این هفته با حقوق بشر در ایران
اوایل این هفته، بیش از ٣۵٠ تن از فعالان سیاسی و حقوق بشری طی بیانهای خواستار آزادی مهدی خزعلی از زندان شدند. این بیانیه مراتب نگرانی عمیق امضا کنندهاش را نسبت به سلامتی نامبرده پس از اقدام به چندین اعتصاب غذای پیاپی ابراز میدارد. در اقدامی مشابه، ۱۹ فروردین، بیش از ۳۶۰ فعال حقوق بشری، شخصیت سیاسی و دانشگاهی با امضای بیانهای خواستار آزادی دراویش زندانی ، وکیلشان و توجه به خواستههای صالح مرادی و کسری نوری شدند که ۸۴ روز است در اعتصاب غذا به سر میبرند.
١۶ فروردین، عضو کمیسیون قضائی مجلس در مصاحبهای اعلام داشت عضویت در شبکههای اجتماعی جرم محسوب نمیشود. در همین رابطه، ١٨ فروردین حسن کیانی از فعالان جنبش سبز به جرم فعالیت در فیسبوک بازداشت شد. همچنین، مجلس وزیر کشور، مصطفی محمد نجار، را در رابطه با مرگ ستار بهشتی درهنگام بازداشت مورد سوال قرار داد. علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس، اظهار داشت، رفتار نیروی انتظامی با ستار بهشتی متناسب با فعالیتهای او نبوده واز نیروی انتظامی خواست با وبلاگ نویسان بازداشتی سختگیری نکنند.
در همین حال ۱۶ فروردین، بیگم یادی، مادر غلامرضا خسروی در نامهای به گزارشگر ویژه سازمان ملل در ایران از او خواست که برای جلوگیری از اعدام فرزنداش تلاش کند. او پس از سرپری کردن شش سال در زندان اوین، در آستانه اعدام قرار دارد. جرم او اعطای کمک مالی به شبکه تلویزیونی سیمای آزادی است. در خبری مشابه، وزارت خارجه بریتانیا روز ۲۱ فروردین ماه طی بیانیهای از دولت ایران خواست اعدام مجرمان اقتصادی را لغو کند. مهآفرید امیرخسروی، بهداد بهزادی، ایرج شجاعی و سعید کیانی رضازاده به جرم اختلاس محاکمه و محکوم به اعدام شدهاند.
١٧ فروردین، محمدرضا تویسرکانی، نماینده ولی فقیه در نیروی مقاومت بسیج، اظهار داشت «خنثی» ماندن بسیج در انتخابات خیانت به رهبری است. او افزود نیروهای بسیج باید نقشی فعال در انتخابات پیش رو ایفا نمایند.
علیرضا کرمی خیرآبادی، زندانی سیاسی زندان رجائی شهر، روز ١٧ فروردین در اثر ابتلا به مننژیت جان خود را از دست داد. مقامات زندان به دلیل امتناع وی از پوشیدن لباس فرم زندان از انتقالاش به بیمارستان ممانعت به عمل آوردند. در اقدامی مشابه، مقامات زندان اوین نیز از انتقال مهدی فراحی شاندیز به بیمارستان جلوگیری کردهاند. او پس از ضرب و شتم ماموران زندان و شکسته شدن دست راستاش در وضعیت وخیم به سر میبرد.
دوشنبه ١٩ فروردین، دو برادر به نامهای، محمد و مجتی صادقی نجفی به دادگاه فرا خوانده شدند. اتهام این دو راهاندازی وبسایت در پشتیبانی از زندانیان سیاسی، گروه مادران پارک لاله و انتشار سیدی با محتوای سیاسی اعلام شده است. در همان روز، رضا اکوانیان، شاعر، نویسنده و فعال حقوق بشر پس از دوهفته بیخبری اجازه ملاقات با خانواده خود را یافت. او که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده، آثار کبودی و ضرب و شتم روی بدناش مشهود گزارش شده است.
همچنین این هفته، شش شکایت جدید به پرونده سعید مرتضوی اضافه شد. وی به جرم آمریت قتل و شکنجه بازداشتیان بازداشگاه کهریزک تحت محاکمه است.
٢٠ فروردین، فائزه هاشمی برای نخستین بار از هنگام آزادی از زندان با رسانهها گفتگو کرد. در این مصاحبه او در مورد دوستیاش با همبندان بهائی، مجاهدین خلق و فعالان جنبش سبز سخن گفت. او در این مصاحبه اظهار داشت که از بازگشت به زندان هراسی ندارد، زیرا در زندان با انسانهای جالبی آشنا شده است.
آخر اینکه، سازمان عفو بینالملل ایران را در بین پنج کشور نخست اجرا کنندگان حکم اعدام قرار داده است. در این فهرست، کشور ایران با ٣١۴ مورد اجرای حکم اعدام در سال میلادی ٢٠١٢، بعد از چین در مقام دوم قرار گرفته است. همچنین ، دو سازمان حقوق بشری دیگر، سازمان حقوق بشر ایران (IHR) و باهم علیه حکم اعدام (Ensemble contre la peine de mort – ECPM) نیز گزارش پنجمشان درباره وضعیت اعدام در ایران را منتشر کردند.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.