علی صدارت: یک پیروزی دیگرِ هسته‌های حقوق‌مدار مردمی، در مقابل قدرت‌های عظیم!

تاریخ تولید و انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۴ | ۰۶-۱۰-۲۰۲۵ دوشنبه

مطلب را به شکل صوتی، در👇همین‌جا👇بشنوید:

❊❊❊

خلاصه‌ای مختصر، فرازهایی از محتوی، و مطالب مرتبط:

❊منظور از «هسته» جمع شدن عده‌ای از مردم معمولی برای همکاری در رابطه با یک هدف خاص است!

❊منظور از «حقوق‌مدار» این است که مدار پندار و گفتار و کردار و نوشتار و…، و همه فعالیت‌های آن هسته، حقوق باشد. چراکه تنها حقوق است که ذاتی، و همه‌مکانی، و همه‌زمانی، و همه‌کسانی هستند. به لحاظ همه‌کسانی بودن، این ایجاب مطلوبحاصل می‌گردد که تبعیض، و در نتیجه خشونت در آن هسته، ناموضوع می‌گردد!

❊منظور از «مردمی» این است که به‌وجود آمدن آن هسته، به صورت مستقل و خودجوش و خودانگیخته، بوده است، و نهقدرت‌فرموده و دستوری و تحمیلی!

نقش فعالیت‌های هسته‌های حقوق‌مدارِ مردمیِ ایرانیان، در مجبور کردن  رژیم ولایت فقیه به عقب‌نشینی‌های مکرر، بسیارچشم‌گیر بوده است. شکست مفتضح رژیم «ملاتاریا» در اجرای قانون حجاب اجباری که سرکوبگران آن‌را «آخرین خاکریزِنظام» خواندند، فقط یک مثال از موفقیت هسته‌های حقوق‌مدارِ مردمیِ ایرانیان در تسلیم و علیل و ذلیل کردن رژیم است.

نوشتار ذیل، مثال دیگری از موثر بودن این‌گونه فعالیت‌ها، در کشوری هزارها کیلومتر دور از ایران است. در این مثال خاص ازموفقیت یک هسته‌ی مردمی با نام (No Azure for Apartheid) مطلبی با مخاطبان گرامی در میان گذاشته شده است.

درآمیحتن جوانان ایرانی در ایران و سراسر جهان با جوانان ساکن در کشورهای سلطه‌گری چون امریکا و بریتانیا، و اتحادیهاروپا و… برای تشکیل هسته‌های مردمی در فضای مجازی و رسوا کردن و فشار آوردن به کارخانه‌ها و شرکت‌هایی که ابزارشنود و جاسوسی و سرکوب و… به رژیم ملاتاریا می‌فروشند، بدون شک می‌تواند دست‌آوردهای بسیار مهمی را برایکوتاه‌تر کردن زمان رسیدن به سقوط فیزیکی رژیم ولایت مطلقه به همراه داشته باشد.

تصمیم تاریخی مایکروسافت در روزهای آخر سپتامبر ۲۰۲۵ برای قطع برخی خدمات ابری خود به واحد ۸۲۰۰ ارتش رژیماسرائیل، یک نمونه درخشان از توانایی اعتراضات مردمی و نقش مسئولیت اجتماعی کارمندان شرکت‌های بزرگ فناوری است. این پدیده، نشان می‌دهد که شرکت‌های فناوری، با وجود نفوذ و قدرت اقتصادی عظیم، نمی‌توانند به شکل دلخواه خود ازفناوری‌های پیشرفته برای حمایت از اقدامات سرکوبگرانه و نقض حقوق بشر استفاده کنند بدون اینکه با مقاومت جدی مدنیو داخلی مواجه شوند.

مایکزوسافت پس از افشای ارتباط خود با واحد نظامی رژیم اسرائیل و استفاده از پلتفرم آزور (Azure cloud computing platform) در نظارت گسترده بر فلسطینی‌ها، تحت فشار قرار گرفت و نهایتاً مجبور شد بر خلاف منافع مالی خود، دست بهعملی بی‌سابقه بزند. اگرچه این واکنش هنوز ناکافی است و تنها به قطع برخی خدمات برای یک واحد خاص نظامی محدودمی‌شود، اما خود گامی مهم و بی‌سابقه در عرصه فناوری آمریکا به شمار می‌رود. این واقعیت که اعتراض‌ها و فعالیت‌هایکارمندان سابق و فعالان حقوق بشر موجب شده شرکت بزرگی همچون مایکروسافت سیاست‌های خود را تعدیل کند، به وضوحنمایانگر توانایی تاثیرگذاری سازمان‌یافته هسته‌های حقوق‌مدارِ مردمی در مقابل منافع قدرتمندان است، در این مثال یک قدرتغیر دولتی (مایکروسافت) و یک قدرت دولتی (رژیم اسرائیل و امریکا).

تکنولوژی‌های ابری و هوش مصنوعی که قرار است توسعه‌دهنده زندگی بشر باشند، می‌توانند به ابزاری برای گسترشنظام‌های استبدادی و خشونت علیه مردم بدل شوند. شرکت‌های فناوری نه تنها فناوری می‌فروشند بلکه می‌توانند نقشیفعال در شکل‌دهی سیاست‌ها و اجرای اقدامات سرکوبگرانه ایفا کنند. در این میان، مسئولیت اجتماعی و اخلاقی کارمندان آنشرکت‌ها و جامعه مدنی در مقابله با این روند پررنگ‌تر و حیاتی‌تر می‌شود.

سطح سرکوب و فشارهایی که معترضان و کارمندان مدافع حفوق بشر در این مسیر متحمل شده‌اند، از جمله دستگیری‌ها وتهدید به اخراج از شغل، و حتی احتمال زندان و اخراج از کشور، نشان‌دهنده چالش‌های عمیق، و تحدیدها و تهدیدهایبزرگی است که هسته‌های حقوق‌مدارِ مردمی در عرصه‌های فناوری با آن مواجه‌اند. این خطرات فردی هیچ‌گاه نباید مانع تلاشبرای عدالت و دفاع از حقوق شود، بلکه بر اهمیت این مبارزه می‌افزاید، و کارآیی و موثر بودن آن‌را نشان می‌دهد.

در نهایت، این موفقیت بزرگ هسته‌های تشکیل شده از مردم معمولی که حول حقوق فعالیت می‌کنند، یک فراخوان روشن بههمه کسانی است که در حوزه فناوری، سیاست و حقوق فعالیت می‌کنند: بدون توجه به فشارها و تهدیدها، ما می‌توانیمجنبش‌های خود را تقویت کنیم و در برابر هر گونه استفاده ناعادلانه و سرکوبگرانه از تکنولوژی بایستیم و مخالفت و مقاومتکنیم، و «خاکریز»های قدرت‌ها (قدرت‌های داخلی و خارجی، قدرت‌های دولتی و غیردولتی، قدرت‌های غربی و شرقی) را یک بهیک تسخیر کنیم و لذت مشارکت در ساختن سرنوشت‌های خوب و خوب‌تر را نسیب  و شایستهٌ خود و نسل خود بگردانیم.

❊❊❊

❊گزارش، بررسی، و ارزیابی رویدادها❊

(دوشنبه‌ها ساعت۲۱ به‌وقت ایران به‌صورت زنده)

❊❊❊

❊از تولیدات گروه سایت (سایت علی صدارت: رسانه‌های ملیِ همگانی به مثابه شاخه چهارم دولت)❊

https://alisedarat.com/2025/10/06/14727/

❊قطره‌ای از اقیانوس‌های تلاش‌ها برای برپایی، و پویایی، و پیشبرد مردمسالاری❊

https://linktr.ee/sedarat

❊آگاهی‌یابی و آگاهی‌رسانی، حقی از حقوق بشر است❊

حقوق‌مدارتر شدن و تلاش برای حقوق‌مدارتر کردن، از پیش‌نیازهای برپایی و پویایی مردمسالاری در هر جامعه‌ای است. برای این کار، یکی از مهمترین راه‌ها، احقاق حق اطلاع‌یابی، و احقاق حق اطلاع‌رسانی است.

برای انجام این مهم، هر کدام از همگیِ ما، به سهم خود و به نوبهٌ خود، با خودانگیختگی، و با احقاق حق استقلال، و با احقاق حق آزادی، می‌توانیم از استعداد خلاقیت خود بهره بگیریم و در ابتکار راه‌های مختلف، کوشا شویم.

یک راه آسان برای مشارکت در ساختن سرنوشتی خوب و خوب‌تر در اینجا برای شما فراهم شده، و به شما هم پیشنهاد می‌شود:

لینک مطلب در رسانه‌ها و شبکه‌بندی‌های اجتماعی، برای: عضو شدن و دنبال کردن(follow) و مشترک شدن، رای‌دادن، ابراز نظر، پسندیدن(like)، همرسانی(share) کردن، پیاده کردن(download)، به دوستان خود ایمیل کردن، و…، و لطفا ابتکار برای سایر روش‌های انتشار و هم‌رسانی:

مطلب را به صورت تصویری در این رسانه‌ها ببینید و در هم‌رسانی مشارکت بفرمایید:

اینستاگرام:

https://www.instagram.com/reel/DPe1Pgpj-JD/

صفحه  فیس‌بوک:

https://www.facebook.com/Sedarat57/videos/24036653016008702

یوتیوب:

https://youtube.com/live/F9n0YsxDch4

مطلب را همچنین می‌توانید به شکل صوتی،  در این رسانه‌ها بشنوید و در هم‌رسانی مشارکت بفرمایید:

اسپاتیفای:

https://creators.spotify.com/pod/profile/sedarat/episodes/–e3961mt

کست‌باکس

https://castbox.fm/channel/علی-صدارت-id3317800?country=us

واتساپ

در گروه واتساپ با شناسه «علی صدارت-نظر، خبر، تحلیل» همراه ما شوید و در هم‌رسانی مشارکت بفرمایید:

https://chat.whatsapp.com/IT11IqMZ44v9L62gPRghhu

در گروه تلگرام با شناسه https://t.me/sedaratMD همراه ما شوید و در هم‌رسانی مشارکت بفرمایید:

https://t.me/sedaratMD/3199

❊ برخی دیگر رسانه‌ها:

مستودان:

https://mastodon.social/@sedarat

سابستک:

https://sedarat.substack.com/

بلوسکای BlueSky:

https://bsky.app/profile/sedarat.bsky.social

❊❊❊❊❊

سند اساسی دوران گذار برای انتقال حاکمیت به ما مردم ایران (به عنوان یک قانونِ اساسی ِموقتِ  لائیک و غیرِایدئولوژیک):

ویژگی‌های نقشه راه در سه دوران:

۱- دوران فعلی: از همین حالا تا زمان سقوط فیزیکی رژیم، و سپس

۲- دوران موقت انتقالی: بعد از سقوط فیزیکی رژیم، گردانندگی و تدبیر امور کشور با یک دولت موقتِ انتقالی با قانوناساسی موقت(یعنی همین سند) و انتخابات آزاد برای مجلس موسسان، بحث و تدوین و تصویب قانون اساسی غیرِ موقف،و بعد انتخابات آزاد برای انتخاب نمایندگان مردم در دولت غیرِموقت، قانون اساسی جدید، و بعد

۳- دوران غیرِموقت: منحل شدن دولت موقت بلافاصله بعد از رسمی شدن دولت دائمی طبق قانون اساسی جدید.

https://alisedarat.com/2025/09/07/14617/

این سند متعلق به هیچ شخص و گروه خاصی نیست، و صاحب آن در واقع، همگیِ خودِ ما مردم ایران هستیم. در نتیجه،ضمانت اجرایی اصول این سند هم همگیِ خودِ ما مردم ایران هستیم. مردم‌سالاری را، فقط خودِ ما مردم می‌توانیم، و فقط خودِما مردم باید برقرار کنیم، نه قدرت‌ها!

https://alisedarat.com/2019/08/17/5108/

❊❊❊❊❊

قانون اساسی پیشنهادی بر اساس حقوق پنج‌گانه (لائیک، غیر ایدئولوژیک):

https://alisedarat.com/2019/06/23/4991/

❊❊❊❊❊

یادمان باشد اگر خاطرمان تنها شد—طلب عشق ز هر بی‌سر و پایی نکنیم!

یادمان باشد….. دشمنِ دشمنِ من، الزاما دوستِ من نیست!

کدامیک از اینها می‌توانند دوستِ من، دوستِ وطن من، و دوستِ هموطنان من باشند:

نتانیاهو و ترامپ و پوتین و پهلوی و رجوی، دشمنِ خامنه‌ای؟!

خامنه‌ای، دشمنِ نتانیاهو و ترامپ و پوتین و پهلوی و رجوی؟!

آیا اصلا کوچک‌ترین امکانی هست که حتی یکی از اینها دوست ایران و ایرانیان باشند؟!

#پهلوی_همجنس_نتانیاهو_خامنه‌ای_پوتین_رجوی_ترامپ

دفاع از ایران و ایرانیان در مقابل تجاوز و حمله انیرانیان، وظیفه همه ما است، و هیچ بستگی به رژیم حاکم ندارد! با این توجهبود که ما ایرانیان در دفاع از وطن در مقابل تجاوز صدام به ایران، این‌چنین معجزه آفریدیم و هدف اسرائیل را برای تکه‌پارهکردن میهن، باز هم خنثی کردیم. این پیروزی ما در حالی بود که بسیاری از کشورهای منطقه و دنیا، علیه ما بسیج شدند وبه‌کمک صدام شتافتند!

حیات ملی ما در خطر است! ضرورتی حیاتی: خشونت‌زدایی و درآمیختن با افکار عمومی و اتحاد همگانی در هر نقطه‌ای ازدنیا برای خشونت‌زدایی و دفاع از ایران، در مقابل تجاوزها، صرف نظر از اینکه رژیم حاکم بر ایران کیست!

سکوت تو، انفعال ما، کم کاری من = خود را شریک جرم تجاوزها به حقوق بشر کردن!

میزان سکوت و تحمل امروز من است که میزان خشونت‌های فردا را پیش‌بینی می‌کند!

به هر میزان که تجاوزها به حقوق را امروز تحمل کنم، به همان میزان، فردا ابعاد کیفی و کمّی خشونت‌ها بیشتر خواهد شد!

پیام و دعوت انقلاب را بشنوم:

پشت به قدرت (قدرت‌های داخلی و خارجی، قدرت‌های دولتی و غیردولتی، قدرت‌های غربی و شرقی) و روی به ملت (همکاری برای هرچه فراگیرتر کردن جنبش خودجوش و اتحاد حول محور حقوق)

❊❊❊

مردمسالاری یک فرهنگ است و هر کدام از همه‌ی ما مردم، باید، باید برای استقرار و استمرار و پیشبرد مردم‌سالاری تلاش کنیم. هر کدام از همه‌ی ما مردم، باید، باید به سهم خود و به نوبه خود، کاری انجام دهیم، هر چقدر هم آن کار در ظاهر به نظر کوچک بیاید.

«مردم» باید یک کاری بکنند! چه باید کرد؟

https://alisedarat.com/1397/08/06/4317/

مطالب دیگری در این زمینه…،  

حمله دسته جمعی رادیکال‌ها به باهنر پس از اینکه گفت «اعتقادی به حجاب اجباری نداشته، ندارم و این قانون لازم‌الرعایهنیست»

https://enghelabe-eslami.de/74780/

 «حزب‌اللهی‌ها ۱۰ درصد کشورند»/ دلار پرواز کرد، اما حجاب همچنان دغدغه اول جماعت تندرو است!

اظهارات باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده پیشین مجلس درباره حجاب، واکنش‌های تند چهره‌هایرادیکال را در پی داشته است.

اظهارات باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده پیشین مجلس درباره حجاب، واکنش‌های تند چهره‌هایرادیکال را در پی داشته است.

حمله نقدعلی، نماینده رادیکال به باهنر: می‌گوید حجاب دیگر مستند قانونی ندارد، از خون برادر شهیدت خجالت بکش! / بهخدا ولنگاری ناامنی می‌آورد…

…مردم متدین حق دارند از ما عصبانی باشند؛ برهنگی، مشروبات الکلی و بدن‌نمایی را می‌بینند. در کنارشان، کسی کهمدت‌ها در جایگاه نیابت رئیس همین مجلس تکیه زده بوده می‌گوید حجاب دیگر مستند قانونی ندارد، از خون برادر شهیدتخجالت بکش!

محمدرضا باهنر:

«من صراحتا عرض کردم که عده‌ای دنبال این بودند که حجاب باید اجباری باشد. من روز اول اعتقادی به حجاب اجبارینداشته و ندارم.»

«۱۰ درصد جمعیت در ایران، حزب‌اللهی است اما ۹۰ درصد مردم می‌خواهند زندگی کنند و آینده داشته باشند.»

در پی این سخنان، برخی نمایندگان رادیکال و چهره‌های تندرو به باهنر حمله کردند.

حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان با حمله به اظهارات باهنر نوشت: استفاده ایشان از واژه «حجاب اجباری» ! که از سوی دشمنان اسلام و انقلاب و با هدف غیر ضروری و ضد آزادی بودن حجاب، ساخته و پرداخته شده است نیز جایدرنگ و تامل دارد!

از سوی دیگر علی نیکزاد، نائب رئیس مجلس هم عنوان کرد: فرمایشات آقای نقد علی در مورد کسی که آمده درصدی از جامعهرا حزب اللهی بقیه را غیر حزب اللهی بیان کرده و ما نفهمیدیم از کجا آورده است و راجع به حجاب هم اظهار نظر کرده، با نظرآقای نقدعلی در خصوص این صحبت ها موافقیم.

بر اساس این گزارش، محمدتقی نقدعلی، نماینده اصفهان طی انتقاداتی تند در صحن علنی مجلس، عنوان کرد: مردم متدینحق دارند از ما عصبانی باشند؛ برهنگی، مشروبات الکلی و بدن‌نمایی را می‌بینند. در کنارشان، کسی که مدت‌ها در جایگاهنیابت رئیس همین مجلس تکیه زده بوده می‌گوید حجاب دیگر مستند قانونی ندارد، از خون برادر شهیدت خجالت بکش!

در ادامه، روح‌الله حریزاوی، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی هم نوشت: «باهنر باش و مصلحت اندیش، شرمسار باش زعاقبت خویش.»

همچنین ذوالنوری، نماینده قم گفت:  وضعیت حجاب در کشور قابل قبول نیست؛ متدینین نگران و دلخورند. برای جلب رضایتتعدادی هنجارشکن، مؤمنین را از دست ندهید.

قابل ذکر است، باهنر در بخشی از مناظره خود در «انتخاب» اظهار کرده بود «پارادایم‌ها در جمهوری اسلامی یک مقدار نرمدارد اصلاح می‌شود.» راستینه، نماینده پایداری مجلس در واکنش به این اظهارات، به وی حمله کرد و گفت: « گفته‌اید نظامخیلی نرم تغییر پارادایم داده و قانونی برای عفاف و حجاب نداریم؛ سخن شما تشویق برهنگی نیست؟ شما مصلحت کدامنظام را در مجمع تشخیص مصلحت بررسی می‌کنید، مصلحت نظام وحشی برهنه یا مصلحت نظام اسلامی را؟»

❊❊❊❊❊❊❊❊❊❊

آدرس مطلب در سایت (سایت علی صدارت : رسانه‌های ملیِ همگانی به مثابه شاخه چهارم دولت) را در ذیل آورده‌ایم.

مطلب صوتی/تصویری را، می‌توانید مستقیما در این آدرس بشنوید/ببینید.

در این آدرس، بعضی دیگر رسانه‌ها که هم این مطلب و نیز برخی دیگر از مطالب سایت در آن‌ها منتشر می‌شوند، قابل دسترسی هستند.

از این راه هر کدام از ما هم می‌توانیم به سهم خود و به نوبه خود، برای احقاق حقِ اطلاع‌یابی و اطلاع‌رسانی، به عنوان یک «کنش‌گر حقوق بشر» فعال شویم. با عضو شدن، و دنبال کردن، و مشترک شدن، و رای‌دادن، و ابراز نظر، و پسندیدن، و پیاده کردن، و به دوستان خود ایمیل کردن، و…، و با ابتکار برای سایر روش‌های هم‌رسانی، نقش‌آفرین گردیم:

https://alisedarat.com/2025/10/06/14727/

راههای تماس و ارتباط با ما:

برای دسترسی به سایر تولیدات ما، و سایر رسانه‌های ما، و نیز راههای تماس و ارتباط با ما، لطفا تصویر ذیل را با موبایل خود اسکن کنید، و یا به لینک زیر مراجعه فرمایید:

https://linktr.ee/sedarat

برای دسترسی به سایر تولیدات ما، و سایر رسانه‌های ما، و نیز راههای تماس و ارتباط با ما، لطفا تصویر فوق را با موبایل خود اسکن کنید، و یا به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://linktr.ee/sedarat

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)