بنا به آمار منتشره از اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ تا روز شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ زندانی بلوچ اعدام شده‌اند که ۴ تن آنها زنان زندانی بوده‌اند
به گزارش کانون حقوق بشر ایران بامداد روز شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ یک زندانی بلوچ در زندان اصفهان اعدام شد. این زندانی داوود جلالی ۳۷ ساله، متاهل و پدر ۳ فرزند بود. وی ساکن شهر صالح‌آباد از توابع سرخس است. این زندانی در سال ۱۳۹۸ به اتهام مرتبط با مواد مخدر در اصفهان بازداشت و توسط دادگاه انقلاب این شهر به اعدام محکوم شد.

اجرای حکم اعدام این زندانی توسط قوه قضاییه اعلام نشده است.

آمار بالای اعدام زندانیان بلوچ به نسبت سایر استان‌ها
بنا به آمار منتشره از اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ تا روز شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰ زندانی بلوچ اعدام شده‌اند که ۴ تن آنها زنان زندانی بوده‌اند.

آمار زندانیان بلوچ در مقایسه با سایر نقاط ایران بسیار بالاتر است. بنا به آمار منتشره‌ در سال ۲۰۲۲ میلادی، استان سیستان و بلوچستان با ۳۹ اعـدام در هر یک میلیون نفر بالاترین سرانه اعـدام در کشور را داشته است. آمارها نشان می‌دهد، تنها در سال ۲۰۲۲ حداقل ۱۷۴ زندانی بلوچ اعدام شده‌اند. این آمار ۳۰ درصد کل اعـدام‌های ایران را شامل می‌شود. این در حالی است که جمعیت استان سیستان و بلوچستان کمتر از ۴درصد جمعیت ایران است.

اعدام ابزار اعمال حاکمیت دیکتاتورها
اعـدام به‌طور تاریخی، ابزار قدرتها و اعمال حاکمیت دیکتاتورها، برای ارعاب و تسلیم مردم بوده است. دیکتاتوری حاکم بر ایران ۴۰سال است که از اعـدام برای ایجاد خفقان و تثبیت حاکمیت خود بطور دائمی استفاده کرده است. دست کشیدن از اعـدام و سرکوب به معنی نابودی حکومت سرکوبگر فعلی می‌باشد.

در حال حاضر تنها ۳۴ کشور از مجازات غیرانسانی اعـدام استفاده می‌کنند. ایران تحت حاکمیت سران بنیادگرا، از نظر تعداد، دومین رتبه و از نظر تعداد اعـدام متناسب با جمعیت رتبه اول را دارد.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)