سالهاست که خاور میانه در جنگ، خونریزی، و اعدامهای فراوان غوطهور است. بیعدالتی و نقض حقوق بشر در کشورهای اسلامی بسیار دیده میشود. بیشترین بخش نیروهای مادی و معنوی این کشورها صرف اعمال خشونت، و سرکوبهای داخلی و خارجی میشود.
در قرآن، کتاب مسلمانان، به کرات خشونت دیده و حتی توصیه میشود. در برخی از آیات این کتاب علنا خشونت را جایز دانسته و حتی به برداشتن فتنه و شِرک از روی زمین تاکید کرده است. به طور مثال آیات ۱۹۳-۱۹۰ سوره بقره. یا آن روایت از پیامبر که دستور قتل همه یهودیان که نقض قرارداد کردند را بیان میکند.
برخی از مسلمانان میگویند مجازاتهایی از قبیل حدود شرعی، تعزیرات بدنی، مجازاتهای خودسرانه، تنبیه بدنی زن توسط شوهر، تنبیه بدنی فرزند توسط والدین، که در “قرآن” آمده است، مطابق عقلانیت امروز خشن محسوب می شوند. حال آنکه همین افراد ادعا میکنند که اسلام یک دین آسمانی است که از طرف خداوند بر محمد نازل شده است و برای همه قرنهاست و تنها متعلق به یک دوره زمانی خاص نیست. اگر تنها برای یک دوره خاص زمانی است پس مناسب زندگی امروز نیست.
سخنان اسلامشناسان مدرن و نواندیشان دینی زمانی قابل پذیرش است که به محمد در قالب یک انسان عادی بنگریم و به او از منظر یک انسان عادی که در چهارده سده پیش از ما میزیسته است نگاه کنیم، نه انسانی که ادعای وحی و نبوت داشته است. و همچنین اگر قرآن را یک کتاب عادی که یک نویسنده ای در چهارده قرن پیش آن را نگاشته است بدانیم. نه کتابی که ادعا میشود از جانب خداست و سخنان خداوند است. در این صورت خداوند تنها برای عدهای انسان معدود که در آن زمان در صحرای عربستان میزیستهاند سخن گفته و مختص همان زمان، همان مکان، همان قوم و همان فرهنگ است.
تبعیض جنسیتی و جنس دوم انگاشتن زنان، که خود مهمترین عامل و دستمایهای شرعی برای خشونت علیه زنان در جوامع اسلامی است، در آیات قرآن به وضوح دیده میشود. آیاتی از قبیل آیات 223 ، 282 ، 230 سوره بقره ؛ آیات 11 ، 15، 24 ، 34 ، 176 سوره نساء؛ و آیات 6 و 31 سوره نور از این دست آیات جنسیتی و ضد زن هستند.
روایات متعددی نیز در مورد زنان وجود دارد که سراسر وحشت و خشونت است. روایاتی همچون روایت زیر که از قول امام اول شیعیان و خلیفه چهارم اهل سنت ، و محمد پیامبر مسلمانان نقل میشود:
“حضرت علی می فرماید : « روزی با فاطمه محضر حضرت محمد رسیدیم ٬ دیدیم حضرت به شدت گریه می کند .
گفتم : پدر و مادرم به فدایت چرا گریه می کنی ؟
فرمود : یا علی ! آن شب که مرا به معراج بردند ٬ گروهی از زنان امت خود را در عذاب سختی دیدم و از شدت عذابشان گریستم .و اکنون گریه ام برای ایشان است .
زنی را دیدم که از موی سر آویزان است و مغز سرش از شدت حرارت می جوشد.
زنی را دیدم که از زبانش آویزان کرده اند و از آب سوزان جهنم به گلوی او می ریزند.
زنی را دیدم که از پستانش آویزان کرده اند.
زنی را دیدم که دست و پایش را بسته اند و مارها و عقربها بر او مسلط هستند .
زنی را دیدم که کر و کور و لال بود و در تابوتی از آتش قرار داشت که مغز سرش از سوراخ های بینی اش بیرون می آمد و بدنش از شدت جذام و برص قطعه قطعه شده بود.
زنی را دیدم که ٬ که از پاهایش در تنور آتشین جهنم آویران است.
زنی را دیدم که گوشت بدنش را با قیچی های آتشین ریز ریز می کنند .
زنی را دیدم که صورت و دستهایش در آتش می سوزد و امعا و احشای داخلی اش را می خورد.
زنی را دیدم که سرش سر خوک و بدنش بدن الاغ بود و به هزاران نوع عذاب گرفتار بود.
و زنی را به صورت سگ دیدم و آتش از نشیمنگاه او داخل می شود و از دهانش بیرون می آید و فرشتگان عذاب عمودهای آتشین بر سر و بدن او می کوبند.
حضرت فاطمه عرض کرد : پدر جان ! این زنان در دنیا چه کرده بودند که خداوند آنان را چنین عذاب می کند؟!
رسول خدا (ص) فرمود :
دخترم ! زنی که از موی سرش آویخته شده بود ٬ موی سر خود را از نامحرم نمی پوشاند.
زنی که از پستانش آویزان بود ٬ زنی است که از حق شوهرش امتناع می ورزیده.
و زنی که از زبانش آویزان بود ٬ شوهرش را با زبان اذیت می کرد …
و زنی که گوشت بدن خود را می خورد ٬ خود را برای دیگران زینت می کرد و از نامحرمان پرهیز نداشت.
و زنی که دست و پایش بسته بود و مارها و عقربها بر او مسلط شده بودند ٬ به وضو و طهارت لباس و غسل جنابت و حیض اهمیت نمی داد و نظافت و پاکیزگی را مراعات نمی کرد ٬ و نماز را سبک می شمرد و مورد اهانت قرار می داد.
و زنی که کر و کور و لال بود ٬ زنی است که از راه زنا بچه به دنیا می آورد و به شوهرش می گوید بچه تو است.
و زنی که گوشت بدن او را با قیچی می بریدند ٬ خود را در اختیار مردان اجنبی می گذاشت.
و زنی که صورت و دستانش می سوخت و او او امعا و احشای داخلی خودش را می خورد ٬ زنی است که واسطه کارهای نامشروع و خلاف عفت و عصمت قرار می گرفت .
و زنی که سرش مانند خوک و بدنش مانند الاغ بود ٬ او زنی سخن چین و دروغگو بود.
و اما زنی که در قیافه سگ بود و آتش از نشیمنگاه او وارد و از دهانش خارج می شد ٬ زنی خواننده و حسود بود.
سپس فرمودند: وای بر زنی که همسرش از او راضی نباشد و خوشا به حال آن که همسرش از او راضی باشد.(داستانهای بحارالانوار ٬ جلد ۵ ٬صفحه ۶۹)”
اینها تنها نمونههایی هستند از صدها و هزاران روایاتی که در اسلام وجود دارد. روایاتی که هم تبعیض آمیز هستند و هم خشونت بسیاری در آنها وجود دارد.
این سخن درست است که همهی مسلمانان تروریست نیستند، ولی همهی تروریستها مسلمان هستند. همهی مسلمانان داعشی نیستند، اما این نیز یک واقعیت است که داعشیان بر اساس دستورات قرآن، شریعت اسلامی و شیوهی زندگی محمد رفتار میکنند.
قوانین ضد زنی که در جمهوری اسلامی وجود دارد، احکام اعدام، قطع دست، سنگسار، حکم لواط (در کیسهی در بسته کردن و پرت کردن از کوه یا بلندی) همگی برگرفته از شریعت اسلام است. این خشونتها در دل اسلام وجود دارد و زمانیکه تا به این اندازه خشونت در دستوراتش دیده میشود، نمیتواند تشویق کننده و سوق دهنده به رحمت و محبت باشد.
خشونت و اسلام گرایان موضوع تازهای نیست، اما این روزها به دلیل گسترش اطلاع رسانی و با کمک رسانههایی که در اختیار همه مردم قرار گرفته و نیز مسائلی از قبیل مهاجرت مسلمانان به دیگر نقاط و جوامع، این مسئله جهانی شده. و موج گسترده ای از اسلام هراسی را در جوامع غیرمسلمان سبب شده است.
علت گسترش اسلام هراسی را باید در رفتار مسلمانان جستجو کرد. سکوت در برابر خشونت اسلامگرایان نه تنها مانع از گسترش اسلامهراسی یا اسلاموفوبیا نمیشود، بلکه به دلیل تکرار اینگونه اعمال از سوی اسلامگرایان بر آن افزوده نیز خواهد شد. حملاتی که علیه شهروندان عادی و بی گناه در ایستگاه قطار شهر آمستردام روی داد و نیز تهدید به مرگ خیرت ویلدرس، سیاستمدار راستگرای هلندی، از این دست اقدامات هستند که سبب گسترش اسلام هراسی میشوند. اسلام و جوامع اسلامی برای رهایی از این همه خشونت نیازمند یک رنسانس و بیداری است. یک رنسانس اسلامی.
نظرات
با عرض سلام و ادب
از نوشته منطقی و مستدل شما بسیار قدردانی میکنم.
چراکه این روزها بخصوص در اروپا عده ای بدلیل عدم شناخت از اسلام و فرهنگ های متعدد ناشی از آن برخوردها ی بسیار ساده گونه کرده و حمایت صددرصد از مهاجرین مسلمان می کنند و یا عده ای بالعکس. برخوردهای مستدلانه شما میتواند بسیار آموزنده باشد.
با احترام
حمیده
سه شنبه, ۲۰ام شهریور, ۱۳۹۷