به عنوان مدرک چیزی رو کند. بنابراین بهتر است تمامی موقعیتهایی که در ان احساس ناخوشایندی دارید را ضبط کنید.
حتی در مواردی که از وقوع مزاحمت اطمینان کامل ندارید، بازهم بهتر است همه چیز را ضبط کنید. ممکن است در آینده مشکلات اساسی رخ دهد و مجبور به شکایت شوید. در این حالت بازهم باید مدارک کافی و درستی در دست داشته باشید.
شکایت از مزاحمت جنسی در محیط کار:
۱. همه چیز را ضبط کنید:
هر کامنت، ایمیل نامناسب یا مکاتباتی که میتوان آن را به عنوان مزاحمت جنسی قلمداد کرد را باید ضبط کرده و در محلی که به غیر از شما کس دیگری به آن دسترسی ندارد، ذخیره نمود. به عبارت دیگر کامپیوتر شما در محل کار، گوگل درایو کاری که شرکت برایتان صادر نموده و … محل مناسبی برای ذخیره این اطلاعات نیستند. احتمال دارد که فرد از کامنتی که ارسال کرده قصد بدی نداشته باشد، اما اگر این اتفاق دوباره رخ دهد آنوقت به این مدارک نیاز پیدا خواهید کرد.
اگر مزاحمت ناشی از دست درازی یا مکالمه حضوری باشد، صریعا هر اتفاقی که افتاده، با زمان و محل وقوع آن را یادداشت کنید.
۲. همه موقعیتها را تحت نظر داشته باشید:
هر جا که صلاح دانستید اسکرین شات بگیرید، ساعت، تاریخ، ایمیل یا هر فایلی که برایتان ارسال شده و باعث ناراحتی شده را ذخیره کنید.
۳. شکایت کنید:
زمانی که به اندازه کافی مدرک بدست آوردید، باید شکایت کنید. با وجود اینکه برخی حس خوبی نسبت به شکایت کردن از همکارانشان ندارند، اما بهترین راه برای توقف این قبیل رفتارها، همین شکایت کردن است.
مدارکی که جمع کردهاید را به بخش منابع انسانی ارسال کنید. اگر در شرکتی کار میکنید که بخش منابع انسانی ندارد، بهتر است مدارک را در اختیار مسئول دفتر یا مدیر سازمان قرار دهید (البته اگر آنها خودشان مزاحمتی برایتان ایجاد نکرده باشند).
مطمئنا سازمانها برای برخورد با چنین رفتارهایی، سیاستها و قوانین خاصی دارند.
به خاطر داشته باشید در صورتی که شکایت شما در داخل سازمان بررسی نشد، همیشه میتوانید به مراجع قانونی شکایت کنید.
با توجه به اینکه برخی از زنان به صورت دورکاری یا فریلنس فعالیت میکنند، چنین شکایاتی ممکن نخواهد بود که در این صورت نیز فرد باید به مراجع قانونی شکایت کند.
مزاحمت جنسی برای زنان خویشفرما:
از آنجایی در این شرایط کسی برای مراجعه و شکایت وجود ندارد، فرد باید خودش دست به کار شده مزاحمتها را متوقف کند.
این شرایط برای آریل که یک نوازنده است رخ داد. یکی از نوازندگان حرفهای پیامی جنسی برای او ارسال کرده و در مورد لرزش بدنش در حین نواختن آهنگ کامنت داده بود. آریل در پاسخ به او گفته که «الاغ نباش» و مخاطبش پاسخ داده «عاشق مدل حرف زدنت هستم».
آریل تصمیم گرفت که این مشکل را به صورت خصوص حل کند، به همین منظور پیامی برایش ارسال کرده و به او گفت که کامنتش کاملا جنسی بوده اما مخاطب او این ادعا را رد کرد.
به عقیده آریل میتوان با رویارویی و تماس مستقیم با مزاحم، قدرت خود را نشان داد. اما برخی با این عقیده مخالفند و ترجیح میدهند که مزاحمت و فرد مزاحم را به طور کلی نادیده بگیرند. نمیتوان به طور ۱۰۰% گفت که کدام یک از این روشها درست و کدام اشتباه است، انتخاب با شما است.
در مقاله بعدی به مزاحمتهای جنسی در اپلیکیشنهای دوستیابی خواهیم پرداخت.
در همین زمینه:
بخش اول:
بخش دوم:
بخش سوم:
بخش چهارم:
ارتقای توانایی امنیتی زنان در فضای مجازی (بخش چهارم: امنیت در اینستاگرام و اسنپچت)
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.