قزلحضار و ادامه اعدام‌ها، ۴ اعدام دیگر

موج اعدام‌هایی که زمان روی کار آمدن پزشکیان شدت یافته است کماکان ادامه دارد و در آخرین مورد ۴ زندانی دیگر در زندان قزلحصار اعدام شدند.

سحرگاه چهارشنبه، ۲۳ آبان‌ماه ۱۴۰۳، چهار زندانی در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند.

اسامی این زندانیان اعدام شده به ترتیب حمزه ترکاشوند، جعفر رهسپار، احمد علیزاده و فردی با نام خانوادگی راسگو اعلام شده است.

طبق آمارها، از آغاز ماه آبان، حکومت ایران دست‌کم ۱۱۲ زندانی را اعدام کرده که به معنای اعدام نزدیک به پنج نفر در روز است.

این حجم از اعدام‌ها، خصوصاً در زندان قزلحصار و زندان‌های دیگر، واکنش‌ها و نگرانی‌های گسترده‌ای را به دنبال داشته است.

حمزه ترکاشوند، جعفر رهسپار و زندانی دیگر با نام خانوادگی راسگو، همگی با اتهاماتی مرتبط با جرائم مواد مخدر بازداشت و در نهایت به اعدام محکوم شده بودند.

در این میان، زندانی چهارم، احمد علیزاده نام داشت.

او در زمان اعدام تنها ۲۶ سال سن داشت و در تاریخ ۲۰ مهرماه ۱۳۹۷ به اتهام قتل دستگیر و به اعدام محکوم شده بود.

اجرای حکم اعدام او در تاریخ ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ آغاز شد، اما پس از گذشت ۲۸ ثانیه از اجرای حکم، با موافقت و رضایت خانواده مقتول، روند متوقف شد.

احمد علیزاده به کمک کادر درمانی احیا شد و به زندگی بازگشت، ولی پس از گذشت مدتی، با موافقت مجدد خانواده مقتول، حکم اعدام او به اجرا درآمد.

بر اساس گزارش‌ها، احمد علیزاده یک دانشجوی نخبه بود که ابتدا اتهام قتل را نپذیرفته بود.

با این حال، تحت شکنجه‌های جسمی و روحی، مجبور به اعتراف اجباری شد.

این اعتراف تحت فشار، بار دیگر موضوع استفاده از روش‌های غیرانسانی توسط مأموران حکومت ایران را در بازجویی‌ها مطرح کرده است.

زندان قزلحصار در صدر زندان‌هایی که بیشترین اعدام در آنها صورت می‌گیرد

همزمان با اعدام‌های زندان قزلحصار، سحرگاه سه‌شنبه، ۲۲ آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک زندانی بلوچ به نام زکریا علیزهی نیز در زندان مرکزی زاهدان اعدام شد.

او ۲۷ سال سن داشت، فرزند محمد افضل، متأهل و پدر سه فرزند بود و اهل روستای گوربند از توابع زاهدان.

زکریا علیزهی در سال ۱۴۰۰ به اتهام جرائم مرتبط با مواد مخدر دستگیر و به اعدام محکوم شده بود.

در همان روز سه‌شنبه، ۲۲ آبان‌ماه ۱۴۰۳، یک اعدام دیگر نیز در ملاعام صورت گرفت.

این اعدام در همدان انجام شد و زندانی اعدام شده محمدعلی سلامت، ۴۳ ساله، نام داشت.

اجرای حکم اعدام در ملاءعام، به خودی خود موضوعی بحث‌برانگیز بوده و موجب جلب توجه رسانه‌ها و اعتراضات فراوانی شده است.

علاوه بر این موارد، سحرگاه یک‌شنبه، ۲۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳، حمید سلطان‌آبادی در زندان مرکزی قزوین به اتهام جرائم مرتبط با مواد مخدر اعدام شد.

وی ۳۶ سال داشت و اهل الیگودرز در استان لرستان بود. زندان قزلحصار، که یکی از مهم‌ترین زندان‌های کشور در اجرای احکام اعدام به حساب می‌آید، همواره در صف اول این اعدام‌ها قرار دارد.

[کشتار جمعی در زندان قزلحصار؛ ۲۲زندانی در یک روز اعدام شدند]

در روز دوشنبه، ۲۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳، دو زندانی دیگر به نام‌های حمزه جهانیان و جواد دولابی نیز در زندان مرکزی کرج اعدام شدند.

این دو زندانی به دلیل اتهاماتی مشابه در ارتباط با جرائم مواد مخدر دستگیر و به اعدام محکوم شده بودند.

نقش زندان قزلحصار در اجرای گسترده این احکام بسیار پررنگ است و بازتاب‌های زیادی را به دنبال داشته است.

ادامه روند اعدام‌ها در دیگر زندان‌ها نیز کم و بیش به همین ترتیب بوده است.

به طوری که در تاریخ دوشنبه ۲۱ آبان‌ماه، سه زندانی دیگر در زندان‌های قزوین و مرکزی کرج به پای چوبه دار رفتند.

موج اعدام‌ها در دولت پزشکیان با شدت بیشتر ادامه یافته است

همچنین در همین روز، زندان‌های یاسوج و تبریز نیز شاهد اجرای احکام اعدام بودند که یکی از آنها یک زن به نام ماهرخ خانی، ۳۵ ساله بود.

وی ۴ سال پیشتر به جرم حمل مواد مخدر دستگیر و محکوم به اعدام شده بود.

در همان روز، یک زندانی دیگر به نام کاظم بابایی، حدوداً ۴۵ ساله و به اتهاماتی مشابه، در زندان تبریز به دار آویخته شد.

بابایی از حدود دو سال و هفت ماه پیش در زندان به سر می‌برد.

همچنین سامان کریمی، ۲۵ ساله، اهل شهر بهمئی از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد نیز روز یک‌شنبه، ۲۰ آبان‌ماه، در زندان مرکزی یاسوج اعدام شد.

وی دو سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

این اعدام‌ها تنها به این زندان‌ها محدود نشده و زندان قزلحصار همچنان در مرکز توجه قرار دارد.

یک‌شنبه، ۲۰ آبان‌ماه ۱۴۰۳، چهار زندانی دیگر در زندان‌های گرگان، زاهدان و رشت به اعدام رسیدند.

این اعدام‌ها شامل ایرج شبدیز، ۴۰ ساله و اهل گنبدکاووس، و علی احمدزاده، ۴۷ ساله و اهل گرگان، بودند.

هر دو نفر به اتهام جرائم مرتبط با مواد مخدر به زندان افتاده و در نهایت اعدام شدند.

علاوه بر این، کیانوش کیفری، ۴۹ ساله، اهل انزلی و ورزشکار، نیز در همان روز در زندان لاکان رشت به اتهاماتی مشابه اعدام شد.

در سحرگاه یک‌شنبه، ۲۰ آبان‌ماه، یک زندانی دیگر به نام محمد نبی پاپل‌زهی، ۲۸ ساله، در زندان مرکزی زاهدان به دار آویخته شد.

او اهل افغانستان و ساکن زابل بود و دو سال پیش به دلیل اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.

از آغاز ماه آبان، زندان قزلحصار در کنار دیگر زندان‌های حکومت ایران، نقشی کلیدی در اجرای مکرر این احکام داشته و همواره شاهد افزایش تعداد اعدام‌ها در خود بوده است.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)