بیست و نهمین کنفرانس بنیاد پژوهشهای زنان ایران از ۸ تا ۱۰ ژوئن ۲۰۱۸ میلادی (۱۳۹۷ خورشیدی) در شهر استکهلم برگزار خواهد شد.
بنیاد پژوهشهای زنان ایران در نظر دارد در بیست ونهمین کنفرانس خود به موضوع « متحدان جنبش زنان ایران در منطقه و جهان » بپردازد.
درهمتنیدگیِ نابرابریهای جنسی و جنسیتی با سایر بیعدالتیهای طبقاتی، مذهبی، قومی و نژادی، و نیز فراوانی وجوه اشتراک میان مطالبات، آرمانها و اهداف جنبشهای فمینیستی با آرمانها و درخواستهای سایر جنبشهای عدالتخواهانه، ضرورت یافتن راهکارهایی برای همکاریهای مشترک را اجتنابناپذیر میکند.
برخورداری از دستاوردها و تجربیات گروههای دیگر و زمینهسازی برای حصول چنین اهدافی البته مستلزم پاسخ دادن به پرسشهای گوناگون ازجمله پرسشهای زیر است. هرکدام از این پرسشها نیز میتواند دربرگیرنده دهها پرسش متفاوت باشد:
– ارتباط فعالان زن لایههای گوناگون قومی، طبقاتی، مذهبی و اجتماعی و به طور خاص الجیبیتی در جنبش زنان ایران چگونه است؟
- همکاری جنبش زنان ایران با دیگر جنبشهای اجتماعی در ایران چگونه پیش میرود؟
– رابطۀ جنبش زنان ایران با فمینیسم به مثابه یک جریان فکری در جهان و در کشورهای همسایه چگونه است؟ فمینیسم ایرانی تا کجا «فراملیتی» است و تا چه میزان «غربمحور»؟
– همراهان استراتژیک، درازمدت یا کوتاهمدت جنبش زنان ایران در داخل کشور و در کشورهای همسایه و جهان چه گروههایی هستند؟
– مبانی بنیادین و ارزشی جنبش زنان ایران در همکاری یا عدم همکاری با سایر گروهها کدام است؟
– همکاریهای عملی و نظری جنبش زنان ایران با این گروهها چه دستاوردها و پیامدهایی میتواند داشته باشد؟
– جنبش زنان ایران در جستجو، یافتن و برقراری ارتباط با متحدان منطقهای و الگوبرداری از تجربیات آنان تا چه میزان موفق بوده است؟
- آموختههای متقابل جنبشهای زنان ایران و کشورهای همسایه از دو مسیر «همکاریهای عملی» و «رسانهای» چیست؟ رسانهها یا رسانههایِ جنبشهای زنان در آموختههای متقابلِ این جنبش با جنبشهای مشابه در جهان چه نقشی داشتهاند؟
– همکاری و همبستگی فعالان سیاسی- اجتماعیِ در خارج از کشور با جنبش زنان ایران به چه شکل است؟
– موانع همکاریهای مشترک کدام است؟ آیا دستیابی به یک پلاتفرم حداقلی با سایر گروهها و جنبشهای عدالتجو ممکن است؟ اگر آری چگونه میسر میشود؟
– ارتباطات و شبکه سازی جنبش زنان ایران، دارای چه عناصر و ویژگیهایی است؟
– سازماندهی، جهتگیری و مدیریت جنبشهای زنان در ایران در مقایسه با سایر کشورها چگونه است؟
- ارتباطات میان نسلی فعالان حقوق زنان در جنبش زنان ایران به عنوان نوعی همکاری و همبستگی درونمرزی چگونه است؟
از پژوهشگران دعوت میکنیم، چکیدهای از پژوهش مورد نظر خود را که تاکنون انتشار نیافته در یک صفحه آ-۴، حداقل در ۴۰۰ واژه تایپ شده کامپیوتری، همراه با شرح کوتاهی از زندگینامه خود، تا پایان روز ۳۱ ژانویه ۲۰۱۸ به ایمیل iwsf2018stockholm@gmail.com ارسال کنند. زمان هر سخنرانی حدوداً ۲۰ دقیقه است. زبان سخنرانان ایرانی به زبان فارسی است. هیچ چکیده مقالهای به شکل دستنویس دریافت نمی شود.
بر اساس اساسنامه بنیاد پژوهشهای زنان ایران، کسانی که در پنج سال گذشته در کنفرانسهای مربوط به این مرکز به عنوان سخنران، شاعر و هنرمند میهمان شرکت داشتهاند، امکان ارائه آثار خود را در این برنامه ندارند.
بنیاد پژوهشهای زنان ایران نهادی است غیرانتفاعی که به هیچ گروه و سازمان سیاسی و مذهبی بستگی ندارد.
فعالیتهای این بنیاد، انواع فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و فکری زنان ایرانی را در بر میگیرد. بنیاد کوشش میکند با نگاه و زبانی زنانه به تاریخ ایران بنگرد و در حفظ و اشاعه آثار زنان ایران در حد توان بکوشد.
بنیاد پژوهشهای زنان ایران از سال ۱۹۹۰ کنفرانسهای بینالمللی خود را با شرکت علاقمندان از سراسر جهان برگزار کرده است و پژوهشها، یافتهها و تلاشهای هنری ارائه شده به این کنفرانسها را به صورت سالنامه منتشر میسازد.
بنیاد پژوهشهای زنان ایران اهداف و برنامههای خود را با مشارکت و حمایت یاران و دوستداران پی ریخته و با پشتیبانی مالی و معنوی آنان به کار خود تداوم بخشیده است.
استکهلم
پنجم دسامبر ۲۰۱۷
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.