من هم مثل خیلی از آمریکایی ها و ایرانی ها ، انتخابات ایالات متحده را دنبال می کنم. متاسفانه در سیاست تخصصی ندارم بخصوص سیاست آمریکا که واقعا دالان تو در توست و فقط یکسال و اندی طول می کشد تا دو حزب قدرتمند دموکرات و جمهوری خواه ، با هم کلنجار بروند و در ضمن بامردم هم سخن بگویند.

img_37713
بنظر می رسد که انتخابات امسال آمریکا ، مردم آمریکا را بر سر دو راهی گذاشته است. انتخاب بین گرایشات سوسیالیستی و گرایشات نئو فاشیستی.
نماینده تفکر سوسیالیستی جوانی ۷۴ ساله است از ایالت شمالی ( ور مانت ) که خانواده اش از فراریان یهودی لهستان بوده و خودش سالها سناتور مستقل در سنا . مردی فرزانه – روشن بین و صلح طلب که شعارش انقلاب سیاسی آرام و متکی بر رای آگاهانه مردم است. او به درستی معتقد است که سیستم سیاسی و اقتصادی آمریکا در گرو گان یک درصد از خانواده های بزرگ سرمایه داران این کشور است که بانک ها – وال استریت- کمپانی های عظیم نفتی و اسلحه سازی را در دست دارند و واین یک در صدی ها ۷۰ تا ۸۰ در صد کل ثروت آمریکا و حتی جهان را در دست دارند. و ۵۰ در صد مردم آمریکا بخصوص سیاهان – اسپانیایی ها ، شبانه روز جان می کنند تا فقط زنده بمانند . او می گوید که این سیستم عادلانه و انسانی نیست و نمی تواند دوام داشته باشد . طبقه متوسط آمریکا (۴۵% جمعیت) و بخصوص جوانان از این سیاست با حرارت و امید زیاد پشتیبانی می کنند.
در کمپ جمهوری خواهان بلبشویی در جریان است. آقای دونالد ترامپ حدود ٣٠ در صد جمهوری خواهان را دارد. این گروه هم از حزب جمهوری خواه عصبانی و سر خورده شده اند . اکثرا سفید بوستان یقه أبی هستند که نسبت به تمام مهاجرین نظر مثبتی ندارند. شاید بتوان گفت که او به نوعی احمدی نژاد ایران است البته با کراوات قرمز و ملیارد ها دلار زبان بسته. رهبران حزب جمهوری خواه مخالف ترامپ هستند و نمی توانند رفتار و گفتار وپندار او را پیش بینی کنند و تلاش می کنند تا تد کروز سناتور تگزاس را بالا بیاورند. تد کروز هم رأست إفراطی است مثل جرج بوش . کروز از خانواده فراری کوبای کمونیست است که از کمونیست ها خاطره کودکی نا خوشایندی دارد او شدیدا ضد اوباما و برنامه های رفاه ۷ ساله حزب دموکرات است . (همین ایشان بودند که در مورد سوریه معتقد به Carpet bombing بودند) . طرفداران ترامپ هم ایستاده اند به دو دلیل تا حال کوتاه نیامده اند و نسبت به حزب خودشان و رهبرانشان در کنگره روی خوش نشان نمی دهند و از حزب خودشان نیز گسسته اند. دلیل ها این ها هستند.. ١- در آرزوی بهتر کردن وضعیت اقتصادی هستند که فکر می کنند با بیرون راندن ١٢ ملیون مهاجر غیر قانونی و کشیدن دیوار در جنوب مقابل مکزیک و مانع وروود مسلمان ها می توانند به این هدف برسند. ٢- ناسیونالیزم أمریکانی – با این شعار که أمریکا مال أمریکاییان است .نه مسلمان ها و نه اهالی آمریکای جنوبی . می گویند ما به اندازه کافی ثروت داریم و چرا باید آن را با دیگران شریک شویم. این دو سیاست آقای ترامپ را که با هم ترکیب کنیم ، نتیجه اش نوعی فاشیسم نو است.
اما خود شخص دونالد ترامپ از بزرگترین سرمایه داران زمین و ساختمان سازی و هتلداری در نیو یورک و خاورمیانه است. و تمام هزینه کمپین کاندیداتوری خود را از کمپانی خودش هزینه می کند و از حزب هنوز پولی دریافت نکرده است. ویژگی های شخصیتی او را چند ماهی است که مشاهده کرده و به این جمع بندی ها رسیده ام.
_ خود شیفته. این خصلت در ترامپ بسیار نمود دارد . تمام کمپین خودش را خودش اداره می کند. خود راضی است و خودش را از همه یک سرو گردن بالاتر می بیند . به انتقاد بسیار حساس است . مثل مرحوم هیتلر حرف می زند . بسیار بد دهن و غیر اجتماعی است . مثلا به یکی از کاندیدا های رقیبش گفت ( تو در کنار من مثل بجه ها هستی و از ترس من طوری عرق کردی که زیر پایت تر شد) . تقریبا همان سخنان آقای احمدی نژاد ( که آب را بریز اونجایی که درد می کند).
– بسیار قدرت گرا ست و عاشق تسلط طلبی بر دیگران و شدیدا ضد مهاجر است . مکزیکی های مهاجر در آمریکا را دزد و جنایتکارو تجاوز گر به زنان معرفی کرد و مسلمان ها را تروریست و ضد آمریکا .
– بسیار ناسیونالیست و آمریکا محور است . او تمام سیاست های خارجی اوباما و کلینتون را بز دلانه می داند که مرتب به چین و روس .و ایران پرو بال و آوانس می دهند و معتقد است که باید با چماق با آنها برخورد کرد . دیپلماسی معنی ندارد. آمریکا و آمریکاییان را در جهان ( استثنایی) قلمداد می کند و به نیروی نظامی آمریکا بسیار غره است واین نیرو را غرور آفرین می داند . او معتقد است با این نیرو احتیاجی به مذاکره با هیچ کشوری نیست و شدیدا هم مخالف برنامه ( برجام ) است. ادعا می کند در روز اول ریاست جمهوری هم برنامه بیمه رایگان اوبا ما را و هم قرار داد برجام را لغو خواهد کرد.
— از ترس و عصبانیت بخشی از مردم عادی آمریکا سوئ استفاده می کند و بر آنها غرور و احساس بزرگ بودن آنی می دهد و بر طبل تروریسم می کوبد و ادعا می کند که می تواند امنیت را به آمریکا و جهان بیاورد.
امشب تا ساعتی دیگر آخرین منظره ۴ نفر از کاندیداهای باقیمانده حزب جمهوری خواهان را مشاهده خواهم کرد و روی حرکات – گفتار و پندار دانولد ترامپ بیشتر مکث خواهم نمود.
فکر نمی کنم دانولد ترامپ بتواند تا آخر برود . چرا که عواطف و احساسات طرفدارانش نشست خواهد کرد و أمریکای امروز هم با ألمان ١٩٢٠ و ١٩٣٠ به کلی فرق می کندو امکان کمی برای سیاست های نئو فاشیستی وجود دارد .

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com