سازمان حقوق بشر ایران؛ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰: حکم دستکم ۱۹ زندانی از جمله یک تبعه افغانستان و یک زن که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» و «قتل عمد» به اعدام محکوم شده بودند، در روزهای بین ۱۸ و ۲۶ اسفندماه در زندان مرکزی شیراز (عادل آباد) به اجرا درآمده است. گفته شده حکم ۱۵ زندانی محکوم به اعدام دیگر تا پیش از ماه رمضان ( ۱۵ فروردین) اجرا خواهد شد.
سازمان حقوق بشر ایران ضمن محکوم کردن این اعدامها خواستار واکنش جامعه جهانی شد. محمود امیری مقدم مدیر این سازمان در این خصوص گفت: «جامعه جهانی نباید با سکوت خود حین مذاکرات احیای برجام راه را برای اعدامهای بیشتر توسط حکومت جمهوری اسلامی هموار کند».
طی ۱۰ روز گذشته، اعدام زندانیان در ایران شتاب چشمگیری داشته و دستکم ۳۰ زندانی در شهرهای مختلف ایران اعدام شدند.
بنا به اطلاع سازمان حقوق بشر ایران، سازمان حقوق بشر ایران پیشتر از اعدام چهار زندانی در زندان عادل آباد خبر داده بود. گزارش های جدیدی که بدست این سازمان رسیده نشان میدهد که علاوه بر این ۴ نفر، پانزده نفر دیگر در حد فاصل بین ۱۸ تا ۲۶ اسفند ماه در این زندان اعدام شدهاند.
صبح روز پنجشنبه ۲۶ اسفند ماه، حکم اعدام دو مرد در زندان مرکزی شیراز (عادل آباد) به اجرا درآمد. هویت این دو زندانی که در یک پرونده با اتهام «قتل عمد» به قصاص نفس (اعدام) محکوم شده بودند، مسعود غروبی و غلامحسین صدری احراز شده است.
از روز ۱۸ تا ۲۶ اسفند ماه، حکم اعدام دستکم ۱۹ زندانی در این زندان به اجرا درآمده است که هیچ کدام آنها از سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشدهاند
مسعود غروبی و غلامحسین صدری از حدود پنج سال پیش با این اتهام بازداشت و در زندان بهسر میبردند.
یک منبع مطلع درخصوص جزییات پرونده این دو زندانی به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «این دو زندانی از عجب شیر به عنوان پیمانکار ساختمان به شیراز رفته بودند و مسعود پیمانکار و غلامحسین همکارش بود. آنها مدت ۷ ماه کار کردند و نصف پول قراردادشان را دریافت کردند و آخر سر صاحب آن ساختمان برای مابقیه پول، این دو را اذیت کرده و آنها هم بعد از درگیری با آهنی که در محل ساختمان بوده او را میزنند و منجر به مرگش میشوند».
همچنین صبح روز چهارشنبه، ۲۵ اسفند ماه، حکم اعدام چهار مرد در این زندان به اجرا درآمد. هویت این چهار زندانی که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بودند، علی سهندی، محمد حسین سهندی، صادق صاحبی و بشیر کابلی احراز شده است.
این چهار زندانی از بند ۱۰ زندان عادل آباد شیراز به پای چوبه دار منتقل شده بودند.
یک منبع مطلع در این خصوص به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «علی و محمدحسین سهندی نسبت فامیلی با یکدیگر داشتند و در یک پرونده به اعدام محکوم شده بودند. آنها از چهار سال پیش بازداشت و در زندان بهسر میبردند».
علاوه بر این، صبح روز دوشنبه ۲۳ اسفند ماه، حکم یک زن و مرد که در زمان بازداشت تازه عروس و داماد بودند و با اتهامات «قتل عمد» به قصاص نفس محکوم شده بودند در این زندان به اجرا درآمد. هویت این دو زندانی تا لحظه تنظیم این خبر مشخص نشده است.
همچنین صبح روز یکشنبه ۲۲ اسفند ماه، حکم دو مرد که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بودند، در این زندان به اجرا درآمد. یکی از این دو زندانی تبعه کشور افغانستان بود که هویتش نجف انجم روز احراز شده. این زندانی از حدود ۵ سال پیش بازداشت و در زندان بهسر میبرد و علاوه بر «مواد مخدر» سلاح گرم هم در پرونده خود داشته است.
پیشتر خبر اعدام چهار زندانی در این روز (یکشنبه ۲۲ اسفند ماه) که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بودند، از سوی سازمان حقوق بشر ایران منتشر شده بود. با این حساب، شمار اعدام شدگان این روز به شش نفر میرسد.
یک زندانی دیگر نیز که هویتش شهاب (نام فامیل نامعلوم) احراز شده، روز پنجشنبه ۱۹ اسفند ماه در این زندان اعدام شده است. این زندانی نیز با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بود و پیش از اعدام، از زندان دیگری به زندان عادل آباد شیراز منتقل شده بود.
از سوی دیگر، چهارشنبه، ۱۸ اسفند ماه نیز حکم چهار مرد بلوچ که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بودند، در این زندان به اجرا درآمد. هویت یکی از این چهار زندانی سالارزهی (نام کوچک نامعلوم) احراز شده است.
از روز ۱۸ تا ۲۶ اسفند ماه، حکم اعدام دستکم ۱۹ زندانی در این زندان به اجرا درآمده است که هیچ کدام آنها از سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشدهاند.
گفته شده، مسئولان بخش اجرای احکام زندان عادل آباد به ۱۵ زندانی محکوم به اعدام دیگر گفتهاند که تا قبل از ماه رمضان حکم ایشان اجرا خواهد شد. این ۱۵ زندانی با اتهاماتی همچون «قتل عمد»، «مواد مخدر» و «سرقت مسلحانه» به اعدام محکوم شدهاند.
.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.