سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که خامنه‌ای باید استفاده از مجازات اعدام را متوقف کند و دستکم ۱۴ نفر پس از محاکمه های به شدت ناعادلانه در ارتباطات با اعتراضات سراسری ایران به اعدام محکوم شده اند

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، روز سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، سازمان عفو بین الملل طی بیانیه ای اعلام کرد دست کم ۱۴ تن از دستگیرشدگان اعتراضات سراسری در ایران، در معرض خطر اجرای حکم اعدام قرار دارند. خامنه ای باید استفاده از مجازات اعدام را متوقف کند.

عفو بین الملل خاطرنشان می کند که ۱۴ معترض بازداشت شده عرشیا تکدستان، جواد روحی، مهدی محمدی فرد، ابراهیم نارویی، کامبیز خروت، منصور دهمرده، شعیب میربلوچ زهی، مجید کاظمی، صالح میرهاشمی، سعید یعقوبی، محمد بروغنی، مهدی بهمن و منوچهر مهمان نواز از جمله برای اعمالی که شامل قتل عمدی نمی شود، در معرض خطر اعدام جدی قرار دارند که نقض تعهدات ایران بر اساس قوانین بین المللی است.

این بیانیه ادامه می دهد: مقامات قضایی چندین مورد از دستگیرشدگان را مورد شکنجه و سایر بدرفتاری ها، از جمله شلاق، شوک الکتریکی، تهدید به مرگ، تجاوز جنسی و سایر اشکال خشونت جنسی قرار داده اند.

از دسامبر ۲۰۲۲، آنها حداقل چهار مرد جوان را به طور خودسرانه در ارتباط با اعتراضات پس از محاکمه های به شدت ناعادلانه‌ی مشابه اعدام کرده اند.

عفو بین الملل خواهان توقف فوری احکام اعدام مرتبط با اعتراضات سراسری شد.

عفو بین الملل درباره انکار کشتار و نقش دیپلمات های ایران در کشتار ۶۷ بیانیه ای صادر کرده و در قسمتی از آن نوشته است: «مقامات فعلی جمهوری اسلامی به تاکتیک‌های مشابهی متوسل می‌شوند تا نسل جدیدی از معترضان و مخالفان سیاسی را تحت عنوان «اغتشاشگر» بدنام کنند، دست داشتن در صدها قتل را انکار نمایند و در برابر درخواست‌ها برای تحقیقات بین‌المللی و پاسخگویی مقاومت کنند.»

عفو بین الملل همچنین در بیانیه ای که در روز ۷ بهمن ماه ۱۴۰۱، صادر کرد، یک فراخوان فوری برای نجات جان سه معترض شکنجه شده، عرشیا تکدستان، مهدی محمدی‌فرد و جواد روحی صادر کرد.

کانون حقوق بشر ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
تلگرام / توییتر / اینستاگرام / یوتیوب / فیسبوک

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)