«وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی» در دولت حسن روحانی میگوید که بیشتر معاونان این وزارتخانه دارای تحصیلات حوزوی هستند به گونهای که در حال حاضر، «همکاری دوجانبهای» میان وزارت ارشاد و حوزه علمیه برقرار است.
علی جنتی در گفتگو با شماره روز یکشنبه (۴ خرداد-۲۵ می) روزنامه «اعتماد» چاپ تهران، از «همکاری دوجانبه» وزارت ارشاد با حوزه علمیه و مراجع تقلید خبر داد و گفت: «در حوزه کتاب تعدادی از فضلای حوزه را که شخصیتهایی شایسته، شناختهشده، فرهیخته و آگاه به زمان و متعهد هستند، به عنوان عضو هیات نظارت بر کتاب به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کردیم که مورد تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفتند.»
آقای جنتی اضافه کرد که مجموعه کتابهای دینی که در کشور منتشر میشود، «همهاش میرود قم» و «در جمعی از شخصیتهای برجسته حوزه علمیه قم بررسی شود». این در حالی است که به گفتهٔ وی، پیش از این، چنین کتابهایی «در خود وزارت ارشاد مورد بررسی میگرفت».
وزیر ارشاد در دولت حسن روحانی، همچنین خاطرنشان کرد که به دعوت این وزارتخانه، برخی از «شخصیتهای حوزوی» در «شورای نظارت بر نمایش فیلمهای سینمایی» که مجوز ساخت یا پروانه نمایش فیلمها را صادر میکند، حضور دارند و این افراد، «نظر میدهند و نظراتشان مورد توجه قرار میگیرد».
او از «معاون فرهنگی»، «رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات»، «معاون قرآن و عترت» و «مسوول ستاد کانونهای فرهنگی و هنری امور مساجد» وزارت ارشاد به عنوان «شخصیتهای حوزوی» مسوول در این وزارتخانه یاد کرد و گفت که در سایر عرصههای آن نیز آدمهایی که «آشنا به مبانی دینی هستند؛ متعهدند و معتقد به سیاستهای رهبری و نظام هستند، انتخاب شدهاند».
وی «اجرای دیدگاههای» رهبر جمهوری اسلامی را «سرلوحه» کار خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توصیف کرد و افزود: «حتی در ملاقاتهای حضوری رسما اعلام کردهایم که سیاستها و رهنمودهای رهبری را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدنظر قرار میدهیم و خود آقای رییسجمهور هم همین را قبول دارند.»
جنتی با بیان اینکه «نشر و گسترش ارزشهای اسلامی و مبانی دینی» یکی از وظایف اصلی وزارتخانهٔ تحت مدیریتش است، افزود: «در حال حاضر نزدیک به ۱۸ هزار کانون فرهنگی-هنری در مساجد کشور زیر نظر این وزارتخانه فعالیت میکنند.»
وزیر ارشاد خاطرنشان کرد که «طی چندماه گذشته» سعی کرده است با «تعیین رابطهایی با مراجع تقلید و روحانیت و تعیین مشاور وزیر در امر روحانیت، ارتباط نزدیکی با روحانیون برقرار کند تا اگر شبهاتی در ذهنشان باشد آنها را توضیح دهد» و «انتقادهای سازنده و واقعی» را نیز بشنود.
او در بخش دیگری از این گفتگو، ضمن تاکید بر کنترل آلبومهای موسیقی و کنسرتها گفت حتی به بعضی از کنسرتهایی که «هیچ مشکلی از نظر دینی و ارزش ملی ما ندارند»، در صورتی که احساس شود «ممکن است به احساسات مردم در بعضی شهرستانهای کوچک آسیب بزند»، اجازه برگزاری داده نمیشود.
وی مشکلات وزارت ارشاد در ارتباط با کنسرتها را آن دسته از تماشاچیانی دانست که به گفتهٔ او «نوع لباسها، آرایش و وضع عمومیشان مناسب نیست» و یا گاهی در اجرای کنسرت «از طرف تماشاچیها حرکتهای نامناسبی سر میزند که خارج از اراده برگزارکنندگان کنسرت است».
این اظهارات علی جنتی در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی و حامیان تندروی او در ماههای اخیر به شدت از وضعیت فرهنگی کشور انتقاد کردهاند.
در یکی از صریحترین این انتقادها، علی خامنهای روز ۱۵اسفندماه سال گذشته در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری گفت که در «نگرانی» اعضای این مجلس نسبت به مسائل فرهنگی، خود را «سهیم» میداند.
وی با تاکید بر اینکه «دولت محترم باید به موضوع مسائل فرهنگی توجه کند»، هشدار داده بود که «مسوولان فرهنگی باید توجه داشته باشند که چه میکنند» زیرا به گفته وی، در مسائل فرهنگی نمیتوان «بیملاحظگی» کرد.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.