هورالعظیم فدای منفعتطلبی سپاه و شرکتهای چینی
نابودی کامل هورالعظیم ناشی از منفعت طلبی سپاه پاسداران در زمان احمدینژاد به نفع یک شرکت چینی بوده است.
خوزستان تبدار است. مردمانش فریاد العطش سر میدهند، بیآبی در استانی که یکی از پررودترین و پرآبترین استانهای کشور است بیداد میکند.
علاوه بر این سایر مشکلات زیست محیطی نیز خوزستان محروم را احاطه کرده است؛ طوفان شن و ریزگردها، قطعی مستمر برق، فاضلاب سرازیر شده به خیابانها و خانههای مردم، آب گرفتگی با کوچکترین باران.
درد بزرگ خوزستان؛ خشک شدن هورالعظیم
در کنار تمامی این بحرانها، خوزستان دردمند اما زخم دیگری بر تن دارد که شاید از دیگر زخمهای خوزستان کاریتر و عمیقتر باشد؛ خشکشدن هورالعظیم.
هورالعظیمی که اعتباری بود برای خوزستان. از دهه ۱۳۸۰ اندک اندک شروع به خشکاندنش کردند.
تا اینکه امروز دیگر نمیتوان نام هور بر آن گذاشت بلکه تبدیل به کویری شده که منشاء و خواستگاه ریزگردها شده و بلایی دیگر برای جان شهروندان خوزستان.
اما در حالی که خوزستان تبدار این روزها در خیابان فریاد بیآبی سر میدهند خبرهای ناگواری از ماجرای خشکاندن هورالعظیم نیز به گوش میرسد.
نهاد بالادستی امنیتی فرمان خشک کردن هورالعظیم را داده است!
بنا بر آنچه احمد رضا لاهیجان زاده: معاون محیط زیست دریای سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده است در دهه ۱۳۸۰ هورالعظیم با مجوز یک شورای بالادستی امنیتی که لاهیجان زاده نامی از آن نمیبرد به نفع یک شرکت چینی برای استخراج نفت خشکانده شد.
خبر به همین میزان دردناک و هولناک است هورالعظیمی که زمانی اعتباری برای خوزستان به شمار میرفت اکنون دیگر ازبین رفته است.
لاهیجان زاده اعلام میدارد ژاپنیها حاضر بودند جهت استخراج نفت در حوزههای آزادگان و یادآوران با تکنولوژی سطح بالا مانند استخراج از دریا از این حوزهها بهرهبرداری کنند.
اما چینیها حاضر به این کار نشدند و به جهت ارزان تمام شدن پروژه پیشنهاد خشکاندن هورالعظیم را دادند که یک شورای بالا دستی هم آن را پذیرفت و بدین ترتیب سرنوشت شوم کنونی را برای هورالعظیم رقم زدند.
لاهیجان زاده ادامه میدهد شرکت مزبور ژاپنی برای استخراج نفت از حوزه هورالعظیم مطالعات گستردهای انجام داده بود و بر اساس همان طرح قرار بود همه تاسیسات نفتی در آب نصب شود و در آب کار کنند.
لاهیجان زاده با اشاره به اینکه در دهه ۱۳۸۰ شرایط تغییر کرد میافزاید در این دهه طرح توسعه میادین به شرکتهای چینی سپرده شد و در سال ۱۳۸۹ اتفاق ناگواری افتاد و به این شرکتها اجازه داده شد که در محیط غیر آبی کار کنند.
شایان ذکر است تمامی این اتفاقات در دوران احمدینژاد روی داد که به دولت پاسداران معروف بود و خامنهای ادعا میکرد که «نظرش به نظر او نزدیکتر است».
با توجه به آنچه لاهیجان زاده اظهار میدارد تنها نهاد امنیتی بالادستی که اجازه و قدرت چنین کاری را دارد شورای عالی امنیت ملی است که ریاست آن با شخص رئیس جمهور منتسب میباشد.
در آن زمان ریاست شورای عالی امنیت ملی بر عهده احمدینژاد بود و سایر اعضای این شورا را نیز شخص خامنهای تعیین میکند.
منفعت طلبی دولت پاسداران در خشکاندن هورالعظیم
پیش از این نیز محمد درویش یک فعال محیط زیست در ایران اعلام کرده بود متهم شماره یک نابودی هورالعظیم شرکت نفت و وزارت نفت حکومت ولایت فقیه است که میخواست استخراج نفت را به پیمانکار چینی بدهد.
به گفته این منبع، پیمانکار چینی در زمان دولت احمدینژاد گفته بود اگر این تالاب خشک باشد قیمتها را ۲۰ درصد پایینتر میآورد و آنها به این نتیجه رسیدند که بهتر است تالاب را خشک کنند.
بدین ترتیب میتوان گفت جنایتی در حق تالاب هورالعظیم و مردم خوزستان صورت گرفت که امروزه نیز تاوان آن را به سنگینی میپردازند. [هور العظیم؛ عکسی از نمایشگاه جنایت علیه طبیعت و هستی!]
شایان یادآوری است که نمونه خشکاندن هورالعظیم یکی از نمودهای وطنفروشانه خامنهای و سران حکومت ولایت فقیه به چین است که اخیرا نیز در توافقی ۲۵ ساله با این کشور وارد قراردادهایی شده است که چه بسا قراردادهایی بدتر از استخراج نفت از هورالعظیم و خشکاندن آن در میان مفاد این قرارداد باشد.
صید ترال ماهی در دریای جنوب که زندگی و معیشت ماهیگیران محلی را سیاه کرده از نمونههای بارز سیاست نگاه به شرق خامنهای است.
با وجود تمامی این خیانتها بیهوده نیست که مردم خوزستان تن بیسپر خود را آماج گلوله نیروهای ولایت فقیه میکنند.
ولایت فقیه چیزی برای از دست دادن برای آنها نگذاشته و آنها آخرین راه چاره را در ایستادگی در برابر ظلم ظالم یافتهاند.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.