جمعی از فعالین کورد در خارج از کشور در اعتراض به صدور حکم اعدام پخشان عزیزی گروهی را به نام «آزادی برای پخشان» تشکیل داده‌اند تا بتوانند ضمن حمایت قاطع از پخشان، اعتراض خود را به این حکم غیرانسانی اعلام نمایند. این جمع در تاریخ ١١ مرداد در متنی مکتوب از تمامی مخالفین حکم اعدام (اعم از محکومین سیاسی یا غیرسیاسی)، با هر اندیشه و دیدگاه سیاسی درخواست کرد تا در اعتراض بە حکم اعدام، طومار تدوین شده توسط این گروه را امضا کنند. این طومار درخواستی برای اجرای عدالت از سوی جمهوری اسلامی نیست، چرا که دیگر سال‌هاست مردمان این سرزمین جمهوری اسلامی را در مبارزات خود مخاطب قرار نمی‌دهند و برایشان مسلم شده که این حکومت منافعش در ویرانی است و بس. این طومار، بلند کردن صدایی است در میان هزاران صدای دیگر که علیه اعدام و برای زندگی و مقاومت سر داده می‌شود. این طومار که به سه زبان کوردی، فارسی و انگلیسی نوشته شده است، در مدت سه هفته توانست همرزمان زیادی را از ژاپن گرفته تا اروپا و آمریکا با خود همراه سازد و تا کنون نزدیک به ۱۵ هزار نفر از سراسر دنیا با امضای این طومار مخالفت خود را از این حکم نشان داده‌اند.

امضاکنندگان این طومار، آزادی فوری و بی‌قید و شرط پخشان را حق مسلم وی می‌دانند. پخشان عزیزی، فعال فمنیست کورد و فارغ‌التحصیل رشته مددکاری احتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران، روز ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ در تهران بازداشت شد. وی به مدت چهار ماه در سلول‌های انفرادی زندان اوین تحت شدیدترین شکنجه‌های جسمی و روحی قرار گرفت و در حالی که از حق قانونی محاکمه‌ عادلانه و علنی محروم بود، در ۳ مرداد ۱۴۰۳ به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.

نویسندگان این طومار پخشان را این‌گونه توصیف می کنند: «با رویای هم‌زیستی و صلح در خاورمیانه، از مهاباد به تهران، از آنجا به سلیمانیه و سپس به قامیشلو مهاجرت کرد و هر جا که رفته همیار آسیب‌دید‌گان، گروه‌های به حاشیه رانده شده و آواره‌گان جنگی بوده است. ما پخشان عزیزی را نه یک مجرم، بلکه یک فعال انسان‌دوست راستین می‌دانیم که در ورای مرزها برای ساختن جهانی بهتر تلاش کرده است. ما حکم اعدام او را ناعادلانه می‌دانیم و خواهان لغو بی‌قید و شرط آن هستیم. ما هم‌چنین تاکید می‌کنیم که مخالف کامل حکم اعدام برای هر انسانی هستیم».

گروه «آزادی برای پخشان» متن طومار خود را به همراه امضاها برای سازمانهای بین‌المللی مرتبط ارسال کردەاند.

 

با همبستگی،

۳۰ آگوست ۲۰۲۴

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)