تصادفات جاده‌یی همچنان در ایران قربانی می‌گیرد

با آغاز سفرهای نوروزی در سال جدید، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی حکومت ایران اعلام کرد که در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ و روزهای نخستین سال جدید، ۳۸۵ نفر در کشور بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست داده‌اند.

موضوع مرگ و میر ناشی از سوانح رانندگی، پدیده‌ جدیدی در ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه نیست و سالانه تعداد قابل توجهی از شهروندان ایرانی جان خود را در اثر سوانح رانندگی از دست می‌دهند و شمار بیشتری نیز بر اثر این سوانح مصدوم و مجروح می‌شوند.

کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی حکومت ایران در یک مصاحبه تلویزیونی در روز ۳ فروردین ۱۴۰۲، با تلویزیون حکومتی اعلام کرد که در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ و روزهای نخستین سال جدید، ۳۸۵ نفر از شهروندان ایرانی جان خود را بر اثر تصادفات رانندگی از دست داده و ۷۱۰۰ نفر نیز مجروح و مصدوم شده‌اند.

شایان ذکر است بیشترین سوانح جاده‌یی در آستانه و شروع سال جدید خورشیدی، مربوط به استان‌های خراسان رضوی، کرمان، فارس، اصفهان و سیستان و بلوچستان بوده و بیشترین تعداد تردد‌های استانی در استان‌های تهران، مازندران، فارس، البرز و اصفهان صورت گرفته است.

رسانه‌های حکومت ایران در راستای سفیدسازی نقش حکومت ایران در بروز تصادفات و سوانح رانندگی علل این موضوع را «عدم توجه به جلو، انحراف و تجاوز به چپ ناشی از عجله و شتاب در رانندگی برای سبقت غیر مجاز» برشمرده‌اند! اما از ناایمن بودن جاده‌های ایران، بی‌کیفیت‌بودن خودروهای ساخت داخل کشور و… هیچ صحبتی به میان نمی‌آورند.

این در حالی است که در بین دلایل مختلفی که باعث بروز سوانح رانندگی می‌شوند، علاوه بر موضوع خطای انسانی، عوامل دیگر همچون بی‌کیفیت‌بودن خوردوهای ساخت داخل و ناایمن بودن جاده های کشور نقش بسیار پررنگی را در بروز مرگ‌ و میر‌ها بر اثر این تصادفات دارند.

علل تصادفات در ایران

هر چند نمی‌توان عامل انسانی را در بروز سوانح رانندگی را نادیده گرفت و آن را هیچ انگاشت، اما دلایل آمار بالای تصادفات را نباید در علل فرعی جست بلکه در فقدان مدیریت صحیح و کارآمد در نظام مدیریتی حکومت ولایت فقیه، ضریب تصادفات جاده‌یی و شهری در کشور بسیار بالا بوده و  قابل مقایسه با کشورهای دیگر جهان نمی‌باشد.

یکی از دلایل اصلی سوانح رانندگی در ایران غیراستاندارد بودن خودروهای داخلی است که در سالیان اخیر، اخبار بسیاری پیرامون حواشی این موضوع رسانه‌یی شده است.

از جمله در دی ماه ۱۴۰۰ و پس از یک سری تصادف زنجیره‌یی در راستان خوزستان که منجر به جان باختن تعداد قابل توجهی از شهروندان ایرانی شد، ایربگ هیچ یک از ۵۹ خودرو از انواع خودروهای ساخت داخلی در این حادثه باز نشد!

عمق فاجعه و بحران در این موضوع به حدی بود که رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی حکومت ایران در آن زمان (هادیانفر) با اشاره به خودروسازهای داخلی حکومت ولایت فقیه اعلام کرد که آنها ارابه‌های مرگ می‌سازند! [خودروهای ساخت ایران یا ارابه های مرگ؟]

اما در این نکته حائز توجه آن است که برخی خودروسازهای داخلی که تحت کنترل و سیطره ارگان‌های نظامی و ثروت حاکمان ایران هستند ادعا دارند که خودروهای این شرکت‌ها ۳ ستاره ایمنی دارند!

این در حالی است که هیچ موسسه‌ی ایمنی در جهان این موضوع را مورد تایید قرار نداده است و مشخص نیست که خودروهای این شرکت‌ها در حکومت ایران ذیل تست چه موسسه‌یی در سطح جهانی قرار دارند؟!

ناایمن بودن جاده‌های ایران

یکی دیگر از علل تصادفات و سوانح رانندگی در ایران ناایمن بودن جاده‌‌های ایران است به نحوی که این عامل، ایران را در فهرست کشورهایی قرار داده است که بیشترین تلفات جاده‌یی را در بین کشورهای جهان داراست!

فقدان زیرساخت‌های جاده‌یی و عدم گسترش ایمن جاده‌ها در طول ۴۴ سال حاکمیت ولایت فقیه و افزایش بی‌رویه خودروها باعث شده که آمار یک‌ساله‌ی تلفات جاده‌یی در کشوری چون آلمان کمتر از تلفات ۲۰ روزه‌ی نوروزی در ایران باشد!

در اخبار مربوط به سوانح اخیر رانندگی و در اظهارات مقامات پلیس راهنمایی و رانندگی حکومت ایران، اشاراتی به ریزش متناوب سنگ و صخره‌ها در جاده هراز شده است و تراکم سنگین خودروها و… باعث بروز سوانح و جان باختن شمار قابل توجهی از شهروندان ایرانی شده است.

تصادفات جاده‌یی در ایران؛ ۱۰۰ برابر بیشتر از کشورهای دیگر جهان!

پیش از این و در زمان دولت حسن روحانی، حسن هاشمی، وزیر سابق بهداشت حکومت ایران در یک اذعان صریح اعلام کرده بود که تصادفات در جاده‌های ایران صد برابر بیشتر از بقیه کشورهای جهان می‌باشد!

همچنین بنا بر آمارهای بانک مرکزی حکومت ایران مجموع پرداختی‌های شرکت‌های بیمه سوانح رانندگی در کشور در سالیان اخیر، رقمی بالغ ۲.۵ برابر درآمدهای نفتی کشور در این سال‌ها بوده است!

با مختصری که از علل سوانح رانندگی در ایران برشمرده شد پر واضح است که مقدم بر موضوع و عامل انسانی در بروز سوانح رانندگی، این فقدان الزامات ایمنی مربوط به خودروها و جاده‌های کشور است که باعث می‌شود سالانه، هزاران نفر قربانی سوانح رانندگی و جاده‌یی شوند.

همچنین ناگفته پیداست که این امور در ذیل اختیارات حکومت و حاکمیت می‌باشد و نه شهروندان و به بیان دیگر حکومت ایران هزینه بی‌کفایتی و فقدان مدیریت خود در زمینه‌ی حمل و نقل جاده‌یی را مانند بسیار عرصه‌های دیگر، بر شهروندان ایران تحمیل کرده و می‌کند.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)