عراق و ونزوئلا از موقعیت ایران سوء استفاده می‌کنند!

رئیس کانون انبوه‌سازان تهران اعلام کرده که پروژه‌های ساخت‌وساز شرکت‌های ایرانی در کشورهای ونزوئلا و عراق به دلیل مسائل مربوط به پرداخت‌ها متوقف شده است.

ایرج رهبر، روز چهارشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳، توضیح داد که از زمان ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد، حکومت ایران فعالیت‌های خود را در زمینه ساخت مسکن در ونزوئلا آغاز کرد و تا کنون تنها ۱۰ هزار واحد مسکونی ساخته شده است.

با این حال، در حال حاضر پرداخت‌های ارزی به دلار متوقف شده است.

رهبر ادامه داد که ونزوئلا پرداخت‌های خود را به واحد پولی کشورش انجام می‌دهد و شرکت‌های ایرانی مجبور هستند پول دریافتی را در ونزوئلا به دلار تبدیل کنند.

این کار از نظر اقتصادی سودآور نیست و به همین دلیل پروژه‌های مسکن‌سازی دیگر ادامه پیدا نکرده‌اند.

ونزوئلا در شرایطی بر پرداخت هزینه‌های ساخت‌وساز به پول ملی خود اصرار دارد که این کشور با تورم بسیار بالا و کاهش شدید ارزش پول ملی مواجه است.

به عنوان مثال، نرخ دلار نسبت به بولیوار طی دو سال اخیر چهار برابر شده است.

وی در ادامه اظهار کرد که در سلیمانیه عراق نیز شرکت‌های ایرانی با مشکل مواجه شده‌اند و موفق به دریافت پول‌های خود نشده‌اند.

این کشور به بهانه‌های مختلف از پرداخت بدهی به پیمانکاران ایرانی خودداری کرده و در نهایت شرکت‌های ایرانی نتوانسته‌اند مطالبات خود را وصول کنند.

برخی از این شرکت‌ها حتی ماشین‌آلات خود را در عراق رها کرده‌اند.

عراق و ونزوئلا از موقعیت ایران سوءاستفاده می‌کنند!!!

رهبر در مورد تحریم‌های آمریکا و قرار گرفتن حکومت ایران در لیست سیاه «اف‌ای‌تی‌اف» (FATF) نیز اشاره کرد و پرسید که چگونه انتظار می‌رود دلارهای آمریکا از پروژه‌های ساختمانی در عراق یا ونزوئلا به حکومت ایران برسد.

رئیس کانون انبوه‌سازان تهران همچنین ادعا کرد که کشورهای عراق و ونزوئلا از موقعیت حکومت ایران سوءاستفاده می‌کنند.

او توضیح داد که در دوره‌های نهم و دهم ریاست‌جمهوری، قیمت پیشنهادی به شرکت‌های چینی برای ساخت هر مترمربع در سلیمانیه عراق بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ دلار بود.

اما اکنون به شرکت‌های ایرانی ۲۵۰ دلار برای هر مترمربع پیشنهاد می‌دهند که این قیمت به هیچ وجه از نظر اقتصادی قابل قبول نیست و این کشورها عملاً از موقعیت حکومت ایران بهره‌برداری می‌کنند.

اظهارات رهبر در حالی مطرح شده که بازار انبوه‌سازان ایرانی در خارج از کشور به شدت کاهش یافته است.

در همین حال، بر اساس گزارشی از مجمع انبوه‌سازان ترکیه، شرکت‌های عمرانی این کشور در طول دهه گذشته به طور متوسط سالانه حدود ۲۳ میلیارد دلار پروژه ساخت‌وساز در خارج از کشور به اجرا رسانده‌اند.

سال گذشته، شرکت‌های ترک ۲۸ میلیارد دلار پروژه عمرانی در خارج انجام داده‌اند.

این این میزان ۴.۶ میلیارد دلار از این پروژه‌ها در روسیه، ۳.۶ میلیارد دلار در رومانی، ۳.۴ میلیارد دلار در ترکمنستان، ۲.۹ میلیارد دلار در عربستان سعودی، ۱.۵ میلیارد دلار در لیبی، ۱.۳ میلیارد دلار در عراق و مابقی در کشورهای اسپانیا، جمهوری آذربایجان، ویتنام و کویت بوده است.

سرمایه‌گذاری به هدر رفته ملایان

در بازه زمانی ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۱، حکومت ایران با قبول تعهدات مالی برای سرمایه‌گذاری در ونزوئلا تا سقف ۴ میلیارد دلار، این کشور را به بزرگ‌ترین دریافت‌کننده کمک‌های غیرمستقیم خود تبدیل کرده بود.

اما در سال ۱۳۹۱، با مرگ هوگو چاوز و پایان دولت احمدی‌نژاد، وضعیت سرمایه‌گذاری‌های سنگین حکومت ایران در ونزوئلا بیش از پیش نامشخص شد.

در آن دوره، با استفاده از روابط نزدیک با دولت چاوز، حکومت ایران توانست روابط خود را با کشورهای چپ‌گرای آمریکای لاتین گسترش دهد.

با این حال، پس از مرگ چاوز، سیاست خارجی ونزوئلا با تغییرات ساختاری مواجه شد.

از سوی دیگر، در روزهای اخیر اخبار منتشر شده در عراق حاکی از کاهش نفوذ حکومت ایران در این کشور است.

خبرگزاری رویترز در روز ۳ مهر ۱۴۰۳ گزارش داد که فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در دیداری با رهبران گروه‌های شیعه عراق از آن‌ها درخواست کرده است تا انتقادات خود از نخست‌وزیر این کشور را متوقف کنند.

نخست‌وزیر عراق به اتهامات مربوط به جاسوسی از سایر سیاستمداران متهم شده است.

این خبرگزاری همچنین اعلام کرد که این درخواست توسط فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در ملاقاتی با رهبران گروه‌های شیعه در شهر بغداد مطرح شده است.

برخی تحلیل‌گران بر این باورند که حکومت ایران در حال حاضر به دلیل مشکلات اقتصادی، نفوذ گذشته خود را در عراق و دیگر کشورهای هم‌پیمانش را از دست داده است.

[ایران بازنده بزرگ تحولات عراق چرا؟]

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)