قالیباف رو در روی دولت رئیسی

به دنبال اظهار «تمجید» خامنه‌‌ای از دولت رئیسی و پس از آن که ابراهیم رئیسی اخیرا مدعی شد که به سوی «فتح قله‌‌ها» در پیش است و «همه شاخص‌های اقتصادی کشور در مسیر رشد است»، مرکز پژوهش‌های مجلس میزان بدهی‌های بیش از ۳ تریلیون تومانی دولت رئیسی را منتشر کرد! چرا اظهارات خامنه‌‌ای له دولت رئیسی، به آتش توپخانه قالیباف علیه دولت رئیسی بدل شده است؟

وقتی مجلس یازدهم در سال ۱۳۹۸ بر روی کار آمد؛ دولت حسن روحانی بر روی کار بود و عجیب نبود که مجلس قالیباف علیه دولت وی تهاجم کند و آن را تخریب کند.

این جنگی صوری و زرگری بود که سالیان  بین جناحین حکومت در جریان بود.

اما زمانی که خامنه‌‌ای در سال ۱۴۰۰ «دولت جوان و حزب‌اللهی» خود را بر سر کار آورد بی‌شک گمان می‌کرد که مجلس «ولایی و انقلابی»! قالیباف نیز در همدستی با این دولت حرکت خواهد کرد.

اما گذشت ۲ سال از آن روزها نشان می‌دهد که گمان خامنه‌‌ای چیزی جز وهم نبوده است.

با وجود این که آش اختلاف بین دولت رئیسی و مجلس قالیباف آن قدر شور شد که خامنه‌‌ای در عید فطر سال ۱۴۰۲ مجبور شد خود وارد شود و سران قوا را به «پرهیز از مسائل حاشیه‌یی» فرا بخواند اما آتش جنگ بین مجلس و دولتش فروکش نکرد. [مخالف‌خوانی‌های انتخاباتی قالیباف برغم توصیه‌های خامنه‌ای]

شایان ذکر است خامنه‌ای پیش از این و در بهار ۱۴۰۲ مجلس قالیباف را نیز «مجلس انقلابی» نامیده بود!

اخیرا نیز که به واسطه‌ی «هفته دولت» خامنه‌ای به «تمجید» از دولت رئیسی پرداخت، مجلس قالیباف نیز بیکار ننشست وگزارش مرکز پژوهش‌ها تحت امرش را منتشر کرد که نشان می‌دهد دولت رئیسی و شرکت‌های تابعه بیش از ۳ تریلیون تومان بدهی دارند!

این موضوع و دستمایه اختلاف و تسویه حساب بین رئیسی و قالیباف از چشم رسانه‌‌های ولایت فقیه دور نماند و به این تنش و تفرق در اردوی خامنه‌ای واکنش نشان دادند.

تقابل قالیباف و مجلس با رئیسی، «شریان، مصاف و جبهه پایداری»

از جمله روزنامه «هم‌میهن» در واکنش به این اختلافات در مطلبی تحت عنوان «مواضع رهبری و دودستگی انقلابیون» به این موضوع پرداخت.

باند موسوم به «شریان» (شورای مرکزی شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی به سرکردگی حمید رسایی) که پیشتر از این در مجلس قالیباف با عنوان «جبهه پایداری» شناخته می‌شدند نیز به دنبال تهاجم مجلس قالیباف به دولت رئیسی و برملا کردن ورشکستگی اقتصادی آن دولت، خطاب به قالیباف نوشت که «قالیباف و نمایندگان مجلس حق انتقاد از دولت را ندارید و از این پس اگر انتقاد، سوال، استیضاح و تذکری نسبت به دولت رئیسی داشته باشید به معنی آن است که مواضع‌‌تان با مواضع رهبر انقلاب زاویه دارد»!

این روزنامه استناد کرده است که «به نظر می‌رسد استفاده دو جریان از تمجید خامنه‌ای از روسای ۲ قوه به منظور منکوب‌کردن یکدیگر ابعاد وسیع‌تری هم خواهد یافت».

این مطلب همچنین استناد کرده است که مجلس قالیباف و «تیم او، جریانی که در دو گروه پایداری و شریان گرد آمده‌اند را غده سرطانی می‌دانند»!

از سوی دیگر باند موسوم به «مصاف به سرکردگی رائفی‌پور» از مهره‌‌های خامنه‌ای نیز علیه جریان قالیباف دست به کار شده است.

از این رو قالیباف که خود از تعریف خامنه‌ای از مجلسش سود جسته و در پی مقابله با رئیسی و سهم‌خواهی در انتخابات پیش روی مجلس و چه بسا انتخابات ریاست جمهوری آینده و رقابت با رئیسی و حذف وی می‌باشد،‌ مورد تهاجم رئیسی و باند مربوطه در دولت و مجلس قرار گرفته است.

حال آن که خامنه‌ای هر چه بر طبل «وحدت قوا و پرهیز از حاشیه‌ها» بکوبد به نظر می‌رسد خریداری حتی در بین جناح خودش ندارد.

این وضعیت قطعا مجازات اتودینامیک جراحی رقبا و یکدستی قدرت توسط خامنه‌ای در مجلس و دولت است که گریبان او را گرفته است و قطعا تا پایان کار دست از گریبانش نخواهد کشید.

به دیگر بیان خامنه‌ای روزی که دست به انقباض در رأس حاکمیت زد گمان نمی‌کرد که تفرق در جناح خودش ایجاد خواهد شد، اما تمامی شواهد و قرائن نشان می‌دهد که خامنه‌ای سرابی بیش نمی‌دیده است.

هر روز به جلو و اتفاقات پیش رو و تقلیل قائده حاکمیت، قطعا تصریح و تاکیدی بر این مهم هست و خواهد بود.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)