باجگیری هکرها از حکومت ایران

مجله آمریکایی پولیتیکو به نقل از منابع مطلع گزارش داده که نظام بانکی حکومت ایران در ماه اوت با حمله سایبری روبرو شد و مجبور به پرداخت میلیون‌ها دلار باج شد.

این گزارش که روز چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ منتشر شد، تأکید می‌کند که این حمله سایبری توسط هکرها باعث شد حکومت ایران برای جلوگیری از انتشار اطلاعات حساس مالی، به پرداخت باج تن دهد.

بر اساس این گزارش، یکی از شرکت‌های ایرانی در ماه گذشته دست‌کم ۳ میلیون دلار به هکرهایی ناشناس پرداخت کرده است.

این گروه تهدید کرده بود که اگر باج پرداخت نشود، اطلاعات حساب‌های شخصی و کارت‌های اعتباری مرتبط با بیش از ۲۰ بانک داخلی را منتشر خواهند کرد. اما در نهایت با مبلغ کمتری موافقت شد.

این حمله به عنوان یکی از شدیدترین حملات سایبری در تاریخ حکومت ایران شناخته شده و گروه هکری «آی‌آر لیکس» به عنوان متهم اصلی این نفوذ معرفی شده است.

هکرها ابتدا تقاضای ۱۰ میلیون دلار ارز دیجیتال کردند اما پس از مذاکره مبلغ باج کاهش یافت.

این گزارش نشان می‌دهد که حکومت ایران برای جلوگیری از بی‌ثباتی بیشتر سیستم مالی، تحت فشار تن به پرداخت باج به هکرها داده است.

در آن زمان، خودپردازهای سراسر کشور دچار اختلال شدند، اما حکومت ایران هیچ‌گاه دلیل این مشکل را آشکار نکرد.

با وجود گزارش رسانه‌ها درباره این حمله، اطلاعات مربوط به باج‌گیری و هکرها از سوی حکومت ایران فاش نشد.

پس از این واقعه، خامنه‌ای، ایالات متحده و اسرائیل را به دلیل تلاش برای ایجاد ترس میان مردم مقصر دانست. هرچند او به حمله سایبری به بانک‌ها اشاره نکرد.

این اتهام با توجه به افزایش تنش‌ها میان اسرائیل، ایالات متحده و حکومت ایران باورپذیر به نظر می‌رسید.

حملات هکر‌های مختلف به پستوها و اندرونی‌‌های ملایان

تهران، اسرائیل را به دست داشتن در ترور یکی از رهبران ارشد حماس در حکومت ایران متهم کرده است.

از سوی دیگر، واشنگتن نیز حکومت ایران را به تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا از طریق هک عملیات انتخاباتی دونالد ترامپ متهم می‌کند.

با این حال، افراد مطلع به پولیتیکو گفته‌اند که هکرهای «آی‌آر لیکس» ارتباطی با دولت‌های آمریکا یا اسرائیل ندارند. به نظر می‌رسد که این حمله بیشتر با انگیزه‌های مالی انجام شده باشد.

این حمله سایبری تنها یکی از چندین مورد مشابه در سال‌های اخیر علیه حکومت ایران بوده که باعث نگرانی‌های گسترده‌ای در میان مقامات این کشور شده است.

علاوه بر این، باج‌گیری‌های مشابه‌ای در گذشته نیز رخ داده که موجب آسیب‌های جدی به زیرساخت‌های حیاتی حکومت ایران شده است.

با این وجود حکومت ایران از اعلام اخبار آن جلوگیری می‌کند چرا که منجر به آبروریزی برای حاکمیت است.

حاکمیتی که ادعا می‌کند کل فضای مجازی و سایبری کشور را در ید اختیار دارد و کسی توان رخنه و حمله به آنها را ندارد.

این در حالی است که در سال‌های اخیر گرو‌ه‌هایی نظیر «قیام تا سرنگونی»، «عدالت علی»،‌«تپندگان»، «بچه‌های تهران»، «امبرا»، «آنانیموس» و «فنا» سایت‌های مهمی از حکومت را هک کرده‌اند.

این گروه‌ها سایت‌های مهم از جمله سایت‌های خامنه‌ای، ریاست‌جمهوری، مجلس، صدا و سیما، وزارت خارجه، دوربین‌های زندان اوین، شهرداری تهران، سامانه‌های هوشمند سوخت، سامانه‌‌های پلیس، «وزارت ارشاد»، خبرگزاری فارس سپاه و… را هک کرده‌اند.

[نهاد ریاست جمهوری رئیسی توسط قیام تا سرنگونی تسخیر شد!]

این نشان می‌دهد که حکومت ایران به رغم تبلیغات کذایی و پر سروصدا، حفره‌های امنیتی زیادی در سامانه اینترنتی خود دارد و از نگهداری امنیتی و سایبری از آن‌ها عاجز است.

تا آنجا که مجبور شده است به برخی از گروه‌های هکری باج‌های کلان بدهد.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)