حسین الله کرم که در زمان ریاست جمهوری سید‌محمد خاتمی یکی از فعال‌ترین چهره‌های حزب‌الله بود و منتقدانش او و جریان متبوعش را «گروه فشار» و «لباس شخصی» مى خواندند بار دیگر به صحنه بازگشته است؛ او و یارانش در دوران محمود احمدى نژاد فعالیت جدى نداشتند؛ اکنون آیا کفن پوشانى که هر روز به بهانه اى دسته عزادارى سیاسى راه مى انداختند و دولت خاتمى را تهدید و سرزنش مى کردند و همفکران شان در وزارت اطلاعاتِ وقت، قتل هاى زنجیره اىِ روشنفکران را رقم زدند اکنون کم کم به صحنه باز مى گردند؟ آیا رفتن دولت پیشین و بازگشت نیروهاى خواهان اصلاح و تغییر، آنها را دوباره فعال کرده است؟

الله کرم، رئیس شورای هماهنگی حزب‌الله در گفت‌وگویی با هفته نامه “آسمان” پاسخ روشنى به این پرسش ها نداده اما به صراحت گفته که از حمله به روحانى در فرودگاه مهرآباد و مخالفت با او حمایت می‌کند. وى از هشدار خاتمى نسبت به گروه فشار به شدت انتقادکرده و گفته است:

«اینکه آقای خاتمی معتقد است مسیر فرودگاه به ایستگاه ترور می‌رسد؛ نشان می‌دهد که او هنوز و همچنان تحت تأثیر جریان افراطی دوم خرداد قرار دارد؛ کسانی که بارها او را بازی دادند و زمانی که خواست موضع بگیرد، بحث عبور از خاتمی را مطرح کردند. نکته عجیب اینجاست که چرا ایشان مجدداً آلت دست جریان‌های افراطی می‌شود؟ شاید فکر کنید بنده می‌خواهم در مقابل تهمتی که ایشان زده بحث را عوض کنم تا مطالب او فراموش شود. اما اصلاً اینطور نیست. زیرا چنانچه فردی نسبت به افراط‌گرایی موضع دارد، باید دید چرا و چگونه به این وضعیت و موضع رسیده است؟ چرا در برابر این همه عملیات تروریستی گروهک ریگی در جنوب شرق کشور هیچ موضعی نمی‌گیرد؟ چرا و چگونه است که هیچ‌گاه علیه گروهک‌های تکفیری که صبح و شب در عراق در سوریه و افغانستان و پاکستان عملیات انتحاری انجام می‌دهند؛ کوچکترین حرفی نمی‌زند؟»

حسین الله کرم در «ارزیابی از حوادث استقبال از آقای روحانی در بازگشت از نیویورک و اتفاقاتی که در فرودگاه مهر ‌آباد رخ داد» گفته است:

«در فرودگاه دو دسته به استقبال آقای روحانی رفتند. یک دسته با اس ام‌اس برای استقبال و پیشواز آقای روحانی دعوت شده بودند که به نظر من می‌رسد این حرکت در راستای استراتژی «دامن زدن به انتظارات» است. در این سناریو،‌حامیان ارتباط با آمریکا تلاش می‌کنند تفهیم کنند که خوب شدن وضعیت اقتصادی مردم راهی به جز رابطه با آمریکا ندارد. این ارتباط با آمریکاست که تحریم‌های وضع شده را از بین خواهد برد. دسته دوم در فرودگاه نیرو‌هایی بودند که شما به آنها «خودسر» می‌گویید: هیچ گروه و سازمانی آنها را تحویل نمی‌گیرد و حمایت نمی‌کند. کار به جایی می‌رسد که آقای خاتمی که مدافع آزادی بیان و عقیده است، آنها را نمی‌پذیرد و آنها را در ادامه متهم می‌کند که آنها به ترور دست می‌زنند و مسائل غیر قابل قبولی را درباره‌شان مطرح می‌کند. ما را یاد این ضرب‌المثل می‌اندازد که قصاص قبل از جنایت نباید کرد».

الله کرم درباره «پرتاب کفش و گوجه به سمت رئیس‌جمهور» نیز گفته است:

«نوع اعتراض و شیوه یک بحث است و اینکه ما اصل اعتراض و انتقاد و اعتصاب تجمع و راهپیمایی را بپذیریم یا نه. یک بحث دیگر است کسانی این حرف را می‌زنند که معتقد هستند مخالف وجود دارد و باید حرفش را بزند اما وقتی حرف می‌زند می‌گویند ما شیوه‌اش را قبول نداریم! باید ببینیم ریشه معترضان چه بوده؟ من سؤال می‌کنم آقای خاتمی شما که خود را اهل گفت‌وگوی تمدن‌ها می‌دانید، چرا حاضر نیستید با یکی از اینها گفت‌وگو کنید؟ من خودم جزو اینها نبودم، اما آماده‌ام در این خصوص با آقای خاتمی مناظره کنم».

وى در پایان این گفتگو تأکید کرده است که: «در بحث فرودگاه اعتراضش را حمایت کرده و می‌کنیم و فکر می‌کنیم این نوع اعتراض‌ها باید باشد فکر می‌کنم آقای روحانی هم موافق مخالفت‌هایی که وجود دارد، هستند و موافقند که مخالفت‌ها را مطرح کنند. اما هر کسی به یک شیوه‌ای معتقد است».

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)

این یک مطلب قدیمی است و اکنون بایگانی شده است. ممکن است تصاویر این مطلب به دلیل قوانین مرتبط با کپی رایت حذف شده باشند. اگر فکر می‌کنید که تصاویر این مطلب ناقض کپی رایت نیست و می‌خواهید توسط زمانه بازیابی شوند، لطفاً به ما ایمیل بزنید. به آدرس: tribune@radiozamaneh.com