Iran_union_locked_ifjدر پی بازداشت سه روزنامه‌نگار در دو ماه اخیر و عدم بازگشایی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران، فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران با صدور بیانیه‌ای ضمن اعلام حمایت از روزنامه‌نگاران و انجمن صنفی، خواستار آزادی همه روزنامه‌نگاران زندانی در ایران شد.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران (IFJ) در همبستگی با عضو وابسته خود، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران (AoIJ)، از دولت ایران خواست عمل به وعده‌های انتخاباتی‌اش را با احترام به آزادی مطبوعات و آزادی تمامی روزنامه‌نگاران زندانی در کشور نشان دهد.
بر پایه گزارش انجمن سه روزنامه‌نگار دیگر ایرانی در ماه‌های اخیر زندانی شده‌اند، و تعداد کل روزنامه‌نگاران زندانی در ایران به ٢٣ روزنامه‌نگار رسیده است.
دو روزنامه – بهار و آسمان – نیز در طی شش ماه گذشته توقیف و تعطیل شده است، درحالی‌که دفتر انجمن صنفی روزنامه‌نگاران در تهران، به‌رغم درخواست‌های مکرر از رئیس‌جمهور این کشور، حسن روحانی، و دولتش برای نشان دادن تعهد به آزادی رسانه‌ها و بازگشایی انجمن، همچنان بسته مانده است.
سه روزنامه‌نگاری که بازداشت شده‌اند، در زندان اوین، در شمال غرب تهران، زندانی شده‌اند.
حسین نورانی نژاد، که به مدت دو سال در استرالیا مشغول به تحصیل بوده است، در اسفندماه به ایران بازگشت و گذرنامه او موقع ورود در فرودگاه ضبط شد و سپس در یکم اردیبهشت‌ماه بازداشت شد.
سراج‌الدین میردامادی که در پاریس زندگی می‌کرد، در مردادماه سال گذشته به ایران سفر کرد و گذرنامه‌اش موقع ورود در فرودگاه ضبط و ممنوع‌الخروج شد، و در ٢١ اردیبهشت‌ماه بازداشت شد. و صبا آذر پیک، یک روزنامه‌نگار زن، در دفتر مجله‌ای که کار می‌کرد، تجارت فردا، در روز هفتم خردادماه بازداشت شد.
جیم بوملها رئیس فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران اظهار داشت: ” از زمان انتخابات سال گذشته که روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد، فدراسیون بارها و بارها از او و دولتش درخواست کرده پیام قوی‌ای در مورد آزادی رسانه‌ها در ایران با آزادی روزنامه‌نگاران زندانی در کشور و بازگشایی دفتر عضو وابسته ما، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران، ارسال دارد.” وی افزود: ” دیگر بهانه‌ای نمی‌تواند وجود داشته باشد. زمان عمل فرارسیده است و رئیس‌جمهور باید عمل به وعده‌های انتخاباتی خود را با بازگشایی دفتر انجمن و احترام به نقش مهم روزنامه‌نگاران در آینده ملت ایران به‌خوبی نشان دهد. ” انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران نگرانی عمیق خود را در رابطه با موضع اتخاذ شده توسط دولت ایران ابراز داشته است. علی مزروعی، رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران دراین‌باره اظهار داشت: “ما امیدوار بودیم که پس از انتخابات تابستان سال گذشته و روی کار آمدن دولت جدید تغییری در وضعیت روزنامه‌نگاران و آزادی مطبوعات در ایران به وجود آید.” 
وی افزود: ” متأسفانه سیستم قضایی در ایران هنوز هم مخالف آزادی مطبوعات است و در برابر بازگشایی دفتر انجمن مقاومت می‌کند. ما از مقامات مسئول درخواست داریم به آزادی مطبوعات احترام بگذارند، همه روزنامه‌نگاران بازداشتی و زندانی را آزاد کنند، و دفتر انجمن را بازگشایی کنند تا بتواند وظائف صنفی‌اش را انجام دهد و از حقوق صنفی اعضا حمایت و پشتیبانی نماید.”
بث کوستا، دبیرکل فدراسیون جهانی روزنامه‌نگاران، با اعلام حمایت کامل فدراسیون از روزنامه‌نگاران و انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران دراین‌باره گفت: “ما از سیستم قضایی ایران می‌خواهیم در انجام مسئولیت خود را نسبت به رعایت حقوق اساسی بشر، که در قانون اساسی ایران نیز تضمین شده است، احترام بگذارد و همه روزنامه‌نگارانی را که در ایران زندان‌اند، آزاد کند. “

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com