افزایش سرسام‌آور قیمت مواد غذایی در دولت پزشکیان

با افزایش قیمت نرخ ارز و کاهش بودجه واردات کالاهای اساسی در دولت پزشکیان، قیمت مواد غذایی با افزایش سرسام‌آوری مواجه شده است.

در ادامه روند افزایش قیمت مواد غذایی در حکومت ایران و تغییر نرخ ارز در سال آینده و کاهش ۳ میلیارد دلاری بودجه واردات کالاهای اساسی، مدیرعامل اتحادیه دام سبک درباره جهش قیمت گوشت هشدار داد.

او گفت که در سال آینده شاهد جهش گسترده قیمت تمامی مواد غذایی خواهیم بود.

افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک حکومت ایران، اعلام کرد که بازار گوشت قرمز نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

او افزود که انتظار می‌رود با افزایش قیمت این کالای اساسی، مصرف آن کاهش یابد.

به گفته دادرس، واردات گوشت قرمز نه تنها قیمت این محصول را کاهش نداده، بلکه روند افزایشی را در این بازار تشدید کرده است.

در همین حال، خبرگزاری تسنیم به نقل از محسن زنگنه، نائب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، گزارش داد: «دولت تصمیم گرفته بود که ارز ترجیحی را افزایش دهد. رقم مدنظر دولت حدود ۳۸۵۰۰ تومان است که تا سال آینده به ۴۰ هزار تومان می‌رسد.»

این اظهارات زنگنه به نکته مورد اشاره کارشناسان اشاره دارد. آنان معتقدند تورم مواد غذایی در سال آینده از ۴۰ درصد عبور خواهد کرد. این موضوع دسترسی مردم به مواد غذایی را بیشتر محدود می‌کند.

به باور کارشناسان، افزایش قیمت ارز ترجیحی به تنهایی می‌تواند افزایش حقوق و دستمزد در سال آینده را در نخستین ماه‌های سال ۱۴۰۴ بی‌اثر کند.

پیش‌بینی‌ها از شدت فقر و کاهش قدرت خرید مردم باعث شده است که پرداخت کوپن الکترونیک به حداقل ۵ دهک جامعه در قانون بودجه سال آینده مصوب شود.

افزایش سرسام‌آور قیمت مواد غذایی و اقلام خوراکی در سال‌های اخیر

رسانه‌های حکومتی پیشتر اعلام کرده بودند که قیمت مواد غذایی و اقلام خوراکی‌ در حکومت ایران طی ۱۳ سال اخیر ۴۴ برابر افزایش یافته است.

بر اساس داده‌های جدید و گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده آبان ماه ۱۴۰۳، سطح قیمت‌های گروه «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها» در حکومت ایران از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون بیش از ۴۴ برابر شده است.

افزایش شاخص قیمت گروه مواد غذایی از جمله «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها» به طور قابل‌توجهی از شاخص کل فراتر رفته است.

شاخص قیمت مصرف‌کننده یا CPI یک شاخص‌ اقتصادی مهم است. این شاخص سطح عمومی قیمت‌های مواد غذایی را در طول زمان نشان می‌دهد.

این شاخص با استفاده از سبد کالا و خدمات مصرفی یک خانوار محاسبه می‌شود.

یکی از دلایل اهمیت شاخص قیمت مصرف‌کننده، نمایش قدرت خرید مردم در طول زمان است.

همچنین، این شاخص می‌تواند میزان تورم را نشان دهد.

اگر عدد شاخص افزایش یابد، نشانه تورم است و اگر کاهش یابد، نشان‌دهنده کاهش قیمت‌هاست.

حکومت ایران با شوک‌های پی‌درپی بر اقتصاد کشور، زمینه این بحران را فراهم کرده است.

تورم بالا و افزایش قیمت مواد غذایی باعث تضعیف قدرت خرید مردم شده است.

گروه «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها» بار اصلی افزایش قیمت‌ها را به دوش می‌کشند.

این افزایش در طول زمان تاثیرات عمیقی بر رفاه مردم داشته است.

فشار اقتصادی بر خانوارهای مختلف به وضوح در آمارها دیده می‌شود.

این در حالی است که دولت پزشکیان در سیاستی بی‌شرمانه‌تر از دولت‌های پیشین، تمرکز خود را بر گران‌کردن اقلام پایه مواد غذایی مانند نان و دیگر مواد غذایی گذاشته است.

[در ۱۳سال گذشته قیمت خوراکی‌ها در ایران ۴۴ برابر شد]

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)