آرش صادقی، کنشگر مدنی محبوس در زندان رجایی شهر کرج علاوه بر عفونت شدید ناحیه جراحی شده، تورم و کبودی و از بین رفتن عصب های حسی دست راست، به دلیل عدم رسیدگی مناسب پزشکی دچار مشکلات قلبی و فشار خون بالا نیز شده است. آرش صادقی همچنین به دلیل اثرات اعتصاب غذای طولانی از مدتها قبل دچار مشکلات گوارشی شده و در هضم هر نوع غذا به غیر از سوپ و غذاهای آبکی ناتوان است. وی از چندی پیش به دلیل ابتلا به نوع بدخیم سرطان استخوان به نام کندروسارکوما با تاخیر بسیار مورد عمل جراحی خارج کردن تومور از ناحیه دست راست قرار گرفت و درمان این زندانی به دلیل تعجیل تعمدی مسئولین زندان برای بازگرداندن او به زندان نیمه تمام ماند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علیرغم گذشت بیش از ۵ ماه از عمل جراحی دست آرش صادقی که جهت خارج کردن تومور سرطانی صورت گرفته بود، مسئولین زندان از اعزام وی به بیمارستان و ادامه روند درمانش جلوگیری می کنند. وی علاوه بر پیامد ناشی از عدم رسیدگی پس از جراحی، به مشکلات گوارشی، قلبی و فشارخون بالا نیز دچار شده است.
یک منبع نزدیک به آرش صادقی که نخواست نامش فاش شود در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: “آرش صادقی بعد از آخرین اعتصاب غذا قادر به خوردن غذاهای جامد نبوده و در صورت مصرف بلافاصله استفراغ میکند. از این رو صرفا امکان هضم غذاهایی از قبیل آب سوپ را دارد و در دفع هم دچار مشکل شده است. وی همچنین به دلیل عدم رسیدگی مناسب پزشکی پس از جراحی و شرایط نامناسب زندان قرص قلب مصرف میکند و دچار فشار خون بالا نیز شده است”.
عدم رسیدگی پزشکی مناسب و ممانعت از اعزام آرش صادقی در حالی کماکان ادامه دارد که طبق نظر پزشکان متخصص وی باید برای اسکن مجدد مغز و استخوان به صورت ماهانه به بیمارستان مراجعه کرده و تحت معاینه قرار گیرد.
گفته می شود وضعیت عفونت دست آقای صادقی به خاطر عدم رسیدگی پزشکی و شرایط نامناسب زندان روز به روز بدتر شده تا جایی که علاوه بر از کار افتادگی عصبهای حسی، از کتف تا انگشتانش به شدت ورم کرده و سیاه شده است. با این حال با وجود پیگیری های مکرر خود و همبندیان و خانوادهاش، به دستور رییس زندان از اعزام وی به بیمارستان جلوگیری شده است.
پیشتر یک منبع مطلع از وضعیت آرش صادقی در این رابطه به هرانا گفته بود: “پزشک برای ادامه روند درمان وی شیمی درمانی تجویز کرده بود ولی به دلیل شرایط زندان و مشخص نبودن انجام اعزامها از طرف مسئولین زندان و به خاطر فضای استرسزا و پرتشنج زندان، انجام شیمی درمانی را در این شرایط غیر ممکن دانسته است. پزشک تاکید کرده که اقدامات شیمی درمانی باید در فضای خارج از زندان انجام شود و به دلیل عدم موافقت با اعزام وی، در صورت عود بیماری باید مجددا مورد عمل جراحی قرار گیرد”.
آقای صادقی مورخ ۲۱ شهریورماه امسال به دلیل ابتلا به بیماری سرطان استخوان به نام کندروسارکوما با تاخیر بسیار تحت عمل جراحی قرار گرفت و تنها سه روز پس از عمل جراحی و علیرغم نظر پزشک بر لزوم تحت نظر ماندن، وی به زندان بازگردانده شد. دست راست آقای صادقی که محل جراحی بود به دلیل بازگشت زودهنگام به زندان دچار عفونت شدیدی شد اما به دستور رستمی، دادیار ناظر بر زندان بیش از یک ماه از اعزام مجدد او به بیمارستان امام خمینی جلوگیری شد.
وی با تاخیر بسیار و چند بار اعزام بی فایده که منجر به دیدن تیم پزشکی نشده بود یک ماه پس از انجام عمل جراحی سرانجام مورخ ۲۱ مهرماه برای اعزام به بیمارستان از بند خود فراخوانده شده و به دلیل مخالفت وی با اعزام در لباس زندان، توسط مقصود زلفعلی، فرمانده یگان حفاظت زندان علیرغم بیماری از ساعت هفت تا ده و نیم صبح در سرما نگه داشته شده بود.
این زندانی در زمان اعزام و در بیمارستان با بدرفتاری مامورین زندان مواجه شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بدون نتیجه و صرفا پس از انجام معاینه توسط پزشک عمومی به زندان بازگردانده شده بود.
لازم به توضیح است، کندروسارکوما یکی از شایع ترین تومور اولیه بدخیم استخوانی در سنین نسبتا جوانی است که در آن سلولهای بدخیم غضروف ساز تولید تومور می کنند. حدس زده می شود که در کشور ما سالیانه یکصد مورد جدید آن ایجاد می شود.
گفتنی است آرش صادقی، کنشگر مدنی محبوس در زندان رجایی شهر کرج از سوی دادگاه انقلاب به تحمل ۱۵ سال حبس محکوم شده است که پس از جمع شدن با حبس تعلیقی ۴ ساله پیشین او به ۱۹ سال حبس افزایش یافت. در صورت اعمال ماده ۱۳۴ (تجمیع احکام) این مدت به ۱۱ سال و ۶ ماه کاهش پیدا خواهد کرد با اینحال کماکان از اجرایی شدن این ماده در مورد آقای صادقی خبری نیست.
آقای صادقی سال گذشته در اعتراض به بازداشت دوباره گلرخ ایرایی – همسرش- بیش از هفتاد روز اعتصاب غذا کرد.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.