سی و پنج سال پیش، در چنین روزی، تنها ۲۵ روز پس از پیروزی انقلاب، روحالله خمینی در یک سخنرانی دستور داد که زنان از این پس حق ندارند بدون حجاب، در ادارات دولتی حضور داشته باشند. فردای آن روز که مصادف با ۸ مارس، روز جهانی زن بود، هزاران زن در خیابانهای تهران در اعتراض به این دستور، راهپیمایی کردند. این دستور و تظاهرات زنان، سرآغاز تحمیل حجاب بر زنان از یک سو و مقاومت آنان در برابر حجاب اجباری از سوی دیگر بود.
“۳۵ سال در حجاب”، نخستین گزارش حقوق بشری است که به روشنی نشان میدهد زنان در ایران بیشترین و فراگیرترین آزار و اذیتها را به خاطر مقاومت در برابر حجاب اجباری تجربه کردهاند و طیف گستردهای از بدیهیترین حقوق شهروندیشان تنها به دلیل تبعیت نکردن از قوانینی که آنها را مجبور به پوشاندن سر و بدن خود میکند، به شکلی سازمانیافته نقض شده است.
این گزارش براساس آمارهای رسمی و نیز مصاحبه با ۲۱ زن که حقوقشان به دلیل عدم رعایت قوانین مربوط به حجاب نقض شده، نشان می دهد که جمهوری اسلامی برای سالها، تعهدات بینالمللی خود در زمینه اصل عدم تبعیض و اصل منع شکنجه را با اجبار حجاب، به عنوان یک مصداق بارز تبعیض جنسیتی و آزار و اذیت زنان برای اعمال این اجبار، زیرپا گذاشته است.
شما میتوانید نسخه انگلیسی این کتاب را در سایت آمازون تهیه کنید و یا برای خواندن نسخه فارسی آن به سایت فارسی عدالت برای ایران مراجعه کنید.
نسخه انگلیسی کتاب در سایت آمازون را از اینجا خریداری کنید
نسخه فارسی کتاب در عدالت برای ایران را از اینجا دریافت کنید
تلگرام عدالت برای ایران را دنبال کنید
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.