با اعدام میجنگیم و نیاز به جعل عنوان نیست.
احمدرضا حایٔری در جملهای به رسانهها و فعالان:
” ما درون زندان در شرایط جنگی هستیم، جنگ تن با طناب، جنگ نابرابر جان انسان با چوبه دار، دقت در جزیٔیات و اطلاعرسانی سریع و دقیق، وظیفه اخلاقی همه مدافعان حق حیات است.”
در این گزاره هیچ جای شک و شبهه و تردیدی نیست که ما با دلایل محکم انسانی، اجتماعی، فرهنگی و حتی شرعی با مجازات اعدام مخالفیم، و از هر شخص زندانی با هر نوع اتهامی که به اعدام محکوم شده باشد تمام قد و با همه توان دفاع میکنیم.
اما یکی از مهمترین اصول که رعایت آن برای همگان(به ویژه در حوزه زندانیان زیر حکم اعدام) ضروری است، «اطمینان از صحت اخبار و جزیٔیات آن درباره زندانیان است»؛ و این ضرورت باید به صورت ویژه برای صاحبان رسانهها و فعالان رسانهای یک خط قرمز باشد، که عبور نکردن از آن را برای خود یک وظیفه اخلاقی بدانند.
لازم به توضیح نیست که دفاع از زندانیان زیر حکم اعدام بسته به شرایط «پروندهسازی صورت گرفته» هر کدام راهکارهای مجزا و شیوه خاص خود را دارد و «جعل عنوان اتهامی» فقط کار مدافعان حقوق بشر و فعالان علیه مجازات غیرانسانی اعدام را سخت میکنند.
چند روز پیش خبری در اکثر رسانههای آزاد منتشر شد که در آن آمده بود:
«گزارش رسیده از داخل بند مردان زندان اوین حاکی از آن است که محسن لنگرنشین و اسماعیل فکری، دو زندانی سیاسی از صبح شنبه ۲۷ بهمن با هدف اعدام احتمالی و قریبالوقوع به زندان قزلحصار منتقل شدهاند.
بر اساس این گزارش، این دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام، بهطور ناگهانی و بدون اطلاع قبلی از بند ۴ زندان اوین به زندان قزلحصار منتقل شدهاند و همین امر نگرانیها درباره احتمال اجرای احکام اعدام آنها را افزایش داده است. احکام اعدام معمولا در زندان قزلحصار اجرا میشود.»
پس از انتشار این خبر، با توجه به اینکه صحبت از « انتقال به قزلحصار و خطر اعدام دو زندانی سیاسی» بود، و از سوی دیگر هماکنون ۶۰ زندانی سیاسی از جمله مهدی حسنی و بهروز احسانی دو همبندی خود آقای حایٔری زیر حکم اعدام هستند، دوستان بسیاری «صحتسنجی این خبر و جزیٔیات آن» را از احمدرضا حایٔری به عنوان فعال حقوق بشر زندانی در قزلحصار و عضو کارزار سهشنبههای نه به اعدام در این زندان خواستار شدند. نتیجه:
«در پرینت قضایٔی آقای محسن لنگرنشین اتهام ایشان جاسوسی ذکر شده است و در پرینت، حکم صادر شده جز مبالغی به عنوان ردمال و احتمالا جریمه چیز دیگری نیامده است.
در پرینت آقای اسماعیل فکری اتهام ایشان جاسوسی ذکر شده و متأسفانه مجازات ایشان در کنار رد مال اعدام نیز ذکر شده است.
محل نگهداری هر دو تن در آخرین پیگیری سالن قرنطینه واحد سه زندان قزلحصار بوده است، البته امکان جابهجایی منتفی نیست.
باید تأکید کرد، پرینت قضایٔی زندانی بنا بر سابقه میتواند گاهی ناقص باشد و به خصوص در ذکر اتهامات اگر متعدد باشد معمولا مهمترینش ذکر میشود، اگر یکی دو مورد باشد، همه آورده میشود. درباره مجازات و حکم صادره باز نمیتوانیم درباره آقای لنگرنشین مطمیٔن باشیم مجازات غیرانسانی اعدام درباره ایشان صادر نشده باشد.
روشن است که آقایان اسماعیل فکری و محسن لنگرنشین با اتهام جاسوسی محاکمه شدهاند، سابقه قبلی جمهوری اسلامی نشان داده در پروندهسازیهای با اتهام جاسوسی، اشخاص را از همه حقوق شهروندیشان محروم میکند.
ما همیشه گفتهایم جاسوسان قطعا در مراتب بالای حکومتی یا قضایی و امنیتی به سر میبرند، چون لازمه جاسوسی دسترسی به اطلاعات محرمانه یا سری است، بنابراین آقای اسماعیل فکری و محسن لنگرنشین قطعا گرفتار یک پروژه امنیتی «جاسوس تراشی» از سوی نهادهای امنیتی شدهاند.
از خانواده این عزیزان خواهش میکنیم، از این «برچسب جاسوسی» هراسی نداشته باشنه و حقایق نقض حقوق عزیرانشان را بگویند.
از رسانهها هم خواهش میکنیم که در انتشار اخبار دقت کنند، آن کسانی که عنوان اتهامی جاسوسی را به «زندانی سیاسی» جعل و خبرش را به رسانهها میرسانند، اطلاع ندارند که در پروندههای جاسوسی برای شهروندان عادی, فعالان حقوق بشر بیشتر و محکمتر میتوانند «یقه ناقضان حقوقبشر را گرفت و از حقوق متهم دفاع کنند، چون روشن است که جاسوسان پشت میز نشستهاند، نه آن طرفش!
با روشنگری و در کمال صداقت ( بدون جعل عنوان ناخواسته ) و البته با عمل جمعی، همه مخالفان اعدام و کنشگران فعال در کارزار سهشنبههای نه به اعدام و رسانههای متعهد به دفاع از حقوق بشر، قطعا از حقوق این دو تن حمایت کرده و خود را متعهد میدانند که با «پروندهتراشی» در تاریکخانهها و بدون دادرسی عادلانه حتی با عنوان جاسوسی، تمام قد مقابله کنند»
ادمین صفحه/ شش بهمن ۱۴۰۳
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.