مسئله مربوط به آسیب های اجتماعی از دیر باز در جامعه بشری مورد توجه اندیشمندان بوده است و امروزه جوامع گسترده به دلیل پیچیدگیهای خاصی که در این نوع جوامع وجود دارد، با مشکلات و مسائل فراوانی در زمینه های مختلف فرهنگی و اجتماعی روبرو هستند و همیشه همراه با پیشرفت با انواع آسیب های اجتماعی روبرو هستند.

در این میان آسیب شناسی اجتماعی زنان همواره یکی از معضلات اصلی کشور بوده است.از قدیم الایام تا کنون از اعتیاد گرفته تا زندگی در خانه های مجردی و روسپیگری زنان همیشه پشت غبار مصلحت اندیشی پنهان شده  و شاید هم برای شکسته نشدن حرمت ها در جامعه همواره آمار درستی از زنان بزهکار در جامعه در دست نیست.

اما در میان این قحطی آمار سال گذشته بود که مدیر کل امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به کاهش متوسط سن زنان تن فروش در کشور، گفت: در چند سال اخیر سن این زنان همواره با کاهش مواجه بوده است و در سال ۸۹ تا ۹۰ نیز میانگین سنی این زنان یک سال کاهش یافته است.دکتر حبیب الله مسعودی فرید همچنین اعلام کرد : بر اساس آمارهای مراکز بازپروری سازمان بهزیستی ۱۰ تا ۱۲ درصد زنان خیابانی متاهل هستند و اغلب آنان در سنین ابتدای جوانی ۲۰ تا ۲۹ سال قرار دارند، البته آمار مراکز بازپروری سازمان بهزیستی با آمارهای جامعه متفاوت است.
احمدرضا رادان جاشین فرمانده نیروی انتظامی نیز در خرداد ماه سال ۹۰ تلویحا از توانایی کشور در ایجاد اشتغال برای ۴۰۰-۵۰۰ زن خیابانی خبر داد، اما نگفت که آیا تعداد زنان خیابانی، محدود به همین عدد ۵۰۰ نفر است یا خیر؟

حالا نیز در جدید ترین آمار درباره آسیب شناسی زنان، معاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، با اشاره به کاهش سن زنان کارتن‌خواب در پایتخت گفته که سن زنان کارتن خواب به ۱۷ سال رسیده است.

رضا جهانگیری‌فردبا بیان اینکه اطلاع دقیقی از سن دقیق زنان کارتن‌خواب در شهر تهران در دست ندارم،تصریح کرده: هم‌اکنون در شهر خانواده‌ای به همراه فرزندان خود بی‌خانمان هستند آیا می‌توان استنباط کرد سن بی‌خانمانی به کودکان رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه به طور کلی میانگین سنی زنان کارتن‌خواب کاهش یافته است، ادامه داده: زمانی در هشت سال گذشته عمده آمار زنان بی‌خانمان و کارتن‌خواب شهر تهران به زنان سالمند تعلق داشت اما این روز‌ها شاهد حضور زنان جوان هستیم.

معاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه علت اصلی افزایش تعداد کارتن‌خواب‌های زن در شهر تهران اعتیاد است، همچنین گفته: زنان زود‌تر از مردان در برابر اعتیاد ضربه می‌خورند و از خانواده‌ طرد می‌شوند از این رو در هر سن و سالی به بی‌خانمانی مبتلا می‌شوند.

این آمار در حالی ارائه می شود که بدون شک کارتن خوابی زنان جوان افزایش روسپیگری و فحشا را به دنبال خواهد داشت.آسیبی که همواره مسئولین از آن فرار کرده اند و هرگز به طور جدی به آن پرداخته نشده است.

در هر حال، طبق آمارهای سال ۹۰، «فقر» مهم‌ترین عامل و «تعارضات خانوادگی» دومین عامل موثر در بروز پدیده زنان خیابانی است، اما آنچه در این میان حایز اهمیت است این است که این زنان حاضر در مراکز سازمان بهزیستی، معرف تمام زنان خیابانی نیستند، چرا که اغلب از طریق مراجع قضایی و انتظامی و به اجبار به سازمان بهزیستی معرفی می‌شوند و به این ترتیب هرگز آمار درستی از تعداد این زنان در دست نیست و به طبع شناسایی و حل مشکلات آنها نیز دور از دسترس است و باید هر چه سریع تر تابوی آماری آسیب شناسی زنان بشکندتا شاید بتوان مشکلات آنها را برای بهبود حال جامعه حل کرد.

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com