چین و هند، سوق از بازار ایران به بازار روسیه

گزارش‌ رسانه‌های بین‌المللی حاکی از آن دارد که کشورهای چین و هند به دنبال جایگزینی بازار نفت خود از نفت ارزان روسیه به جای حکومت ایران هستند.

به دنبال تجاوز نظامی روسیه به اوکراین که ۱۰۰ روز از آن می‌گذرد کشورهای غربی و اروپا تحریم‌های بی‌سابقه‌ای را علیه صنعت نفت و گاز روسیه اعمال کردند.

این تحریم‌ها باعث آن شد که میزان صادرات نفت روسیه کاهش پیدا کرده و این کشور مجبور شود نفت خود را برای متعادل‌کردن بازار خود با قیمت ارزان‌تر به بازار عرضه کند.

به هم خوردن بازار معادلات نفتی در جهان

این اقدام معادلات عرضه و تقاضای نفت در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی را بر هم زد.

پیش از روسیه حکومت ایران در چنین وضعی قرار داشت این کشور پس از اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا مجبور بود نفت خود را با قیمت ارزان و به صورت قاچاق به کشورهای دیگر از جمله بیشتر از همه به چین و هند بفروشد. [پس از شروع تحریم‌های کامل نفتی، آیا نظام ایران امکان فروش نفت را دارد؟]

حالا که معادله عوض شده است و روسیه در تنگنای اقتصادی قرار گرفته است به نظر می‌رسد روسیه جای حکومت ایران را در عرضه نفت ارزان به چین و هند خواهد گرفت.

روسیه در جستجوی خریداران جدید نفت

بسیاری از کارشناسان صنعت نفت نیز بر این باور هستند که روسیه می‌تواند با جستجوی خریدارن جدید دیگر برای نفت خام خود یا کاهش تولید برای بالا نگهداشتن قیمت‌ها به تحریم‌های اروپا علیه نفت این کشور پاسخ دهد و این اقدامات تاثیری بر اقتصاد جهانی نخواهد گذاشت مگر اینکه اوپک مداخله کند.

در همین راستا رهبران اتحادیه اروپا توافق کردند تا ۹۰ درصد از نفت خام روسیه را تا پایان سال به عنوان بخشی از ششمین بسته تحریمی این اتحادیه علیه روسیه از زمان حمله روسیه به اوکراین ممنوع کنند.

سی ان بی سی گزارش داد روسیه سومین تولید کننده بزرگ نفت در جهان پس از آمریکا و عربستان سعودی و دومین صادر کننده بزرگ نفت خام پس از عربستان سعودی می‌باشد.

قیمت نفت به این زودی‌ها کاهش نخواهد یافت

در حال حاضر پیش بینی می‌شود که قیمت نفت به این زودی‌ها کاهش نخواهد یافت و عواقب آن برای تحریم های روسیه تا چند سال محسوس خواهد بود.

میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی در وین گفت کشورش به دنبال خریداران دیگری برای نفت خود خواهد بود روسیه در حال حاضر ۲ خریدار بالقوه نفت خام خود چین و هند را دارد.

اما پس از آن که تحریم های گسترده بین المللی علیه روسیه اعمال شد قیمت نفت این کشور به پایین ترین میزان خود رسید در این بین چین و هند به دنبال آن هستند تا نفت ارزان روسیه را در رقابت با نفت ایران خریداری کنند.

در حال حاضر کشورهای دیگر نفت روسیه را با تخفیف چشمگیری خریداری می‌کنند و پس از تحریمها به نظر می‌رسد که این تخفیف‌ها افزایش خواهد گذاشت.

هند و چین به سوی بازار روسیه می‌روند

به این ترتیب کشورهای هند و چین که پیش از این نفت ارزان خود را با تخفیف قابل توجهی از حکومت ایران وارد می‌کردند از این پس خواهد توانست با قیمت کمتری این نفت را از روسیه خریداری کنند.

این وضعیت به نفع حکومت ایران نخواهد بود چرا که پیش از این برای صدور نفت خود با مشکلات فراوانی همراه بود و با به وجود آمدن بازار جدید روسیه و سوق داده شدن هند و چین به سمت خرید نفت از روسیه کسادی بازار برای فروش نفت برای حکومت ایران بیشتر و بیشتر خواهد شد.

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)