در ادامهی درگیریها میان حزب کارگران کردستان ترکیه (پکک) و ارتش ترکیه که نزدیک به یک ماه است پس از وقفهیی دو ساله، باردیگر از سر گرفته شده است؛ یکی از سران پکک از آمریکا خواسته تا پادرمیانی کرده و مشکل این گروه را با ترکیه حل کند.
به گزارش کوردپاریز به نقل از روزنامه تلگراف انگلیسی، جمیل بایک از سران پکک در این رابطه گفته: ما به عنوان پکک اعلام میکنیم که بدون گارانتی دولت آمریکا حاضر به اعلام آتش بس با دولت ترکیه نخواهیم بود و بدین منظور به صورت غیر مستقیم با دولت آمریکا ارتباط گرفته و از آنها درخواست میانجیگری کردهایم.
بایک در ادامهی درخواستهایش گفته: بدون شک پیام و نامههای زیادی رد و بدل میشوند و دیدارهایی صورت میگیرد و احتمالا بیشتر نیز خواهد شد. من خواست خود را از آمریکا را دوباره مطرح میکنم که این کشور میان ما و ترکیه نقش میانجیگر را ایفا کند، در صورتی که به ما گارانتی دهند ما نقش آنها را قبول خواهیم کرد. بدون گارانتی ما هیچ اقدام یکجانبهیی را انجام نخواهیم داد.
درگیریهای اخیر این گروه با ارتش ترکیه که ازاز نوروز سال ۲۰۱۳ تا اواخر ماه گذشته میلادی و پس از آتش بس یکجانبه پکک، درحال مذاکره و در وضعیتی نه جنگ و نه صلح قرار داشتند. این وضعیت پس از انفجار شهر پرسوس و کشته شدن دهها تن در اواخر ماه گذشته میلادی که گفته شد داعش مسؤل آن بوده است، باردیگر درگیریها میان این گروه و دولت ترکیه از سر گرفته شد و تاکنون صدها کشته و زخمی داشته است.
اما به عقیدهی کارشناسان این حوزه، ترکیه با چراغ سبز آمریکا باردیگر جنگندههای خود را بر فراز آسمان شمال عراق به پرواز درآورد و مواضع پکک را هدف قرار داد که طبق اظهارات مقامات رسمی و نهادهای نظامی این کشور، تاکنون بالغ بر ۸۰ درصد مواضع و پایگاههای این گروه در شمال عراق تخریب و بیش از ۳۰۰ تن کشته و بالغ بر ۵۰۰ تن نیز زخمی شدهاند. در مقابل آن به آمریکا اجازهی استقفاده از پایگاه اینجرلیک را در داخل خاک خود داد.
از سوی دیگر مقامات ترکیه به شدت اصرار دارند که تا ریشهکن کردن پکک از پای نخواهند نشست.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.