پس از اشغال کریمه توسط روسیه روند قرار گرقتن اولیگارک های روسی در لیست تحریم ها افزایش یافت، در روزهای با افزایش تطبیق این تحریم ها بروی این تاجران، ملاکان و ثروتمندان روسی در خارج از مرزهای سرخ، نام های آشنا و نا آشنایی به بولتن خبرگزاری ها اضافه می شود. من نیز سعی کردم با جستاری ویژه نام چندین تن از این نیروهای ارتش اقتصادی پوتین را واکاوی کرده و شرح کوچکی از آنان را به اشتراک بگذارم:

ولادیمیر پوتین پس از به دست گرفتن قدرت در روسیه سعی کرد با ایجاد یک سیتسم اقتصادی-هیرارشیک قوی از دوستان، توابین و وقادارنش به نوعی حکومت مادام العمر خود را تضمین کند. با شروع اقتدار پوتین در روسیه، وی با چندین تن از این ثروتمندان روس که به نوعی پس از «پروستوریکا» و استفاده از آزادی های محدود دوران گورباچوف و یلتسین، املاک، معادن و ثروت کلانی را صاحب شده بودند ملاقات هایی انجام داد، وی در قبال عدم دست اندازی به اموال آنان و بخشودگی کامل ثروت اندوزی نا مشروع این افراد در دوران گذشته به نوعی با سهام گیری در موسسات و شرکت های این اولیگارک ها  زمامداری مطلق خود را بر روسیه تضمین کند.بسیاری از این یاران سکه ای مرد اول روسیه از دوستان دوران فعالیت وی در ک گ ب و شهرداری پترزبورگ بودند که به شرح برخی از این افراد خواهیم پرداخت:

 

الکساندر مورداشوف:

 وی یکی از سهامداران بزرگترین شرکت توریستی جهان« تویی» ، شبکه های تلویزیونی  رن، یک، پنج و چهار، سهامداران شبکه تلویزیوین تله دوی روسیه، سهامدار پاور ماشین یکی از شرکتهای تابعه زیمنس آلمان است.

مورداشوف مالک شرکت «نورد گلد» بدرگترین شرکت طلای روسیه که حق انحصاری کشف و کاربری طلا را در سیبری نیز بر عهده دارد. وی تا سال ۲۰۱۳ یک از بزرگترین سهامداران بانک ملی روسیه نیز بود.

او در سال ۲۰۱۷ نشان لیاقت دوک بزرگ لوگزامبورگ را کسب کرد.

بر اساس گزارش اندکس میلیادرهای بلومبرگ در مارچ ۲۰۲- . مورداشوف دارای ثروتی بالغ بر بیست و یک میلیارد دلار است.

پس از تحریم های اروپا و آمریکا بر علیه تجاوزات روسیه، رو فروند یات مورداشوف در ایتالیا توسط پلیس توقیف شد.

او در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه توسط فوربس و خبرگزاری روسی تاس منتشر شد، گفت: “من مطلقاً با تنش‌های ژئوپلیتیک فعلی کاری ندارم. نمی‌دانم چرا تحریم‌ها علیه ما اعمال شده است.” نام وی در پرونده های پانام و پاندورا به وفور دیده می شود. مورداشوف در بسیاری از کشورهای آفریقایی فعالیتهای معدنی دارد.

 

علیشر عثمانوف:

میلیادر ازبک تبار روس، بر اساس گزارش نشریه فوربس در سال ۲۰۱۵ وی  دارای ثروتی بالغ بر۱۳.۵ میلیارد دلار، پنجمین ثروتمند روسه و ۷۱ مین ثروتمتد دنیا است. سهامدار بزرگترین شرکت مستخرج «کنگلومرا» در روسیه بنام «متالو اینوست» می باشد. عثمانوف، از بنیانگذاران «گازپروم» و رییس دپارتمان معادن این شرکت در بدو تاسیس بود.

شریک و دوست صمیمی وی فرهاد مشیری، ایرانی-بریتانیایی ساکن موناکو است.مشیری  سهامدار و رییس هیئت مدیره هلدینگ روسی، «یو.اس.ام » است. وی به همراه عثمانوف یکی از سهامداران باشگاه ورزشی آرسنال انگلستان می باشد.مشیری شریک عثمانوف در سال ۲۰۱۶ سهام خود را جهت خرید اورتون به عثمانوف واگذار کرد. همسر مشیری نازنین انصاری مدیر مسئول کیهان لندن و از دوستان نزدیک عثمانوف است.

پس از تحریم ها علیه روسیه، بات ۶۰۰ میلیون دلاری عثمانوف بنام « دلبر» همراه با این زوج ایرانی تخت تاثیر اخبار جنگ در حاشیه زیست می کرد. علیشر عثمانوف همچنین مالک نشریه  و خبرگزاری باصطلاح مخالف و مشهور روسیه بنام «کامرسانت» است.

 

سرگئی رولدوگین:

دوست صمیمی پوتین از دوران خدمت او در پتزربورگ ست. شهرت او بیشتر به عنوان نوازنده ویوبون سل است ولیکن بیشتر به عنوان دستگاه پولشویی پوتین عمل می کند. رولدوگین صاحب ۲ میلیارد دلار ثروت معلومه و بسیاری از حسابهای آوشور  جهت تطهیر پولهای حق السهمه ای ولادمیر پوتین است. او نیز به سان سایر ثروتمندان نزدیک پوتین متولد دهه ۶۰ میلادی یعنی ۱۹۵۱ است. سرگئی رولدوگین همانند سایر افراد مطروه در این لیست ثروتمد بدوی نبوده بلکه پوتین دوست نزدیک وی ، دوگین را به عنوان مدیر وارد یکی از این شرکتها کرده و او به صورت دوره ای با آموزش و نظارت بر این شرکتها به ثروت کلانی دست پیدا کرد. بطور مثلا او سهام۶.۵ دلاری گازپروم را خریده و آن را ۳۲ برار فروخته و سود حاصله از این کار را در حسابهای آوشور پوتین پس انداز کرده بود. بسیاری از حسابهای این پوتین در سایه در جزایر ورجین بریتانیا قرار دارد. در این اواخر بر اساس گزارشات «ناوالنی» تصویری از خانه ویلایی پوتین منتشر شد که بعدها رولدوگین با اعتراض وقیحانه ایی این خبر را کذب دانست و خانه را متعلق به خانواده اش معرفی کرد. گفته می شود که رولدوگین که در «لندشویی ترویکا» که به عنوان یک سیستم مالی  بسیار پیچیده تعریف می شود نیز دست دارد،   او از این طریق میلیاردها دلار «انتقال» داده و از طریق این سامانه بیش از ۶۹ میلیون دلار دریافت کرده است.

 

آرکادی روتنبرگ:

دوست صمیمی پوتین ،پدر خواننده «ماریانا» دختر ولادمیر پوتین است. بر اساس گزارش نرشیه فوربس میزان ثروت او بالغ بر ۲.۵ میلیارد دلار است. آرکادی مربی جودو است و تمیرینهای خصوصی وی با پوتین مشهور است. وی در ان سالهای باشگاه جودویی بنام ، یاوارا نوا را تاسیس کرد که بعدها این باشگاه چهار بار قهرمان اروپا شد و مبلغی بالغ بر ۱۸۰ میلیون دلار از سوی  از گنادی تیموچنگو دوست مشترکش با پوتین دریافت کرد.  از سال ۲۰۰۷ به بعد بسیاری از مناقصه های شرکت  گاز پروم من جمله خط لوله قطب شمال به روتنبرگ اعطا شده است. او رییس هیئت مدیریه تیم هاکی «دینامو مسکو»  است. وی عضو فدراسوین جهانی جودو و در بازی های زمستانی سوچی مناقصه ۷ میلیارد دلاری را از ان خود کرده بود. نام وی در اسناد پاناما دیده می شود.

روتنبرگ صاحب یکی از بزرگترین شرکتهای ودکای روسیه است. او در سال ۲۰۱۳ مدیر عامل انتشارات روشنگری شد، این انتشارات در دوران شوروی تامین کننده کتب درسی جماهیر بود. او پس از فروپاشی شوروی و تغییر روش نظارت در سال ۲۰۱۴ مناقصه چاپ  هفتاد درصد از حجم کتب درسی فدراسیون روسیه را بدست آورد. او در سال ۲۰۱۹ بسیاری از دارایی ها خود من جمله ۷۹ درصد پروژه برونیه(گازپروم) ،۲۹ درصد شرکت ساختمانی «موستوت رست» ،۳۳.۳ درصد از هلدینگ «تی پی سی» را به پسرش ایگور واگذار کرد. او در سال ۲۰۱۷ توسط ایلات متحده در لیست تحریم قرار گرفت و در کنار این او  یکی از تاثیر گذاران بر پرونده الکساندر ناوالنی نیز بود.

 

رومن آبراهومویچ:

ثروت خالص این میلیاردر و سیاستمدار ۵۵ ساله روسی ۱۲.۳ میلیارد دلار است. این الیگارش روسی که در لیست تحریم های انگلیس قرار گرفت، مالک تیم فوتبال چلسی است که در لیگ اول فوتبال انگلیس بازی می کند.معلوم شده که آبراموویچ برای جلوگیری از تحریم ها تلاش کرده است عمارت ۱۵ اتاقه خود را در  کاخ کنزینگتون گاردن در لندن، پایتخت انگلیس بفروشد.آبراموویچ این عمارت معلق را در سال ۲۰۱۱ به قیمت ۱۱۹ میلیون دلار خرید. یکی دیگر از دارایی های تعلیق شده، سهام وی در فولادسازی Evraz و Norilsk Nickel است.از سوی دیگر هواپیمایی که گمان می رود مربوط به آبراموویچ باشد به دلیل محدودیت ها در فرودگاه یوروپورت نگهداری می شود. طبق گزارش ها، قایق بادبانی ۶۰۰ میلیون دلاری این الیگارش در بارسلونا در حال تعمیر است. اطلاعاتی مبنی بر اینکه یک هواپیمای بوئینگ ۷۸۷-۸ متصل به آبراموویچ در ۴ مارس از مسکو به دبی پرواز کرده است در داده های رادارباکس گنجانده شده است. آبراموویچ در دوران ریاست جمهوری بوریس یلتسین یکی از الیگارش های روسیه بود و در دهه ۱۹۹۰ شروع به انباشت ثروت خود کرد. بزرگترین نقطه عطف در زندگی حرفه ای او زمانی بود که شرکت نفتی «سیب نفت» را با قیمت بسیار پایین خرید.

 میخائیل فریدمن:

 میخائیل فریدمن، که در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا قرار دارد، تقریباً ۱۲.۳ میلیارد دلار در شرکت سرمایه گذاری بین المللی «لتروان» مستقر در لوکزامبورگ به عنوان شریک پیتر آوین دارد. پس از تصمیم تحریم، فریدمن پست خود را در لتروان ترک کرد. شرکت لترولن سهامدار شرکت مخابراتی ترک سل ترکیه است. فریدمن در خانه ای در نزدیکی زمین کریکت لردز، در لندن زندگی می کند. او همچنین دارای یک زمین وسیع در شمال لندن به نام عمارت آتلون است که در سال ۲۰۱۶ به قیمت ۶۵ میلیون پوند خرید. فریدمن دارای تابعیت اسراییل نیز هست. او به همراه آوین موسس آلفا گروپ و آلفا بانک، یکی از بزرگترین بانکهای فدراسیون است.گروه فریدمن آلفا در سال ۱۹۹۵ سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای پرسترستوک را در مسکو تأسیس کرد.این فروشگاههای زنچیره ای  از طریق ادغام با سوپرمارکت زنجیره‌ای پیاترویوچکا که در سن پترزبورگ تأسیس شده بود. وی در پترزبورگ در سال ۱۹۹۹ با همکاری الکساندر گیردا و آندری روگاچف، گروه خرده فروشی خوارباری ایکس-۵ را در سال ۲۰۰۶ تأسیس کرد. ایکس-۵ در دسامبر ۲۰۱۰ یک خواربارفروشی دیگر به نام کوپیکا را به قیمت ۱۶.۵ میلیارد دلار خریداری کرد. ایکس۵ بزرگترین خرده فروش مواد غذایی روسیه از نظر حجم و زنجیر است.در سال ۱۹۹۷، فریدمن با لن بلاواتنیک و ویکتور وکسلبرگ برای خرید شرکت دولتی تی ان کی (شرکت نفت تیومن- یک شرکت نفتی در سیبری)، به مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار همکاری کرد.در فوریه ۲۰۱۶، صندوق فریدمن-لتروان مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار در اوبر سرمایه گذاری کرد. فردیمن  همچنین در آگوست ۲۰۱۶ مبلغ ۵۰میلیون دلار در استارت‌آپ فریدم پاپ در زمینه ارتباطات راه دور سرمایه‌گذاری کرد .در سال ۲۰۱۹، میخائیل فریدمن ۵۰ درصد از سهام یکی از تامین کنندگان صنایع دفاعی روسیه را از طریق ساختارهای وابسته به شرکت سرمایه گذاری آ-۱ به دست آورد.

 پیتر آوین:

اتحادیه اروپا پیتر اون را یکی از نزدیک ترین الیگارشی به رئیس جمهور پوتین معرفی می کند. میخائیل فریدمن همچنین به عنوان فردی که کارها را در نزدیک ترین حلقه پوتین انجام می دهد توصیف می شود. این دو تاجر با هم آلفا بانک، بزرگترین بانک خصوصی روسیه را تأسیس کردند.در گزارش مولر آمده است که آوین حدود چهار بار در سال با پوتین در کرملین ملاقات می کند. در این دیدارها گفته شد که آون “می‌داند که هرگونه پیشنهاد یا انتقاد پوتین غیر ممکن است و در صورت عدم رعایت این امر عواقبی برای او خواهد داشت.”

       یکی از شرکای دوگانه فریدمن-آوین، گرمان خان با تابعیت، اسرائیلی-روسی و اوکراینی است که نویسنده هنوز به نام وی در لیست تحریم ها برخورد نکرده است.آوین یکی از حامیان هنر و تئاتر در روسیه است. آون به همراه استن پولوتس و سه میلیاردر یهودی روسی، میخائیل فریدمن، الکساندر کنستر و گرمان خان، گروه بشردوستی جنسیس را تأسیس کردند که هدف آن توسعه و تقویت هویت یهودی در میان یهودیان روسی زبان در سراسر جهان است.

 اولگ دری پاسکا:

 بنیانگذار غول آلومینیومی روسی   دومین شرکت آلومینیوم جهان ”روسال”، کارآفرین ۵۴ ساله، اولگ دریپاسکا، از سال ۲۰۱۸ در فهرست تحریم های آمریکا قرار دارد. او همچنین مالک غول انرژی روس، «ای.ان پلاس» است. ثروت او بالغ بر ۴ میلیارد دلار برآورد می شود.در سال ۲۰۰۰، دریپاسکا شروع به خرید شرکت های خودرو سازی کرد. اولین خرید او کارخانه خودروسازی گورکوفسکی (گاز) مستقر در نیژنی نووگورود بود که قبلاً  متعلق به یک شرکت دولتی بود.بازل آئرو شرکت متعلق به وی ، یک شرکت اپراتور فرودگاه های سوچی، کراسنودار و آناپا است. این فرودگاه ها بیش از ۷۷ درصد از کل حجم مسافر در روسیه را در اختیار دارند.دریپاسکا شخصن ۱۰ درصد از سهام شرکت بزرگ بیمه اینگوستراخ را در اختیار دارد. در سال ۲۰۱۱، اولگ دریپااسکا شرکت کوبان آگرو هلدینگ  را تأسیس کرد.این شرکت  ۷۵۰۰۰ هکتار در منطقه کراسنودار را زیر کشت خود دارد.اف بی آی در ماه اکتبر به املاکی در نیویورک و واشنگتن که با دریپاسکا مرتبط بودند طی عملیاتی وارد شد. دریپاسکا در مورد این یورش به کنایه گفت: «می‌خواهم بپرسم  آیاپولهای پوتین را در این خانه‌های خالی پیدا کرده‌اند یا نه؟» همچنین اضافه کرد که:« آیا چیزی غیر از مربای کپک زده و ودکا در کابینت‌ها پیدا کردید؟»یات کلیو متعلق به این  الیگارش نیز به ارزش ۶۵ میلیون دلاردر مالدیو لنگر انداخته است. 

    گنادی تیمچنکو: 

گنادی تیمچنکو، رئیس تیم ملی هاکی روسیه، همچنین سهامدار نواتک، دومین شرکت بزرگ گاز و نفت روسیه است. قایق تفریحی به نام لنا به ارزش ۵۰ میلیون یورو متعلق به تیمچنکو در اسکله تفریحی شهر سان رموی ایتالیا که در آن لنگر انداخته بود توقیف شده است. در سال ۱۹۹۱، پوتین به تیمچنکو مجوز صادرات نفت داد. تیمچنکو متعاقباً شرکت گانوور را تأسیس کرد که  هنوز به صادرات میلیاردها دلار نفت روسیه ادامه می دهد.تیمچنکو یکی از قابل اعتمادترین نام های پوتین رهبر روسیه است. نام تیمچنکو که پس از حمله به کریمه در سال ۲۰۱۴ در معرض تحریم های آمریکا قرار گرفت . روابط تجاری  وی با ویلبر راس وزیر امور خارجه وقت آمریکا در دوران ترامپ باعث شد تا نام وی به گوش توده ها برسد. طبق گزارش نشریه فوربس، تیمچنکو در حال حاضر ۲۳.۵ میلیارد دلار ثروت دارد. اسناد پاندورا نشان داد که یک شرکت  پوششی تیمچنکو، که نقش کلیدی در سرمایه‌گذاری نواتک داشت، وام‌های هنگفتی را از طریق شرکت‌های فرا دریایی ناشناس و یا صوری دریافت کرده است. 

ایگور ایوانوویچ سچین:

 بوروکرات سابق در دولت روس، رفیق صمیمی ولادمیر پوتین است. پوتین در سال ۲۰۰۴ سچین را به عنوان رئیس شرکت نفت دولتی روسیه روسنفت منصوب کرد. او در حال حاضر مدیر اجرایی، رئیس و رئیس هیئت مدیره روس نفت استدر ۲۷ ژوئیه ۲۰۰۴،  وقتی سچین رئیس موفق و با نفوذ هیئت مدیره روس نفت شد  دارایی های یوکوس خودورکوفسکی سرمایه دار زندانی را تصاب کرد.خودورکوفسکی سچین را متهم به توطئه برای دستگیری و غارت شرکت نفتش کرده و می گوید: “دومین  و همچنین پرونده علیه من  توسط سچین سازماندهی شد. او فردی حریص و نامردیست”. فرانسوی ها یک قایق تفریحی به نام «آموره ورو» را پس از اینکه همسر دومش، اولگا سچینا، عکس های خود را در کشتی به اشتراک گذاشت، مصادره کردند. اگرچه آنها طلاق گرفته اند، اما تصور می شود که قایق تفریحی مربوط به سچین است. سچین در دهه ۹۰ با پوتین در دفتر شهردار سنت پترزبورگ کار می کرد و گمان می رود که برای سرویس اطلاعاتی بسیار کا گ ب کار می کرد،اگرچه او هرگز به طور علنی اعتراف نکرد.

  آلکسی میلر: 

آلکسی میلر دوست قدیمی ولادیمیر پوتین است. او همچنین فعالیت رفه ای خود را بر مبنای وفاداری به رئیس جمهور بنا کرد که این فعالیت هم در دهه ۹۰ زمانی که او معاون پوتین در کمیته روابط خارجی شهردار سن پترزبورگ بود آغاز شد.او از سال ۲۰۰۱ شرکت قدرتمند گاز دولتی گازپروم را اداره می کند. اما انتصاب میلر به این سمت  نیز بسیار غافلگیر کننده بود.  در سطح ملی و جهانی این مساله پذیرفته شده  که تاجر فقط دستورات رئیس سابق خود را به جا می آورد. در سال ۲۰۰۹، سفیر ایالات متحده در مسکو ،گازپروم را ” شرکتی ناکارآمد، با انگیزه های  سیاسی و فساد وافر” توصیف کرد.میلر پس از الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ تحریم نشد. اما وقتی فهمید که در سال ۲۰۱۸ به لیست تحریم های ایالات متحده آمریکا اضافه شده است، گفت که به آن افتخار می کند. میلر اضافه کرد: “من در لیست اولیه نبودم، حتی شک داشتم که اشتباهی رخ داده است. اما در نهایت درگیر این مساله شدم. این بدان معناست که ما همه چیز را درست انجام داده ایم.”  دارایی های او در خارج از  فرداسیون روسیه به راحتی قابل برآورد نیست و همچنین  هیچ نوع اطلاعاتی در مورد ارزش خالص دارایی او در داخل کشور وجود ندارد. 

 نیکولای توکارف: 

تاجر و الیگارش روسی، او رئیس شرکت خط لوله روسی ترانس نفت است. متن اتحادیه اروپا توکارف را به عنوان “آشنای دیرینه و دوست نزدیک پوتین” توصیف می کند. توکارف، که در سال ۱۹۸۰ با پوتین در کا گ ب خدمت می کرد.او به عنوان یک الیگارش روسی توصیف می شود که پس از “تثبیت” قدرت رئیس جمهور روسیه در سال ۲۰۰۰، کنترل دارایی های بزرگ دولتی را به دست آورد و در عین حال در این زمینه مشارکت نزدیکی با دولت روسیه به ویژه پوتین را به عنوان ویزیون خود قرار داد. بر اساس توافقنامه مورخ ۲۶ می ۲۰۱۵، توکارف با شرکت تی ان تی  و ترانس نفت ، بیش از ۱۰۰ میلیون روبل در ماه “برای اجاره محل اشیاء غیر مسکونی” در کاخ پوتین در گلندژیک پرداخت کرده است. وی همچنین از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷، او رئیس شرکت نفتی روسی زاروبژ -نفت بود. خواهر او اولگا  ارتباط نزدیکی با شرکت نفتی لوک اویل دارد.

 ولادیمیر پوتانین: 

پوتانین، مدیر ارشد فولاد نوریلسک نیکل، در لیست تحریم های اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا نیست، اما بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط بلومبرگ، پوتانین با ثروتی بالغ بر ۲۲ میلیارد دلار تصور می شود که یک چهارم ثروت خود را بر اساس نوسانات ارزی و روبلی از دسا داده است. موزه گوگنهایم هفته گذشته اعلام کرد که پوتانین که بزرگترین اهداکننده آن از سال ۲۰۰۲ بوده است، از  هیئت امنای این بنیاد کناره گیری کرده است. پوتانین همچنین از گالری های زیادی بمانند گالری کاندینسکی در نیویورک حمایت مالی می کرد. همچنین گزارش شده است که یات تفریحی ۸۸ متری پوتانین به نام نیروانا به سوی جزایر مالدیو در حرکت است که البته این جزایر مشمول تحریم های ایالات متحده آمریکا نیست.  

 واحد علی اکبروف:

(واگیت الکبروف) تاجر روسی آذربایجانی الاصل و رئیس شرکت لوک اویل، دومین شرکت بزرگ نفت روسیه. بر اساس گزارش مجله فوربس، الکبروف که دارایی او در سال ۲۰۰۹ به ۷ژ۸ میلیارد دلار می رسد،  او سومین تاجر ثروتمند روسیه و ۵۷مین تاجر متمول جهان است. علی اکبروف ۳۶.۸ درصد از سهام باشگاه فوتبال اسپارتاک (مسکو) را در اختیار دارد.شریک تجاری علی اکبروف، لئونید فدون است. نام وی در لیست تحریم ها دیده نشده ولیکن ضرر بسیار زیادی متحمل شده است.

 آندری کاستین: 

بانکدار، سرمایه‌دار، شخصیت عمومی و سیاسی روسی، دکترای علوم اقتصادی، رئیس هیئت مدیره بانک وی.تی .بی از ۱۰ ژوئن ۲۰۰۲ میلادی است. در ماه مه ۲۰۱۷، کاستین پیشنهاد کرد که نخبگان واشنگتن عمداً با انتشار اتهامات نادرست در مورد روابط او با روسیه، ریاست جمهوری دونالد ترامپ را مختل می کنند.در ۲۲ تا ۴ ژانویه ۲۰۱۸، کاستین طی مصاحبه‌هایی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس، دوباره اظهار داشت که تحریم‌های اضافی علیه افراد یا نهادها یک “جنگ اقتصادی” خواهد بود.در آوریل ۲۰۱۸، ایالات متحده تحریم هایی را علیه او و ۲۳ تبعه روسیه دیگر اعمال کرد. پس از تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، بریتانیا تحریم‌هایی را علیه کاستین اعمال کرد که شامل مسدود کردن دارایی‌های او و ممنوعیت سفر بود.او عضو هیئت نظارت بر پست بانک روسیه است.

     دیمیتری لبدف:

 رئیس هیئت مدیره بانک روسیا، که “به طور گسترده به عنوان بانک خصوصی کرملین در نظر گرفته می شود”.در ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۴، او صاحب ۱۴.۶۲ درصد ازسهام بیگ هاوس از مالکان آبروس، بزرگترین سهامدار سوگاز است. او عضو هیئت مدیره شبکه تلویزیونی تله دو، همچنین  مدیر عامل سی .جی .اس. سی است که بر مدیریت استراتژیک بانک روسیه نظارت می کند.

 لئونید میخلسون: 

یک تاجر میلیاردر روسی، مدیر عامل، رئیس هیئت مدیره و سهامدار عمده شرکت گاز روسیه نواتک است. او شریک تجاری میلیاردر روسی گنادی تیمچنکو، از نزدیکان ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه است. در سال ۲۰۱۳، میخلسون و تیمچنکو ۱۲ درصد از سهام  سیبور را به  سایر شرکای خود فروختند. میخلسون و تیمچنکو هر دو در فهرست میلیاردرهای فوربس به طور مستمر حضور دارند. در سال ۲۰۱۲، میخلسون به عنوان دومین ثروتمند روسیه در تعدادی از مقالات  و گزارشات  جمله بلومبرگ ذکر شده است. میخلسون و شرکت  نواتک  از حامیان اصلی اتحادیه فوتبال روسیه هستند.  نام وی در تحریم های اعمالی دوران دونالد ترامپ علیه الیگارشهای روسی دیده می شود.

 از سائر الیگارشها و میلیایردهای روسی می توان به اسکندر محمودوف با ثروتی بالغ بر ۷ میلیارد دلار، آندری ملینچکو با ثروتی بالغ بر ۶.۸ میلیارد دلار،  ویکتور وکسلربگ با ثروتی نزدیک به ۶ میلیارد دلار، آندری کوزیستن با ثروتی بالغ بر ۴.۶ میلیارد دلار، لئونید فدون با ثروتی بالف بر ۴.۶ میلیارد دلار، ویکتور راشینکوف با ثروتی نزدیک به ۴،۶ میلیارد دلار می توان نام برد که شاید در لیست تحریم ها نباشند اما از ترکش های تحریم در امان نمانده اند.

 ادامه دارد…..                 

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)