دولت ایران برای جبران کاهش چشمگیر صادرات نفت این کشور، پیشنهادهای ویژهای را به دولت هند ارائه کرده که بر مبنای آن، علاوه بر حمل رایگان نفت به بنادر این کشور، پالایشگاههای هندی در صورت خرید نفت از ایران به ازای هر بشکه بین ۷۰ سنت تا یک دلار صرفهجویی خواهند کرد. این درحالی است که بر اساس برخی گزارشها، صادرات نفت ایران در ماه اکتبر نسبت به سپتامبر با کاهش ۲۲ درصدی روبهرو بوده است.
خبرگزاری “رویترز” روز پنجشنبه (۱۶آبان–۷نوامبر) با انتشار این خبر از قول چند “منبع صنعتی” نوشت که پیشنهاد تهران به دهلی، نشاندهنده «تلاش ایران برای استمرار جریان صادرات نفت» با استفاده از «تمام راههای ممکن» است.
“رویترز” از قول منابعی که به دلیل حساسیت موضوع نخواستند نامشان فاش شود، افزوده که اصلیترین مشتریان نفت ایران شامل پالایشگاههای مانگلور، ایندین اویل و اسار در صورت خرید نفت از ایران میتوانند به ازای هر بشکه “بین ۷۰ سنت تا یک دلار” صرفهجویی کنند.
این در حالی است که به گفته این منابع، طرفهای هندی در صورت خرید نفت بیشتر از ایران، از «تخفیفهای بیشتری» نیز برخوردار خواهند شد به طوریکه «اگر یک پالایشگاه ۳۰ میلیون بشکه نفت از ایران در سال خریداری کند، تخفیفها نیز ۲۵ سنت در هر بشکه افزایش خواهد یافت».
این گزارش همچنین یادآور شده که هماکنون نیز دولت ایران ۹۰ روز برای تسویه حساب نفت خریداریشده به طرفهای هندی فرصت داده در حالیکه بیشتر تولیدکنندگان نفت تنها ۳۰ روز برای تسویه حساب به خریداران فرصت میدهند.
به نوشته “رویترز”، اگرچه این پیشنهادها برای مقامات دهلی نو جذاب به نظر میرسند اما آنها نگران عدم تمدید معافیت تحریمهای امریکا علیه تهران هستند که دوره آن در اواخر سال میلای جاری پایان خواهد یافت.
این گزارش همچنین از کاهش ۳۴درصدی واردات نفت هند از ایران بین ماههای جون تا سپتامبر امسال در مقایسه با شش ماه منتهی به جون خبر داده و افزوده است که هماکنون و به دلیل تحریمهای بانکی علیه ایران، میزان بدهی دهلی نو به تهران به ۵/۳ میلیارد دلار افزایش یافته است که ۱/۸ میلیارد دلار از این مبلغ، شامل بدهی پالایشگاههای هند به ایران است.
در همین حال، شرکت مشاوره و تحقیقاتی دریانوردی «آی.اچ.اس ماریتام» در انگلستان نیز روز سهشنبه (۱۴آبان- ۵ نوامبر) با انتشار گزارشی از کاهش ۲۲درصدی صادرات نفت ایران در ماه اکتبر نسبت به سپتامبر خبر داده است.
به گزارش این نهاد که میزان صادرات و واردات نفت را بر اساس “تردد نفتکش در بنادر” کشورها محاسبه میکند، صادرات نفت ایران از ۱/۳ بشکه در روز در ماه سپتامبر به ۱/۰۲ در ماه اکتبر کاهش یافته است. این در حالی است که آمار اعلامشده از سوی آژانس بینالمللی انرژی، از این نیز کمتر است و برای ماه سپتامبر عدد ۱/۱۷ میلیون بشکه در روز را نشان میدهد.
صادرات روزانه نفت خام ایران در سال ۲۰۱۱ بیش از ۲ میلیون بشکه بوده است که از زمان آغاز تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا در ماه جولای سال ۲۰۱۲ این رقم به حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش یافت.
پیش از این خبرگزاری رویترز نیز در روز نهم آبان ماه از کاهش ۱۱/۵درصدی صادرات نفت ایران به چهار خریدار عمده آسیاییاش یعنی چین، هند، کره جنوبی و ژاپن در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۱۳ نسبت به دوره مشابه در سال قبل خبر داده بود.
کاهشی که از سوی مسعود میرکاظمی، وزیر پیشین نفت جمهوری اسلامی و عضو کنونی مجلس شورای اسلامی مورد تایید قرار گرفت. آقای میرکاظمی روز دهم آبان ماه گفت که افت فروش نفت ایران در شهریورماه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار بشکه در روز بوده که این روند در ماه مهر نیز ادامه داشته است.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.