گزارش چندی قبل وزیر کشور به متولیان نظام در مورد محصول عملکرد ۳ دهه گذشته و نظریات مختلفی که در ا ین مقوله بوسیله میهن دوستان گفته و نوشته شد ، همینطور صجبتهای مورخ ۶تیر ماه اقای ناطق نوری در مراسم شب احیاء ،همچنین اعتراض رییس دستگاه قضا به ایشان در یکی دوروز قبل و اشاره ای مختصر به مسیو لیت همراه با پاسخگو یی تک به تک آقایان … نگارنده را بیاد فرمایشات جناب روحانی انداخت :
رئیس جمهور اخیرا اشاره ای گذرا به این نکته داشت که : <نمی گذارند کشور رشد کند و هر روز مشکلی تازه می افرینند > و این فرمایشات در شرایطی مطرح می شود که ایشان از جایگاه بالاترین مدیر اجرایی کشور بر خوردار اند .
وقتی ملت به شما اعتماد و شما را به عنوان نماینده خود در این جایگاه انتخاب کرد ، بدین معناست که موظف به انجام وظایفی هستید که جامعه در مسیو لیت رییس جمهور میبیند .
یکی از این وظایف، اجرای برنامه ها و قوانین اقتصادی منجمله قانون تسهیل تولید و فراهم کردن شرایط اقتصادی مناسب وایجاد اشتغال و رفع نگرانی ملت از ابعاد گوناگونی است که دولتمردان با عملکرد خود طی ۴ دهه اخیر ایجاد کرده اند .

در یک نظام سیاسی مدرن، رئیس جمهور به عنوان رئیس قوه مجریه نمی گوید «نمی گذارند» یا «نمی شود» و یا «دست های پشت پرده ای در اقتصاد وجود دارد»، بلکه وظیفه او این است که این موانع را برطرف کرده و با هرگونه بی قانونی مقابله کند.
رؤسای پیشین جمهور نیز هر از چندگاهی از این سخنرانی های فرافکنانه انجام می دادند. به طوری که آقای هاشمی برخی از منتقدانش را «دشمنان توسعه» می دانست و احمدی نژاد «جمشید بسم الله» را مقصر تمام بحران های اقتصادی کشور برمی شمرد.
در نهایت آقای هاشمی رکورددار تورم در کشور شد و آقای احمدی نژاد نیز وقت نکرد تا فهرست مفسدان اقتصادی را از جیبش بیرون بیاورد.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش به صراحت می گوید: «باید جلوی فساد گرفته شود»؛ و به نهادهای نظارتی خرده می گیرد که <الحمدالله هر چه بخواهید دستگاه نظارتی هست که نشستند و فقط ایراد می گیرند و...>

پرسش اینجاست آیا رئیس جمهور پیش از اعلام نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۲ از ساز و کار نهادهای نظارتی این کشور خبر نداشتند که امروزه از نظارت این ارگانها متعجب شده اند؟
و ایا ماجرای پرداخت حقوقهای نا متعارف نمونه ا ی از چگونگی اقتدار این تشکیلات بشمار نمیرود ؟! که ناتوانی و هزینه بری انان را عیان مینماید ؟؟.
بدیهی است که در هر سیستمی احتمال اختلال وجود دارد، اما مدیر انهم در این سطح ،زمانی موفق خواهد بود که راهکارهایی برای شفاف تر کردن قوانین نظارتی پیشنهاد و یا با نظارت موشکافانه درون-سیستمی در درون قوه بسیار عظیم مجریه ، از بروز چند گانگی ،تشتت ،دخالتهای بی مورد ،اختلاف نظرها و….جلوگیری کرده – فضا را برای پیشرفت اقتصادی کشور فراهم کند.، و در صورت عملی نشدن یا نبودن این امکان حقایق را صراحتا مطرح سازد .

با این تفسیر و نگاه به نظر می رسد، روحانی همچون رؤسای جمهور پیشین یادشان میرود که برای برطرف کردن مشکلات با توجه به سوگندگی که در اغاز اداکرده ….انتخاب شده و نه برای برشمردن آنها.
به همین سبب، گاهی فراموش می کند که در کسوت رئیس جمهور مسئول اجرای قانون است و نه در مقام یک منتقد دانشگاهی و مسئول واکاوی دست اندازهای سیستم بروکراتیک و با کنایه صحبت کردن …که اخرین ان تا لحظه نوشتن این مطلب ….سیوال از چگونگی محاکمه حمله کنندگان و بانیان هجوم به سفارت عربستان می باشد .
این تجربه و تکرار از دوران دولت اصلاحات که خود را کارپردازی بیش نمیدید واگر ۳۷ سال به عقب برگردیم فرمایش مرحوم بازرگان که دولت وقت را به چاقوی بی دسته تشبیه مینمود…از یادمان نرفته است .
توجه به منافع ملی و شرایط منطقه در اخرین سال دور اول کابینه گرفتار < هم چون ملت > ایجاب مینماید : مجموعه کابینه هر یک در محدوده وظایف با بیان حقایق به ملت بزرگ و صبور ایران ،بدون پرده پوشی و با صراحت تام و تمام ، با تاکید بر چرایی عدم تمرکز اختیارات ، وجود قدرتهای موازی مزاحم ، عدم هماهنگی بر امده از منافع گروهی ، سلطه رابطه بجای ضابطه ،حجم مشکلات به ارث رسیده ، انتصابات رانتی و بدور از صلاحیت که نداشتن شرایط احراز نام دارد ، عدم احساس مسیولیت و پاسخگویی و….جامعه و مدیران منصوب صالح را به همکاری در رفع معضلات و مجموعه حکومت را به تجدید نظر اساسی در معیارها و روشها توصیه نماید ،تا امکان دارا شدن فرصت ادامه خدمت را به مدت ۴سال دیگر که لازمه اجرای برنامه ها در پی ثبات مدیریت است بیابد.
توصیه اینکه بصراحت و بر امده از اعتقاد به چگونگی و امکان ادامه خدمت مطلوب …داوطلبی و قبول مدیریت اجرایی کشور را در یکدوره دیگر موکول به آغاز تحول در روشهای برشمرده در یکسال مانده مطرح و موکول بنمایند و عکس العمل گروههای منسجم غیر معقول را مانع عنوان این ضرورت بشمار نیاورند. بدیهی است که ملت بهترین داوری را در اینمورد دارد که موانع رفع معضلات در اختیار چه جریانی است ..
در این رابطه اشاره به موارد زیر واجب مینماید :
& جناب رییس جمهور در تمامی دوران ها ی بعد ا ز انقلاب در متن روی دادها و در سمتهای حساس و کلیدی مختلف بوده و به خوبی به تمامی چگونگی ها وقوف دا شته اند و طرح مشروط کردن داوطلبی که در بالا اشاره شد آغازی است بر جبران مافات و دست به کاری زدن که غصه سر آید .
& در این مقطع وجهت رفع تکلیف انهم با احتیاط حسب مکان و زمان اشاراتی که ناراضیان را ارام کند دیگر کاربردی ندارد ،هر چند بنظر میرسد ،مدیریت مسلط فعلی در این حیطه و حدود ،با طرح نارسایی ها از طرف رییس قوه مجریه مخالف نیست ومجموعه سیستم براساس تجربه غنی سنوات اخیر ، کنترل امور را در این شرایط در توان خود هر چند برخلاف منافع ملی میبیند .
&در شرایط فعلی ان چنانکه کل مجموعه در موضوع بر جام هماهنگ عمل کرد ( هر چند در شرایط اضطرار وبر امده از آثارشدید ان بود )….در سایر موارد نیز ارداه ای مشابه و همگام لازمست تااجرای برجام ۲ در داخل که در مبحث مسیو لیت ،اختیار و پاسخگویی -قرار دارد ،عملی شود هر چند با تفاوت دید گا هها ی عمیق در درون خودی ها بسادگی میسر نمی باشد .
& ضرورت اعلام عدم داوطلبی ،روشن شدن میزان آمادگی طرف مقابل است و بر خوردی جدی بر آمده از ضرورت خدمت بایسته ، …..جرو بحث و واکاوی های مربوط به حقوقهای کلان که نا متعارف نام گرفته بزعم نگارنده بدور از جهت دار بودن آن ،مقدمه ایست بر اجرایی شدن اجتناب ناپذیر برجام ۲که مدتها قبل مورد اشاره ریاست محترم جمهور بود و همینطور آغازی بر امر مسلم پاسخگویی در قبال اختیارات نا محدود و ضابطه مند شدن همه امور ممککت بعداز ۴ دهه و تاکید بر حدود وظایف هر کدام .
& دگراندیشان درون کشور و انانکه بصورت اصولی ، براساس علم مدیریت طی سالهای متمادی معترض به عملکردها و چگونگی اعمال روش ها بوسیله قدرت گرایان بوده اند ، در پی این افشاگری ها ، به تغییر حداقلی و اصلاح امور در مسیر منافع ملی دلبسته اند …معتقدنداعلام شروط فوق محبوبیت ریاست جمهوری و کار ایی او را چندان میکند .
& فارغ از آنچه که آمد در بدیهی ترین حالت عریان شدن تضاد موجود ، صراحت گفتار ، افشاء تفاوت دیدگاهها ، اقرار به تفاوت عمیق اید یو لژی ، نا موفق بودن تبلیغات بسیاردر مسیر وجودهماهنگی ، وحدت ، سلامت عمل ، تعهد ،اعمال خط مشی های بر امده از ایمان و….بر امده از ضرورتها ست که در هر حال با همه خسرانها و به مصداق جلو ضرر را از هر کجا بگیرید …. بنفع ملت خواهد انجامید که در ارامترین حالت در انتظار اتمام خطاها و رفرم در درون سیستم لحظه شماری میکنند …

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com