روزنامهنگاران زندانی قربانیان دیگر حکومت ملایان
سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات اعلام کرده است که در ماه گذشته، همزمان با آغاز فعالیت دولت مسعود پزشکیان، فشارها بر روزنامهنگاران در ایران افزایش یافته است.
این سازمان میافزاید در مدت اخیر تعداد بیشتری از احکام قضایی علیه آنان صادر شده است.
این سازمان غیرانتفاعی که در حوزه آزادی بیان فعالیت میکند، در جدیدترین گزارش ماهانه خود گزارش داده است که در ماه اوت، از ۱۱ مرداد تا ۱۰ شهریور، میزان آزار و احکام قضایی صادره علیه روزنامه نگاران نسبت به ماه قبل از آن، پنج برابر افزایش یافته است.
از جمله احکام صادر شده در این مدت میتوان به محکومیت نیلوفر حامدی و الهه محمدی هرکدام به پنج سال حبس، محکومیت امید فراغت به شش ماه زندان و اجرای حکم حبس فواد صادقی اشاره کرد.
همچنین سه روزنامهنگار آبادانی به «دادگاه انقلاب» احضار شدند. دو خبرنگار در ایرانشهر با برخورد فیزیکی و شکایت مواجه شدند. «دادگاه مطبوعات» مدیران مسئول شرقآنلاین و اعتماد را مجرم شناخت.
همچنین، از اقدامات «دادستان» اصفهان علیه مدیر مسئول «بویر نیوز» اعلام جرم کرد. علاوه بر این موارد، شکایت وزارت راه از خبرنگار اقتصادآنلاین میتوان نام برد.
همچین در این مورد میتوان به صدور قرار جلب به دادرسی از سوی دادسرای تبریز، برگزاری دادگاه روزنامه همدلی زنجان، حمله با چاقو به اجلال قوامی، و منع حضور برخی روزنامهنگاران در جلسه معارفه وزیر ارتباطات نیز از دیگر موارد برخوردهای صورتگرفته علیه رسانهها و روزنامه نگاران در ماه اشاره کرد.
رکورد سرکوب روزنامهنگاران در دولت رئیسی شکسته شد
سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات گزارش داده که نهادهای قضایی و امنیتی حکومت ایران در ماه گذشته حداقل در ۱۲ مورد حقوق قانونی روزنامهنگاران را نقض کردهاند.
همچنین، تعداد روزنامه نگاران و فعالان رسانهای زندانی در ایران در این مدت به ۹ نفر رسیده است.
این سازمان غیرانتفاعی، همزمان با اعتراضات ۱۴۰۱ و در واکنش به سرکوب شدید رسانهها و روزنامهنگاران و اختلال گسترده در اطلاعرسانی تأسیس شده است.
این سازمان در گزارش خود اشاره کرده که مسعود پزشکیان، در ماه گذشته با درخواست انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران مبنی بر پسگرفتن شکایات نهادهای دولتی از رسانهها موافقت کرده است.
با این حال، نهادهای قضایی و دولتی همچنان از هفت روزنامهنگار و رسانه شکایت کرده و علیه آنها پرونده قضایی تشکیل دادهاند.
میتوان به شکایت کردن فرماندار شهر شوش در خوزستان از مهدی آلکثیر و دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر از محمدیاسین جلالزهی و شیدا حسنزهی اشاره نمود.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران در گزارش خود از سال ۱۴۰۲ تأکید کرده که حداقل ۲۷ روزنامهنگار در سال گذشته در ایران بازداشت شدهاند. کمیته حفاظت از روزنامه نگاران، مستقر در نیویورک، نیز در پایان دیماه ۱۴۰۲ اعلام کرده که حکومت ایران پس از کشورهایی مانند چین، میانمار، بلاروس، روسیه و ویتنام، ششمین زندان بزرگ جهان برای اصحاب رسانه است.
[رئیسی در زمینه سرکوب روزنامهنگاران هم رکورد زد!]
سرکوب روزنامه نگاران پس از اعتراضات ۱۴۰۱ بسیار بیشتر شده
تحلیل و بررسی وضعیت زندانیشدن روزنامه نگاران در حکومت ایران در سالهای اخیر، بهویژه پس از اعتراضات ۱۴۰۱، روند بازداشت و زندانیکردن روزنامهنگاران در ایران بهطور محسوسی افزایش یافته است.
روزنامهنگاران بهدلیل افشای فساد، انتقاد از عملکرد نهادهای دولتی و امنیتی، یا گزارشدهی مستقل درباره وقایع اجتماعی و سیاسی، مورد آزار و اذیت قرار میگیرند.
بسیاری از این روزنامه نگاران با اتهامات واهی مانند «تبلیغ علیه نظام»، «تشویش اذهان عمومی» و «نشر اکاذیب» به «دادگاههای انقلاب» کشیده میشوند. آنها در نهایت با احکام سنگین حبس مواجه میگردند.
زندانیشدن روزنامه نگاران نهتنها بهعنوان یک نقض آشکار حقوق بشر محسوب میشود، بلکه بهطور مستقیم به تضعیف آزادی بیان و اختلال در اطلاعرسانی در جامعه منجر میشود.
وقتی روزنامهنگاران از ترس برخوردهای قضایی و امنیتی نمیتوانند بهصورت آزادانه به انجام وظایف خود بپردازند، مردم از حق دسترسی به اطلاعات صحیح و شفاف محروم میشوند.
این وضعیت همچنین میتواند به افزایش خودسانسوری در رسانهها و کاهش کیفیت گزارشدهی منجر شود.
بنابراین، جامعه جهانی باید نسبت به وضعیت روزنامهنگاران در ایران حساس باشد و از آزادی آنان حمایت کند.
سازمانهای بینالمللی حقوق بشر و آزادی مطبوعات باید فشارهای خود را بر حکومت ایران افزایش دهند تا زندانیان روزنامهنگار بدون قید و شرط آزاد شوند و شرایطی فراهم شود که رسانهها بتوانند بدون ترس از مجازات، به کار خود ادامه دهند.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.