آزار و اذیت در شبکههای اجتماعی
در دنیای مدرن، شبکه های اجتماعی به اصلیترین راه ارتباطی بین افراد تبدیل شده و برای LGBTQها (به خصوص آنهایی که از خانواده طرد شدهاند)، شبکه های اجتماعی تنها جایی است که می توانند به گروهی از افراد حمایت گر و پر مهر و محبت دسترسی داشته باشند.
متاسفانه در شبکههای اجتماعی آزار و اذیت به شدت فراگیر شده است. تحقیقات نشان داده که به علت عدم رو در رویی مهاجم با قربانی، آزار و اذیتها شدید تر گردیده است. همچنین این اتفاقات در فضای مجازی بسیار بیشتر از دنیای واقعی رخ میدهد.
علاوه بر این محققان ثابت کردند که آزار و اذیت در فضای مجازی منجر به افسردگی شده و کاربران برای کنار آمدن با شرایط و فراموش کردن درد و رنجهای خود به سمت مواد مخدر و مشروبات الکلی و خودزنی کشیده میشوند.
با اینکه هیچ راهی برای متوقف کردن این آزار و اذیت قبل از وقوع آن وجود ندارد، راههایی هست که می توانید بلافاصله انجام داده و از خود محافظت کنید، همچنین تاثیرات آن را کاهش دهید.
در برخی موارد بلاک کردن و گزارش کردن کاربر مزاحم به پلتفرم مورد نظر، بهترین روش است.
روش بلاک کردن اشخاص در برخی از پلتفرمها
فیسبوک:
- علامت سوالی که در قسمت بالا،سمت راست تصویر قرار دارد را بزنید.
- گزینه Privacy shortcuts را انتخاب کرده سپس روی See more privacy settings کلیک کنید.
- در قسمت Blocking کلیک کرده و نام پروفایل مزاحم را در آنجا وارد کنید.
- سپس می توانید فرد را به طور کامل بلاک کرده یا سطح فعالیت او را در پیجتان کاهش دهید.
توییتر:
- وارد پروفایل فرد مزاحم شوید.
- روی علامت
کلیک کنید.
- از منو، گزینه Block را انتخاب کنید.
- در پنجره فرعی، انتخاب خود را تایید کنید.
اینستاگرام
- وارد پروفایل مزاحم شوید.
- روی علامت تنظیمات(در گوشی های آندروید
، و در گوشی های آیفون
) کلیک کنید.
- از منوی باز شده گزینه Block را انتخاب کنید.
اسنپ چت
- روی پروفایل مزاحم کلیک کنید.
- در منو باز شده، Settings را انتخاب کنید.
- گزینه Block را انتخاب کنید.
در صورتی که مشکل شما ادامه داشته باشد میتوانید گزارش این فرد مزاحم را به پلتفرم مورد نظر اعلام کنید، اما متاسفانه این گزارشات چندان جدی گرفته نمیشوند.
روشهای دیگری که میتوانید برای حذف مزاحمین انجام دهید:
برخی مواقع امکان بلاک کردن فرد وجود ندارد. در این صورت باید از راه کار های دیگری استفاده کنید. در اینجا به برخی از این راه کارها اشاره میکنیم:
- کامنتها را به صورت دستی پاک کنید:
در اغلب سایتها این امکان وجود دارد. بنابراین به محض مشاهده کامنت های توهین آمیز، بلافاصله آنها را پاک کنید.
- سریعا فرد مزاحم را به آن پلتفرم گزارش کنید:
در صورتی که نخواهید شخصا وارد عمل شوید می توانید به پلتفرم اطلاع دهید، تا اقدامات لازم را انجام دهند.
- گروهها و لیست های خصوصی تشکیل دهید:
اغلب پلتفرمها امکان ایجاد گروهها، پستها و پیامهای خصوصی را فراهم کردهاند. با این کار علاوه بر این که تنها با افراد مورد اعتماد خود مکالمه و مراوده خواهید داشت، می توانید به دور از مزاحمتها، به مکالمات خاص خود بپردازید.
آزار و اذیت در انجمنهای آنلاین
این انجمنها بهترین راه برای برقراری ارتباط با همنوعان است، در عین حال می توانند برخی بحثها و صحبتهای آزار دهنده را تسریع کنند. آزار و اذیت LGBTQها در این انجمنها به دفعات مشاهده شده است.
همه باید بتوانند آزادانه در مورد تمایلات جنسی و هویت جنسی خود صحبت کنند، اما با در نظر گرفتن اینکه دنیای مجازی میتواند هر از چند گاهی به جای نامناسبی تبدیل شود، بهتر است برخی افراد برای حفظ امنیت خودشان، از بازگو کردن برخی اطلاعات شخصی، اجتناب کنند.
نکات زیر، از جمله مواردی هستند که در گفتوگو با افراد غریبه باید از مطرح کردن آنها اجتناب کرد:
- آدرس و اطلاعات تماس: آزار و اذیت های اینترنتی به جای خود، اما این که فرد مزاحم آدرس و شماره تماس شما را هم داشته باشد، می تواند جان شما را به خطر بیندازد. هرگز این اطلاعات را در فضای مجازی مطرح نکنید، مگر اینکه آن فرد را از نزدیک بشناسید. علاوه بر این در صورت ارسال آدرس، حتما این کار را با استفاده از رمزنگاری انجام دهید.
- نام واقعی: برخی افراد بلافاصله می توانند افراد را از طریق اسمهایی که استفاده می کنند به هم متصل کرده و حتی دوستان او را هم شناسایی کنند. به همین علت بهتر از در فضای مجازی از اسم های مستعار استفاده کرد. برخی حتی دوستان خود را هم با نام های مستعار خطاب می کنند. با این کار به راحتی می توانید از هویت خود محافظت کنید و افکار و نظرات خود را آزادانه مطرح کنید.
- استفاده از لینک حسابها در شبکه های اجتماعی دیگر: اگر در انجمنها کامنت می گذارید، هرگز لینک شبکه های اجتماعی خود را درج نکنید. معمولا شبکه های اجتماعی، حاوی اطلاعات شخصی تری هستند و در حین مزاحمت وجود این اطلاعات باعث می شود که این آزار و اذیت شدید تر اتفاق بیفتد.
ادامه دارد…
بخش اول:
بخش سوم:
بخش چهارم:
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.