وعده‌های پزشکیان و گران‌کردن ضروری‌ترین مایحتاج مردم ایران؛ آب، نان، برق، گاز

بازی با کلمات و واژه‌ها که هر کدام نوامیس و ارزش غائی دارند یکی از سیاست‌های ضدانسانی حاکمیت ملایان و دولت پزشکیان است. اختلاس به جای دزدی، دهک‌های پایین به جای فقر مطلق، و…. بسیاری از این موارد.

در یکی دو سال اخیر واژه جدیدی از این سنخ به فرهنگ لغت ملایان افزوده شده است؛ ناترازی. اگر ساده به این واژه بنگریم به معنای این است که پدیده‌ای همسان و یکسان نیست. اما استفاده‌ای که ملایان به خصوص رئیس دولت آنها پزشکیان از این واژه می‌کنند، معنای کاملا متفاوتی دارند.

آنها نتیجه بی‌کفایتی و بی‌لیاقتی خود در مورد موضوعات اقتصادی را در روی کشوری بر اقیانوسی از نفت و گاز ناترازی می‌نامند. حال آنکه ایران ۵۶ برابر کل اروپا نفت و گاز کشف شده دارد، ۳۸ برابر اروپا ذخایر معدنی دارد و به تنهایی از کل قاره اروپا ثروتمندتر است.

ایران با داشتن ذخیره ۲۰۸ میلیارد بشکه نفت، حدود ۱۸ درصد از ذخایر نفتی جهان را در اختیار دارد و در رتبه سوم جهانی قرار دارد. در زمینه گاز طبیعی، ایران با ۱۲۰۳ تریلیون فوت مکعب ذخیره، معادل حدود ۳۴ تریلیون متر مکعب  حدود ۱۷.۳ درصد از ذخایر گازی جهان را داراست و در رتبه دوم جهانی قرار دارد.

با این ثروت‌ها، اگر کشوری کلاسیک و با حاکمانی معقول و غیردزد و مافیایی طرف نبود باید کشور را به توسعه‌یافته‌ترین و رفاه‌مندترین کشور دنیا تبدیل می‌‌کردند.

اما مافیای منحصر به فرد ملایان تمامی این ثروت‌ها را بر باد داده و در هیچ زمینه‌ توسعه‌ای نه تنها سرمایه‌گذاری نکرده‌اند بلکه داشته‌های قبلی را نیز به نابودی کشانده‌اند.

بحران کمبود انرژی، از جمله گاز، برق و بنزین، مشکلی اساسی برای دولت پزشکیان است. این معضل در تمام فصول سال خود را نشان می‌دهد. اخیراً، صدور قبض‌های غیرمتعارف برق، بی‌تدبیری دولت پزشکیان را در مواجهه با این کمبودها عیان کرده است.

پزشکیان؛ بی‌شرافت‌ترین رئیس دولت ملایان

افزایش ناگهانی قیمت برق، آب و حتی نان صنعتی، که تا ۸ برابر نیز گزارش شده، نارضایتی شدید مردم را در پی داشته است. این افزایش قیمت‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که خاموشی‌های مکرر، زیان‌های جدی به کسب‌وکارها، تجهیزات تولیدی و لوازم خانگی وارد کرده و حتی به تعطیلی برخی بنگاه‌ها انجامیده است. این وضعیت، سرمایه اجتماعی دولت را به شدت کاهش می‌دهد.

افزایش همزمان قیمت حامل‌های انرژی و خاموشی‌ها، پیامدهای نامطلوب و خسارت‌باری دارد. افزایش قیمت برق و آب با هدف کسب درآمد و جبران کسری بودجه دولت پزشکیان صورت می‌گیرد. این راهکاری ناکارآمد و غیرمنطقی است که فشار آن بر دوش مردم می‌افتد.

در کنار این، بودجه‌های کلانی از ثروت مردم ایران صرف دستگاه‌های غیرمفید می‌شود. سازمان‌های تبلیغاتی بی‌ثمر و ریخت‌وپاش‌های بی‌رویه مانند «جهنم‌سازی» نمونه‌ای از این سوءمدیریت‌هاست.

علی‌اکبر پورجمشیدیان، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور، به تامین آب، یخ و سایه‌بان برای زائران اربعین اشاره کرده است.

مدیرکل دفتر اقتصاد شرکت مدیریت منابع آب نیز از راه‌اندازی «بازار مبادله آب» در ۵ دشت ایران خبر داده است.

نگارنده بارها تکرار و تاکید کرده است که پزشکیان بر خلاف اسلافش در سیاستی ضدانسانی و غیرشرافتمندانه، به محض روی کارآمدن دست به گران‌کردن حیاتی‌ترین و ضروری‌ترین مایحتاج مردم که هرگز نمی‌شود از مصرف آن چشم پوشید زده است.

چرا که مردم ایران به دلیل تورم و گرانی بیش از حد در سالیان اخیر مجبور شده‌اند از بسیاری از هزینه‌های حتی ضروری که پیشتر به آن دسترسی داشتند صرف‌نظر کنند اما از آب و نان و برق و گاز و… که نمی‌توانند. دولت پزشکیان نیز با بی‌شرافتی تمام دست دزدی‌اش را در همین جیب مردم کرده است.

وقاحت و بی‌شرمی نامحدود در دولت پزشکیان، از پنکه و کولر تا دروغ تولید ۲۲ برابری برق در ایران

گرانی برق، آب، نان، گاز و… اقدامی که مکرر در مکرر انجام می‌شود و در روزهای اخیر نیز زمزمه گرانی آنها به گوش می‌رسد.

این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که نان سنتی نیز در مسیر افزایش قیمت است. نان‌های صنعتی در ایران ۸۴ درصد گران شده‌اند.

داوود گرشاسبی، فرماندار تبریز، «افزایش قیمت نان را اجتناب‌ناپذیر» دانسته است.

پزشکیان و همراهانش با اظهارات بحث‌برانگیز، ناکارآمدی حاکمیت را توجیه می‌کنند. این اظهارات در زمینه فراهم‌سازی نیازهای اولیه مردم ایران است. سخنان پزشکیان و وزیر نیرو در روزهای اخیر، نمکی بر زخم مردم ایران است.

آن‌ها مردم را به گذشته و استفاده از روش‌های منسوخ ارجاع می‌دهند. پزشکیان اخیراً برای کاهش مصرف برق گفته است: «در گذشته، در دمای ۳۵ درجه، نه کولر بود و نه پنکه، اما مردم مشکلی نداشتند.»

محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز گفته است: «شهروندان اگر هنگام استحمام زمان را به نصف کاهش دهند، این افراد همیار آب می‌شوند.»

عباس علی‌آبادی، وزیر نیروی پزشکیان، درباره قطع ۱۵ روزه برق صنایع، با بی‌شرمی گفته است: «ایران جزو کشورهای پیشتاز در حوزه برق در منطقه است. تولید برق در دنیا ۳.۴ برابر شده ولی در ایران ۲۲ برابر شده است.»

واقعیت است که حاکمیت و دولت پزشکیان، به دلیل هزینه کردن ثروت‌های کلان نفت و گاز و سایر منابع ایران برای ساخت بمب اتمی، تروریسم، و پرداخت به گروه‌های تروریستی و نیابتی، بودجه‌ای برای توسعه و فراهم آوردن نیازهای ضروری مردم ایران مانند برق، آب، نان و گاز باقی ندارند.

[پزشکیان و راه‌حل شگفت‌انگیز برای بحران برق!]

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)