مدرسه فمینیستی: روز جمعه بیست و هشتم شهریور ماه ۱۳۹۳ مطابق با نوزدهم سپتامبر ۲۰۱۴، در شهر برلین آلمان، مراسمی در بزرگداشت سیمین بهبهانی، از سوی «کمیته برگزاری یادمان بزرگ بانوی شعر معاصر، ایران، سیمین بهبهانی» با همکاری «جامعه ایرانیان برلین» در سالن شهرداری شارلتنبورگ برگزار شد. این مراسم که تعداد زیادی از ایرانیان ساکن برلین در آن شرکت داشتند از ساعت هفت بعد از ظهر تا ساعت یازده شب با ارائه سه سخنرانی، شعرخوانی، ‌نمایش فیلم و اسلاید، و اجرای موسیقی برگزار شد.

این مراسم با خواندن شعری از سیمین بهبهانی توسط «بیتا ثابت»، مجری برنامه، آغاز شد. پس از خواندن شعر، نوبت به نمایش مجموعه ای از عکس های سیمین بهبهانی رسید که تهیه کننده این تصویرها، احسان جعفری از اعضای جامعه ایرانیان بود. این مجموعه عکس همراه با صدای شاعر، برای شرکت کنندگان مراسم، به نمایش گذاشته شد…

جلال سرفراز شاعر و از دوستان صمیمی سیمین بهبهانی سخنران بعدی مراسم بود. وی در سخنان خود با عنوان «شمشیر من همین شعر است» ضمن اشاره به جایگاه رفیع شعر سیمین، شجاعت او را دلیلی مکرر بر عظمت اشعار او دانست.

سپس نوبت به منصوره شجاعی فعال جنبش زنان و از نزدیکان سیمین بهبهانی رسید. این فعال حقوق زن با نمایش مجموعه عکس و اسلاید با عنوان ‌«وداع با سیمین، سلام به حضور دوباره جنبش زنان در فضای عمومی» درباره نقش و تأثیر سیمین بهبهانی در جنبش زنان، و نیز درباره چالش هایی که این اندوه ملی رویاروی زنان ایران قرار داده است سخن گفت. این مجموعه عکس و اسلاید توسط بامداد داودی تهیه شده بود.

سومین سخنران مراسم بزرگداشت سیمین بهبهانی، مسعود کریمخانی بود. کریمخانی در سخنرانی اش به سروده های سیمین بهبهانی، بویژه درباره فن شعر سیمین برای حاضران صحبت کرد.

برنامه موسیقی این مراسم در دو بخش به اجرا در آمد: بخش اول با تکخوانی حسین بهاربین در مایه دشتی آغاز شد. قسمت دوم موسیقی  ساز و آواز در دستگاه ماهور بود که توسط دو تن از هنرمندان: محمود جاهد و نیما صادقی، اجرا شد.

نمایش بخش هایی از فیلم زندکی سیمین بهبهانی که توسط هوشنگ گلمکانی و ناصر زراعتی تهیه شده بود بخش پایانی برنامه بود. در این فیلم گوشه هایی از زندگی خصوصی سیمین خانم،‌ شرح شجاعت های دوران نوجوانی و جوانی اش و عاشقانه های او نمایش داده شد که تمامی حاضران  را تحت تأثیر قرارداد. سرانجام، این مراسم در ساعت یازده شب به پایان رسید.

عکس ها از: احسان جعفری

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com