ورزش زنان ایران در سال ۹۲ همچون گذشته با فراز و فرود هایی مواجه شد، اما با این همه نشان داد که میتواند با مشکلات دست و پنجه نرم کرده و قدم محکمتری نسبت به سال قبل و رو به جلو بردارد.
اگر چه ورزش زنان امسال نیز همچون گذشته با مشکلات جدی مانند حامی مالی، کاهش اردوهای تدارکاتی ومسابقات دوستانه و حضور اندک در رقابتهای بین المللی مواجه بود، امااین همه نتوانست مانع از گامهای بلند و موففیتهای چشمگیر آنان در سال جاری باشد.
دریافت جایزه معتبر (SPORT ACCORD) توسط ˈزهرا نعمتی ˈ زن معلول ایرانی و مدال نقره و نایب قهرمانی فوتسال زنان در بازیهای آسیایی داخل سالن اینچئون کره جنوبی مهمترین موفقیتهای ورزش زنان در سال ۹۲بودندکه نایب قهرمانی تیم فوتسال برای نخستین بار بدست آمد و زنان کشورمان برای اولین بار در یک رشته تیمی، آن هم توپی توانستند چنین جایگاهی را برای ایران در سطح آسیا کسب کنند.
موفقیتهای تیم ملی فوتسال زنان امسال محدود به بازیهای داخل سالن آسیا در اینچئون کره نبود، زیرا تیم ملی فوتسال کشورمان هم در رقابتهای جام جهانی کوچک که آذرماه در اسپانیا برگزار شد با دو پله ارتقا رده ششم این رقابتها را کسب کرد.
انتخاب فرشته کریمی مهاجم ملی پوش کشورمان به عنوان یکی از۱۰ فوتسالیست مطرح دنیا نیز ازدیگر موفقیتهای ورزش زنان در سال جاری است.
برعکس فوتسال، اما فوتبال زنان سال خوبی راسپری نکرد. مارگاریتا هلنا کاستای پرتغالی نزدیک به هشت ماه قبل از مسابقات قهرمانی آسیا و مقدماتی جام جهانی در کسوت سرمربی کنار تیم ملی فوتبال زنان ایران قرار گرفت اما آنقدر بی برنامه عمل کرد و از سوی با گفتن این که هر روز میتوان در فوتبال منتظر معجزه ای بود، نشان دادکه بیش ازتلاش ودوندگی در مستطیل سبز به معجزه اعتقاد دارد.
دریافت شش گل از فیلیپین بدون زدن گلی و باخت پنج بر یک مقابل تایلند تمام امیدهای ایران برای صعود به مرحله بعد رقابتهای قهرمانی آسیا را بر باد داد تا کاستا تهران را ترک کند.
قرار گرفتن فرشته کریمی مهاجم تیم ملی و بازیکن پرسپولیس به عنوان یکی از بازیکنان خوب آسیا موفقیت خوبی بود که فوتبال زنان ایران امسال تجربه کرد.
** یک گام به جلو در بسکتبال زنان
بسکتبال زنان امسال هم چون گذشته به دلیل مشکل عدم پذیرش پوشش اسلامی زنان ازسوی فدراسیون بین المللی فوتبال (فیبا) و کنفدراسیون آسیایی امکان حضور در رقابتهای قاره آسیایی و جهانی و بین المللی را نیافت.
بسکتبال زنان امسال اما توانست جدای از برگزاری لیگ برتر و ردههای سنی، یک تورنمنت چندجانبه برگزارکندتا بسکتبالیستهای زن ایرانی پس از سالها در مقابل دو تیم خارجی نیز به میدان رفته و خودی نشان دهند.
ازسوی دیگرمسئولان فدراسیون بسکتبال مکاتبات جدیتری رابرای کسب مجوز پوشش اسلامی بسکتبالیستها آغاز کرده اند و نمونه ای از این پوشش را نیز به فدراسیون بین المللی بسکتبال ارایه کرده اند.
** دو عنوان هشتم برای والیبال در آسیا
تیم والیبال زنان گیتی پسند اصفهان که برای دومین بار به عنوان نماینده ایران در جام باشگاههای آسیا شرکت کرد، نتوانست بازیهای خوبی را مقابل حریفان به نمایش بگذارد و با شکست در تمامی دیدارها و با دو پله سقوط در رده هشتم قرار گرفت.
والیبال زنان ایران در سال ۹۲ در هفدهمین دوره قهرمانی اسیا درتایلندنیزشرکت کرد و اگر چه توانست بازی قابل قبولی در مقابل تیمهای بزرگ آسیا ارایه کند اما به دلیل کمی تجربه بار دیگر عنوان دو سال قبل را تکرار و در جایگاه هشتم آسیا ایستاد.
با آنکه بسیاری این نتیجه را نشان از عدم رشد والیبال زنان و درجا زدن دانستند امابه زعم برخی کارشناسان وصاحب نظران این نتیجه باتوجه به امکانات نامناسب والیبال زنان، حفظ جایگاه است.
این کارشناسان معتقدند اگر مسئولان فدراسیون والیبال توجهی همسان مردان از جمله جذب یک مربی خارجی به زنان داشته باشند، والیبال زنان میتواند در زمانی بسیار کوتاه جایگاهی خوب درآسیا برای خود کسب کند.
** مدالهای رزمی کاران در آسیا و جهان
کسب عنوان نایب قهرمانی مسابقات جهانی ووشو مالزی موفقیتی دیگر برای زنان ایران در سال ۹۲ محسوب میشود. تیم ایران در این رقابتها سه طلا در ساندا و یک برنز در تالو را به نام خود ثبت کرد.
کاراته زنان نیز امسال توانست عنوان نخست مسابقات قهرمانی آسیا در امارات را از آن خود کند ایران در این رقابتها دو طلا، دو نقره و چهار برنز بدست آورد.
تیم کومیته زنان ایران مدال طلا گرفت و حمیده عباسعلی نیزمدال طلای انفرادی را به گردن آویخت در کاتای انفرادی مدال آور کاروان ایران پگاه زنگنه بود و در این بخش نیز مدال نقره سهم تیم ایران شد، ضمن اینکه مهساافسانه، سحر کرجی، فاطمه چالاکی و دلارام دستی نیز چهار مدال برنز در کومیته و کاتا نصیب تیم ایران کردند.
زنان تکواندو کار ایرانی در مسابقات جهانی در بخش پومسه کیوریگی (مبارزه) موفق بودند و در این رقابتها علاوه بر کسب یک مدال طلا و یک نقره انفرادی، یک مدال نقره تیمی را نیز در سبد خود قرار دادند.
کسب یک طلاتوسط کاراته کای نوجوان ایرانی هانیه اخلاقی وسه برنزمسابقات قهرمانی آسیا در بخش کیوریگی و سه مدال طلا در پومسه انفرادی از دیگر موفقیتهای رزمی کاران زن ایرانی در سال ۹۲ است.
این موفقیتها با هفت مدال شامل چهار طلا، یک نقره و یک برنز در کیوریگی و یک مدال طلا تیمی در بخش پومسه مسابقات کشورهای اسلامی کاملتر شد.
** کسب مدال نقره و برنز کامپوند و ریکرو آسیا
کمانداران کشورمان در مسابقات قهرمانی آسیا در چین تایپه توانستند در رشته کامپوند مدال نقره تیمی را از آن خود کنند ومدالهای برنز تیمی رشته ریکرو و کامپوند مسابقات کشورهای اسلامی نیز امسال سهم تیم ملی ایران شد.
** حضور داوران زن ایران در جهانی اسنوکر و بیلیارد
داوران زن ایرانی در مسابقات جهانی اسنوکر و بیلیارد به عنوان تنها داوران زن این رشته حضور یافتند و دو مدال نقره کمانگیری روی اسب در مسابقات جهانی ترکیه و کره جنوبی نیز برای زنان ایران بدست آمد.
** دعوت اقایی به مسابقات جهانی
کنفدراسیون بدمینتون آسیا از ˈ ثریا آقایی ˈ بدمینتون بازی جوان ایرانی به دلیل استعداد زیاد و توانمندی بالا در غرب آسیا، برای شرکت در چهار مسابقه بین المللی از جمله مسابقات بدمینتون جوانان جهان دعوت کرد.
مسابقات جهانی بدمینتون جوانان ۲۲ فروردین ماه در مالزی آغاز خواهد شد.
این موفقیتها حکایت از آن دارد که اگر مسئولان ورزش به زنان اعتماد کرده و بودجه مناسب به آنان اختصاص دهند، با یک برنامه ریزی دقیق و حساب شده این توانایی را دارند که نتایج قابل قبول و ارزشمندی در عرصههای آسیایی و جهانی کسب کنند.
منبع: ایرنا
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.