این هفته با حقوق بشر در ایران
حقوق خبرنگار
۵ خرداد، محاکمه جیسون رضائیان، خبرنگار مقیم تهران روزنامه واشنگتنپست آغاز شد. محاکمه او تقریبا ۱۰ ماه پس از بازداشت رضائیان در حالی انجام میشود که او مدتها بدون اعلام دلیل بازداشت در حبس بود. اکنون مشخص شده که جاسوسی یکی از موارد اتهامی علیه او است. جلسه نخست محاکمه او پشت درهای بسته انجام شده و تاریخی برای ادامه محاکمه او اعلام نشده است.
کمی پیش از پایان شش سال حبس احمد زیدآبادی اعلام شد که او به محض آزادی از زندان میبایست برای گذراندن پنج سال دوره تبعید به گناباد در شمال شرق کشور اعزام شود. وی ۳۰ اردیبهشت به طور مستقیم از زندان به گناباد فرستاده شد. زیدآبادی، خبرنگار اصلاحطلبی است که در پی نامه به رهبری پس از انتخابات ۱۳۸۸ بازداشت، محاکمه و زندانی شد.
حقوق زن
۴ خرداد، نسرین ستوده، وکیل شناخته شده و کنشگر حقوق بشری، در مصاحبهای حکم عدم اجازه ورود وکلای زن به نهادهای قضائی به دلیل رعایت نکردن حجاب اسلامی را غیرقانونی اعلام کرد. وی افزود مطابق قوانین ایران، برای زنانی که حجابشان را رعایت نکنند مجازات خاصی در نظر گرفته شده و محدودیتهای غیر از آن، اعمال سلیقه شخصی و فراقانونی است.
حقوق کنشگران
۲۹ اردیبهشت، محاکمه آتنا فرقدانی، هنرمند نقاش و کنشگر حقوق زن، آغاز و ۷ خرداد، وی به ۱۴ سال زندان محکوم شد. او برای ترسیم نمایندگان مجلس به شکل حیوانات شهرت دارد و سال گذشته، پس از آنکه جزئیات رفتاری که با وی در مدت بازداشت شده بود را بهطور علنی شرح داد، دوباره بازداشت شد.
کمپین دفاع از زندانیان مدنی و سیاسی ۵ خرداد گزارش داد که حکم زندان محمود صالحی، کنشگر کارگری افزایش یافته. صالحی ماه پیش و چند روز مانده به روز جهانی کارگر در کردستان بازداشت شد.
۲۹ اردیبهشت، نگار حائری، کنشگر مدنی، دو روز پس از احضار به دادسرای امنیت بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. گمان میرود دلیل بازداشت او مصاحبهای باشد که وی در آن وضعیت بد زندان قرچک در ورامین را شرح میدهد. حائری پس از ده روز بازداشت آزاد شد.
۲۷ اردیبهشت، کیوان صمیمی، خبرنگار و فعال سیاسی، پس از گذری کردن شش سال حبس از زندان آزاد شد. صمیمی که بارها طعم زندان را چشیده اینبار پس از وقایع سال ۸۸ بازداشت و زندانی شده بود.
حقوق معلمان
۶ خرداد، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش با ارسال نامهای به قوه قضائیه خواستار آزادی معلمان زندانی شد. در ماههای اخیر، معلمان در سراسر کشور نسبت به دستمزد پایین این صنف اعتراض کرده، بسیاری از آنان به این دلیل بازداشت شدهاند.
۴ خرداد، علیاکبر باغانی، از اعضای ارشد کانون صنفی معلمان ایران، بازداشت و جهت گذراندن حکم یک سال حبس به زندان رجائیشهر کرج اعزام شد. پس از پایان این مدت وی میبایست یک سال تبعید را در شهر زابل سپری کند. او همچنین از دادگاه دیگری حکم پنج سال زندان تعلیقی نیز دارد که ممکن است به حکم تعزیری بدل شود.
امیر زاکری، دانشجوی دکترای دانشگاه تهران، در یک برنامه زنده تلویزیونی که از تلویزیون ملی پخش شد، به شدت از حبس و اخراج اساتید دانشگاه و محققین رشته جامعه شناسی انتقاد کرد.
حقوق بشر
۵ خرداد، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران، در سیمناری در دفاع از کارنامه حقوق بشر ایران، اعتبار و شفافیت اعلامیه جهانی حقوق بشر را زیر سؤال برده، گفت: «اولین خطوط حقوق بشر می گوید انسان کرامت ذاتی دارد، این کرامت ذاتی اصلا چه هست؟ هنوز ابهام دارد و این لیستی که ۳۰ مفاد دارد با این ابهام شروع می شود..»
حقوق زندانیان
به گزارش منابع حقوق بشری کرد، تنها تعدادی از ۱۶۰ نفر بازداشتی اعتراضات مهاباد آزاد شدهاند و آنان که هنوز در بازداشت به سر میبرند مورد شکنجه قرار گرفتهاند.
۲ خرداد، خبر رسید که یوسف آب خرابات، کنشگر کارگری کرد که محکومیت دو سال زندان را در زندان مهاباد سپری میکند، به علت عدم دسترسی به خدمات پزشکی مورد نیاز، در خطر از دست دادن بینایی قرار دارد.
اعدام
۶ خرداد، سه نفر در شهر مشهد در ملاء عام اعدام شدند. این افراد به جرم قتل و سرقت مسلحانه محکوم شده بودند و خانواده مقتول حاضر به بخشیدن آنان نشده بود.
۴ خرداد، ۲۲ زندانی در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند. همه آنها با اتهامات مرتبط با مواد مخدر محکوم شده بودند. بنا به گزارش کمپین بینالمللی برای حقوق بشر در ایران، ایران از آغاز سال ۲۰۱۵ تا کنون بیش از ۲۵۰ نفر را در رابطه با مواد مخدر اعدام کرده.
نظرات
این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر میکنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و میخواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.