فرانسه به راست گرایش پیدا کرد. شامگاه گذشته نتیجه دور دوم انتخابات شهرداری‌های فرانسه اعلام شد: حزب «اتحاد برای جنبش مردمی» (او‌ ام پ) به رهبری نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری پیشین فرانسه با پیروزی در ۶۶ استان در دور دوم انتخابات شهرداری‌ها پیروز شد.

به گزارش زمانه، احزاب چپ که تا پیش از این، ۶۱ استان فرانسه را در اختیار داشتند، با از دست دادن ۲۵ استان، اکنون می‌بایست فقط به ۳۴ استان بسنده کنند. حتی فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه در استان خود شکست خورد.

b523e670cd4848f08b56f7871636741c_18
حزب راست‌گرای «جبهه ملی» به رهبری مری لوپن نیز بر آرای خود افزود، اما به مهم‌ترین هدف‌ سیاسی‌اش دست نیافت. هدف جبهه ملی این بود که برای نخستین بار اکثریت آرا در یکی از استان‌های فرانسه را به دست آورد.

مانوئل والس، نخست‌وزیر فرانسه شکست حزب سوسیالیست حاکم را پذیرفت و گفت فرانسوی‌ها «خشم و خستگی‌شان» از تداوم بحران اقتصادی و بیکاری در این کشور را با رأی دادن به احزاب دست راستی ابراز کرده‌اند.

نخست‌وزیر سوسیالیست فرانسه گفت: «دولت تلاش‌هایش را برای ایجاد اشتغال دو برابر می‌کند. مهم‌ترین هدف دولت این است: ایجاد اشتغال. ایجاد اشتغال. ایجاد اشتغال. در روزهای آینده دولت برای تسهیل سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی و در بخش خدمات دولتی اقدامات تازه‌ای را در نظر گرفته است.»

بر اساس آماری که دولت فرانسوا اولاند در آغاز سال ۲۰۱۵ منتشر کرده است، ۳ میلیون و ۴۹۶ هزار فرانسوی بیکارند و به این ترتیب آمار بیکاری در این کشور ۱۰/۳ درصد و دو برابر آلمان است. آلمان و فرانسه از مهم‌ترین کشورهای اتحادیه اروپا به شمار می‌آیند. تنها در سال گذشته ۱۸۹ هزار نفر به تعداد بیکاران فرانسه افزوده شده است.
حزب راست‌گرای «جبهه ملی» به رهبری مارین لوپن در حوزه‌های انتخاباتی‌اش ۴۰ درصد آرای مردم ناراضی را به دست آورد. مارین لوپن از این پیروزی به عنوان «سنگ‌بنای پیروزی‌های فردا» یاد کرد. او گفت: «ما موفقیت بی‌نظیری به دست آورده‌ایم.»
او احزاب فرانسه را به تبانی با یکدیگر بر ضد «جبهه ملی» متهم کرد.
نیکلا سارکوزی، رییس حزب او‌ ام پ، پیروزی‌ حزبش در انتخابات شهرداری‌های فرانسه را به عنوان پیش‌ درآمدی بر پیروزی‌های سیاسی بعدی ارزیابی کرد. سارکوزی گفت: «فرانسوی‌ها از چپ‌ها سرخورده شده‌اند. پس از پیروزی در انتخابات شهرداری‌ها، موازنه قدرت تغییر می‌کند و هیچکس نمی‌تواند مانع این تحول بشود.»
پس از انتخابات پارلمان در سال ۲۰۱۲، سوسیالیست‌ها نتوانسته‌اند در سایر انتخابات فرانسه پیروز شوند. شکست سوسیالیست‌ها در حوزه انتخاباتی فرانسوا اولاند به عنوان نشانه‌ای از عدم محبوبیت رییس جمهوری سوسیالیست فرانسه ارزیابی شده است.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com