۱۵ صندوق از ۱۷ صندوق بازنشستگی ورشکسته هستند
در ادامه دستدرازیهای دولتهای مختلف در حکومت ولایت فقیه به صندوقهای بازنشستگی، اکنون غارتگری آنان، به نتیجه! رسیده است؛ ۱۵ صندوق از ۱۷ صندوق بازنشستگی ورشکسته هستند.
خبر کوتاه اما برای بازنشستگان هولناک است؛ ۱۵ صندوق از ۱۷ صندوق بازنشستگی ورشکسته هستند.
سالیان دور و درازی است که اخبار ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی در حکومت ولایت فقیه رسانهیی میشوند.
اصلیترین عامل نیز دستاندازی دولتهای منصوب خامنهای به این صندوقها و جبران کسری بودجه از این «حیات خلوت»! میباشد.
آن چنان که رسانههای حکومت ولایت فقیه منتشر ساختهاند؛ به جز ۲ صندوق بازنشتستگی «وکلاء و روستایی» عملا مابقی صندوقهای بازنشستگی آستانهی ورشکستگی را رد کرده و تنها با چوب زیر بغل! سرپا ماندهاند.
بر اساس ارگانهای آماری حکومت ایران در فصل اول سال ۱۴۰۲، تعداد شاغلان در ایران ۲۳ میلیون و ۵۵۷ هزار نفر اعلام شده است.
با احتساب مقیاس خانوار، معیشت و زندگانی نزدیک به ۶۵ میلیون نفر از مردم ایران وابسته به افراد شاغل میباشد.
یک شاخص دیگر نیز در بررسی آمارهای مربوط به صندوقهای بازنشستگی دخیل است؛ «نسبت تکفل».
نسبت تکفل از تقسیم جمعیت یک کشور بر تعداد شاغلان به دست میآید که این رقم در ایران تحت حاکمیت آخوندها ۳.۷ میباشد.
این رقم بدان معناست که هر فرد شاغل در ایران باید به جز خودش، معیشت و زندگانی ۳.۷ نفر دیگر را نیز تامین کند.
در حال حاضر در حکومت ایران ۱۷ صندوق بازنشستگی وجود دارد که زندگانی افراد بازنشسته و مستمریبگیر را تامین میکنند و با احتساب نسبت تکفل، بحران ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی، زندگی بیش از دو سوم جمعیت ایران را تهدید میکند.
صندوق بازنشستگی و طلب ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی از دولت رئیسی
اخیرا رئیس کانون بازنشستگان تهران اعلام کرد که دولت رئیسی، ۶۰۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است! و هر ساله تنها بخشی از این بدهی را تادیه مینماید اما با سررسید سال آتی، میزان بدهی مستمرا افزوده شده و بر روی هم انباشته میشود.
این وضعیت نابسامان در حالی بر صندوقهای بازنشستگی حکمفرمایی میکند که بنا بر اصل ۲۹ قانون اساسی حکومت ولایت فقیه، دولت مکلف میباشد، تمامی خدمات درمانی، بازنشستگی و از کار افتادگی کارگران را بپردازد، اما از تادیه آن آشکارا سر باز میزند.
از سوی دیگر به دلیل پایین بودن میزان دستمزدها (تقریبا ۱۷۰ دلار در ماه در سال) بسیاری از شاغلین به دلیل که این حقوق دیگر کفاف زندگی را نمیدهد مجبور به بازنشستگی پیش از موعد میشوند تا با روی آوردن به مشاغل دیگر بتوانند چرخ زندگی خود را بچرخانند.
مرکز پژوهشهای مجلس حکومت ایران، پیش از این در گزارشی، عدم افزایش سن بازنشستگی به موازات افزایش شاخص امید به زندگی در ایران، یکی از مشکلات صندوقهای بازنشستگی برای پرداختیها ذکر کرده بود.
اخیرا نیز این مرکز گزارشی را منتشر کرده است که دوباره بر این مهم تاکید کرده است.
گزارش مرکز پژوهشهای مجلس قید میسازد که نسبت بازنشستگی زودهنگام در چارت سازمان تامین اجتماعی طی یک دههی گذشته از ۱۴ درصد به ۵۰ درصد افزایش یافته است.
از سوی دیگر به دلیل این که در سالیان اخیر بخش بزرگی از بودجه سنواتی دولتها، به بودجه عمومی اختصاص مییابد، این امر باعث فشار بر دولت، برای پرداخت بیشتر حقوق و مزایا به بخش دولتی شده است.
این بدان معناست که بخش عمدهیی از بودجه عمومی، به صندوقهای بازنشستگی سرازیر میشود و وقتی دولتها با کسری بودجه مواجه میشوند، به آن دستبرد میزنند. [دره به هم نیامدنی صندوقهای بازنشستگی]
و این چرخه معیوب همواره تکرار و تکرار شده و ۱۵ صندوق از ۱۷ صندوق بازنشستگی حال حاضر کشور را به ورشکستگی کشانده است.
در این بین حکومت ولایت فقیه وقتی که یک صندوق بازنشستگی با ورشکستگی کامل و غیرقابل انکار مواجه میشود با «کلاه شرعی» ادغام در دیگر صندوقها از اعلام ورشکستگی آن خودداری میکند.
امری که در حال حاضر به یک روند تبدیل شده و در برنامه هفتم توسعهی حکومت ولایت فقیه، حکومت رئیسی را بر آن داشته است تا طرح ادغام ۱۷ صندوق بازنشستگی را ارائه کند.
با وجود این شرایط و مختصر شرحی که در مورد وضعیت صندوقهای بازنشستگی رفت، بیشک در آیندهیی نزدیک بشکهی باروت این صندوقها میتواند با یک جرقه منفجر شده و دامان حکومتگران را بگیرد.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.