شاهد علوی، روزنامه‌نگار و از همراهان شش‌رنگ، در پاسخ به سوالات شش‌رنگ با مضمون راهکارهای مقابله با خشونت علیه اقلیت‌های جنسی و جنسیتی چیست پاسخ می‌دهد:
«به نظر من وقتی میگوییم این خشونت ساختاری است، یعنی عملا هم در ساخت سیاسی هم در ساخت فرهنگی جامعه‌ای وجود دارد.
به این ترتیب بخشی از این تلاش برای تغییر معطوف به تغییر ساختار سیاسی است. یعنی وقتی که عملا قانون از سرکوب و آزار اقلیت‌های جنسی و جنسیتی حمایت می‌کند، طبیعتا ابتدا باید ساختار عوض شود. اگر ساختار ظرفیت این را دارد که قوانین عقب‌مانده را عوض کند، می توان رو به تغییر قوانین عمل کرد .اما به نظر می‌رسد که جمهوری اسلامی چنین قابلیتی ندارد.

در مورد ساختار فرهنگی به نظر من یکی از روش‌ها زیرسوال بردن تابوها‌ی اجتماعی به شکل صریح است. نمی‌شود در مقابل سرکوب مماشات کرد و با زبانی نرم به مقابله برخاست. باید گذاره‌ها، باورها و نمادهایی که به اشاعه این خشونت کمک می‌کنند، در ساختار فرهنگی و زندگی اجتماعی زیر سوال بروند و بی اعتبار شوند.»
در بخش دوم از شاهد علوی پرسیدیم: نقشه رسانه‌ها در این ارتباط چه می تواند باشد؟ آیا به نظر شما آن‌ها تا به حال وظیفه خود را در این زمینه به درستی انجام داده‌اند؟
«رسانه‌ها با گفتگو کردن، انتشار تحلیل، گزارش گرفتن و دادن تریبون به فعالین ال جی بی تی می‌توانند تابوی حضور اجتماعی آن‌ها را، در جامعه‌ای که با پذیرش افراد #ال_جی_بی_تی مساله دارد، بشکنند. این بخشی از مبارزه ساختاری با آن ساختار معیوب است. رسانه وظیفه دارد از مکانیسم «تبعیض مثبت» برای ال‌جی‌بی‌تی‌ها استفاده کند. یعنی به شکل منظم بخشی از رسانه را به آن‌ها اختصاص بدهد. به خاطر اینکه طرح منظم مسائل جامعه ال جی بی تی به صورت مدام، هم به آگاهی‌رسانی کمک میکند، هم تابو می‌شکند و هم به کم کردن فشارها و تبعیض‌ها کمک می‌کند. می دانیم که بخش مهمی از مساله ناآگاهی است. »

و بالاخره در آخر پرسیدیم: ضعف‌ها و موانع موجود رو در چه می بینید؟ «موانع قانونی، فرهنگی، عقیدتی و دینی، سیاسی است. این‌ موانع باعث می‌شود که نه فعالین بتوانند آن‌طور که باید مساله را مطرح کنند، نه رسانه‌ها توجه کافی داشته باشند. در جامعه‌ای که گرسنگی و سرکوب سیاسی مساله بنیادین و اولیه است، طبیعتا بخشی از فعالین (از نظر من به نادرستی) الویت‌بندی میکنند. در حالیکه نمی‌شود طرح حقی، نقضی، تبعیض و انکاری را به آینده‌ای نا مشخص محول کرد. سرکوب در هر سطح و هر نوعی باید بدون هیچ الویت بندی و اما و اگری محکوم شود.»


🏳️‍🌈 با شش‌رنگ همراه باشید:
کانال تلگرام t.me/iran6rang
فیسبوک fb.com/6rang.Iran
اینستاگرام instagram.com/6rangiran
توییتر twitter.com/6rangiran

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)