نابودی جنگلهای هیرکانی و پاسکاری بین سازمان محیطزیست و منابع طبیعی
شینا انصاری رئیس جدید سازمان محیط زیست به رغم دستور پیگیری ویژه موضوع تخریب جنگلهای هیرکانی الیمالات آن را جزء وظایف سازمان محیط زیست ندانسته و به سازمان منابع طبیعی پاس داده است.
شینا انصاری، رئیس سازمان محیط زیست، اعلام کرده است که تخریب جنگلهای الیمالات در استان مازندران را به طور ویژه پیگیری خواهد کرد.
او در تاریخ ۱۱ شهریور در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این منطقه تحت حفاظت سازمان محیط زیست نیست و امیدوار است که سازمان منابع طبیعی با دقت موضوع را بررسی کند.
پس از این اظهارات، زینب رحیمی، خبرنگار، در شبکه اجتماعی ایکس از شروع اقدامات علیه فعالان محیط زیستی که به ساخت غیرقانونی پارکینگ در مجتمع الیمالات اعتراض داشتند، خبر داد.
او افزود که مجتمع گردشگری الیمالات بدون داشتن مجوز قانونی، ۲۰۰ هکتار از جنگلهای هیرکانی را تصرف کرده و حالا قصد دارد محدوده جدیدی را بهعنوان پارکینگ اضافه کند.
در فروردین امسال، خبرگزاریها گزارش دادند که در جنگلهای هیرکانی، چهار هزار اصله درخت برای ساخت پارکینگ یک طرح گردشگری قطع شده است.
این طرح در نزدیکی سد الیمالات و جاده چمستان – نور واقع در غرب مازندران قرار دارد.
گزارشها حاکی از آن است که این قطع درختان با موافقت مدیرکل منابع طبیعی مازندران و رئیس اداره منابع طبیعی نور به صورت غیرقانونی انجام شده است.
جنگلهای هیرکانی با قدمت ۲۰ میلیون سال در معرض نابودی
محمد کریمی، دادستان وقت مرکز مازندران، پس از انتشار این خبر، اقدام به صدور حکمی برای پلمب بخش پارکینگ و باجه غیرقانونی دریافت وجه در مجتمع الیمالات کرد.
او همچنین دستور داد که خسارات وارد شده جبران و با مسببان قطع درختان برخورد قانونی شود.
کریمی اعلام کرد که پروندهای کیفری برای افرادی که در این تخریب نقش داشتهاند، تشکیل شده است.
محمد درویش، فعال محیط زیست، نیز در روز ۱۱ شهریور ۱۴۰۳، یک روز پس از برکناری دادستان، تصاویری از تخریب جنگلها را منتشر کرد.
او با اشاره به اینکه برای «کسب چند ریال بیشتر» درختان سالم و تناور ریشهکن شدهاند، از سران حکومت خواست به وعدههای خود در حفاظت از محیط زیست عمل کنند.
پیشینه این ماجرا به ۴ فروردین ۱۴۰۳ بازمیگردد، زمانی که رسانههای حکومتی از قطع چهار هزار اصله درخت در جنگلهای هیرکانی برای ساخت پارکینگ خودرو خبر دادند.
محمد محمدی، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی نور، تایید کرد که این اقدام با هماهنگی انجام شده و شمار درختان قطع شده بیشتر از چهار هزار اصله است.
جنگلهای هیرکانی ایران با قدمتی بیش از ۲۰ میلیون سال، به عنوان یکی از باارزشترین جنگلهای جهان، در تیرماه ۱۳۹۸ به عنوان دومین میراث طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شدند.
پاسکاری بین سازمان محیط زیست و منابع طبیعی و دربردن متهمان
مسعود مولانا، عضو شورای هماهنگی محیط زیست و منابع طبیعی ایران، اعلام کرده است که سالانه ۲۵ هزار هکتار از این جنگلها از بین میرود و در ۴۰ سال گذشته، ۵۰ درصد از حجم این جنگلها کاهش یافته است.
همچنین محمد کریمی، دادستان مرکز مازندران، اعلام کرد که مساحت جنگلی که درختان آن قطع شده، ۲.۵ هکتار بوده و دستور داده است که پارکینگ و باجه دریافت وجه در مجتمع گردشگری الیمالات پلمب و برای عاملان تخریب جنگل و قطع درختان، پرونده کیفری تشکیل شود.
جنگلهای هیرکانی طی چند سال گذشته بارها دچار حریق شدهاند و گزارشهای متعددی از فروش چوب این جنگلها توسط باندهای قاچاق منتشر شده است.
حالا اما به رغم سر و صداها و تبلیغات زیاد انصاری رئیس سازمان محیط زیست با احاله موضوع به منابع طبیعی، از مسئولیت این سازمان شانه خالی کرده است.
به بیان دیگر وی با این پاسکاری و به رغم پیگیری «ویژه» توپ را به زمین منابع طبیعی انداخته است. حال در این بین آنچه که از بین میرود جنگلهای هیرکانی باارزشمندی است که میلیونها سال قدمت دارد.
مافیای حکومتی پشت این تخریب پشت به حمایت ارگانهای قدرت و ثروت طی چند ماه گذشته، از مواجهه با عواقب این تخریب گریختهاند.
[جنگلهای هیرکانی عرصه تاختوتاز غارتگران و تبهکاران حکومتی]
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.