۶۱ تن طلا خرید با ارز نمیایی و فروش با ارز آزاد!
بر اساس آمارهای گمرکی، حکومت ایران در ۱۰ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ بیش از ۸۱ تن طلا وارد کرده اما تنها یکچهارم آن را در بازار فروخته و ۶۱ تن در این بین گم شده است. ۶۱ تن طلای مزبور کجا رفته است؟
حکومت ایران از واردات ۶.۳ میلیارد دلار طلا در این مدت خبر داده است. این میزان نسبت به سال قبل ۲۹۴ درصد رشد داشته است.
از آذرماه ۱۴۰۱، حکومت ایران واردات شمش طلا را آزاد کرده است. همچنین تسهیلاتی برای واردات طلا ارائه داده است.
این سیاست باعث افزایش چشمگیر واردات شمش طلا شده است. محمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی، ۲۶ دی ۱۴۰۳ اعلام کرد واردات طلا، پلاتین و نقره خام معاف از مالیات و عوارض گمرکی شده است.
حکومت ایران به دلیل مشکلات انتقال ارز، تلاش میکند طلا وارد کند. این اقدام برای دور زدن تحریمهای آمریکا و جبران کسری بودجه انجام میشود.
به نظر میرسد بیشتر طلای وارد شده به ذخایر بانک مرکزی حکومت ایران اضافه شده است. نهادهای حکومتی نیز ممکن است از این طلا بهرهمند شده باشند.
با احتساب ۶.۳ میلیارد دلار تقسیم بر ۸۱۵۹۱ کیلوگرم طلای وارداتی، قیمت هر کیلو برابر با ۷۷ هزار ۲۱۴ دلار است.
بر این اساس با دلار ۲۸۵۰۰ تومانی نیمایی، قیمت هر کیلو طلا ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان میشود.
یعنی برای ۸۱۵۹۱ کیلوگرم طلا در مجموع ۱۷۹ تریلیون و ۵۵۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
آمار سایت گمرک نیز ارزش طلای وارد شده به کشور را به تومان ۱۸۰ تریلیون و ۹۱۲ میلیارد تومان (تقریبا برابر) قید کرده است.
با فروش تنها یکچهارم طلای وارداتی پول کل آن حاصل شده!!!
از ۲۷ دی ۱۴۰۲ تا ۷ اسفند ۱۴۰۳ مجموعا ۱۵۸۰۵ کیلوگرم طلا در قالب شمش به فروش رفته است.
همچنین در همین بازه زمانی ۳۵۶۲۵۸ سکه تمام، ۱۱۶۷۱۷ نیمسکه، ۴۴۴۸۱۸۵ ربعسکه به فروش رفته که میزان وزنی آن ۴۲۸۳ کیلوگرم میباشد.
به عبارت دیگر طی بازه زمانی یادشده، ۸۱۵۹۱ کیلوگرم طلا وارد ایران شده اما در مجموع شکلی و وزنی آن، یعنی شمش و سکه در انواع مختلف آن تنها ۲۰۰۸۸ کیلوگرم آن به فروش رفته است. (حدود یکچهارم)
یعنی سرنوشت ۶۱۵۰۳ کیلوگرم طلا در این بازه زمانی مشخص نیست و گم شده است.
اما به لحاظ ارزش ریالی آن، در ۱۰ ماهه اول ۱۴۰۳ هر کیلوگرم شمش طلا در ایران با متوسط قیمت ۸.۷ میلیارد تومان به فروش رسیده است.
اما بر اساس دلار ۲۸۵۰۰ تومانی نیمایی، قیمت هر کیلو طلای وارداتی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون و ۶۱۰ هزار تومان بوده است.
به عبارت دیگر با احتساب دلار ۲۸۵۰۰ تومانی نیمایی، قیمت هر کیلوگرم طلای خریداریشده ۲.۲ میلیارد تومان بوده اما قیمت فروش شمشی آن در هر کیلوگرم، برابر با ۸.۷ میلیارد تومان. یعنی این شمشها به قیمت ۳.۹ برابر خرید، به فروش رسیده است.
یعنی ۱۵۸۰۵ کیلو شمش با قیمت ۸.۷ میلیارد تومان، مجموعا ۱۳۷ تریلیون و ۵۰۳ میلیارد تومان به فروش رفته است.
علاوه بر آن ۴۲۸۳ کیلوگرم نیز در قالب سکههای مختلف با قیمت میانگین ۶.۷ میلیارد تومان به فروش رسیده است. یعنی مجموعا ۲۸ تریلیون ۹۱۰ میلیارد تومان، درآمد فروش سکه بوده است.
مجموع ۲۸ تریلیون ۹۱۰ میلیارد تومان فروش سکه به علاوه ۱۳۷ تریلیون و ۵۰۳ میلیارد تومان فروش شمش، به عبارتی میشود ۱۶۶ تریلیون و ۴۱۳ میلیارد تومان.
جبران کسری بودجه این بار بازی با طلا
یعنی در مجموع ۱۳ تریلیون و ۱۳۶ میلیارد تومان کمتر از کل پول ریالی که برای خرید کل ۸۱۵۹۱ کیلوگرم طلا پرداخت شده است.
به بیان دیگر ۶۱۵۰۳ کیلوگرم یا همان ۶۱ تن طلای گمشده، منهای ۱۳ تریلیون و ۱۳۶ میلیارد تومان، یعنی کسری فروش شمش و سکه با آمار رسمی گمرک که ۱۸۰ تریلیون و ۹۱۲ میلیارد تومان اعلام شده، تماما سود برای حاکمیت ملایان بوده است.
یعنی حاکمیت تنها با فروش حدود یکچهارم طلای وارد شده به کشور (۲۰۰۸۸ کیلوگرم) که با ارز نمایی ۲۸۵۰۰ تومانی خریدرایشده، آن هم به قیمت ارز آزاد در بازار، پول کل طلای وارداتی ۸۱ تنی را حاصل کرده و در این بین سهچهارم وزنی طلای وارداتی، یعنی ۶۱۵۰۳ کیلوگرم طلا سود خالص برای ملایان به شمار میرود.
با احتساب میانگین قیمت هر کیلوگرم شمش و انواع سکه فروشرفته، قیمت تومانی، بیش از ۶۱ تن طلای گمشده که در اختیار حاکمیت است در حال حاضر حدودا برابر با ۵۰۹ تریلیون و ۵۰۳ میلیارد تومان میباشد.
در این بین هر چقدر قیمت شمش و سکه نیز افزایش یابد سود مضاعف برای حاکمیت است.
با این میزان پول حاکمیت میتواند مجددا با ارز نیمایی ۲۸۵۰۰ تومانی، مبلغ ۱۷ میلیارد و ۸۷۷ میلیون دلار نیمایی تهیه و ۲۳۱.۵ تن دیگر طلا خرید و وارد کند.
جبران کسری بودجه هنگفت به میزان ۸ درصد کل بودجه سال ۱۴۰۳، با دزدی از جیب مردم، در جایی که دولت پزشکیان ارز نیمایی ۲۸۵۰۰ را رسما از دارو و اقلام غذایی پایه حذف کرد اما با آن طلا وارد کرده و با فروش آن به قیمت آزاد در بازار، بار دیگر اقدام به چاپیدن مردم ایران کرد.
[رقم بزرگ کسری بودجه و دست بردن در جیب مردم]
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.