دایره تحریم‌های آمریکا علیه حکومت ایران گسترش می‌یابد

تحریم‌های آمریکا علیه حکومت ایران در روزهای اخیر گسترش یافت و ایالات متحده شرکت‌ها، نهادها و اشخاص دیگری از حکومت ایران به دلایل نقض حقوق بشر مردم ایران و دخالت در جنگ نظامی روسیه علیه اوکراین مشمول تحریم‌ها کرد.

تحریم‌های آمریکا علیه مرکز تحقیقات صنایع هوایی شاهد و شرکت نظامی خصوصی گروه واگنر

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۱ گزارش داد ایالات متحده روز سه‌شنبه ۲۴ آبان، تحریم‌های جدیدی را علیه شرکت‌ها و افرادی که متهم به دست داشتن در تولید یا انتقال پهپادهای حکومت ایران هستند و توسط روسیه در حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی در اوکراین استفاده شده است، اعمال کرد.

جنت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌یی اعلام کرد همان‌طور که بارها نشان داده‌ایم، ایالات متحده مصمم است افراد و شرکت‌هایی را که از حمله غیر موجه روسیه به اوکراین حمایت می‌کنند، بدون توجه به این ‌که در کجا واقع شده‌اند، تحریم کند.

وی افزود «اقدام امروز شرکت‌ها و افرادی را که استفاده روسیه از پهپادهای ساخت ایران را برای سرکوب غیرنظامیان اوکراینی امکان‌پذیر کرده‌اند، افشاء می‌کند و آنها را مسئول می‌داند».

برخی از افراد و شرکت‌های مشمول تحریم‌های آمریکا

افراد و شرکت‌های دخیل در تولید یا انتقال پهپاد‌های حکومت ایران به روسیه به موجب فرمان اجرایی شماره ۱۴۰۲۴ هدف تحریم قرار گرفتند.

شرکت تحقیقات صنایع هوایی شاهد، شرکت‌های اماراتی «ساکسس ایویشن» و «آی‌جت گلوبال» به دلیل تولید و تسهیل انتقال پهپاد‌های ایران تحریم شده‌اند.

همچنین شرکت روسیه‌ای «واگنر»، نیروی هوا فضای سپاه پاسداران و صنایع هوایی قدس و همچنین ۲ شهروند روسی که در تحویل پهپاد‌های حکومت ایران به شرکت واگنر نقش داشته‌اند نیز تحریم شده‌اند.

رویترز افزود ایالات متحده به ‌دنبال افزایش فشار بر مسکو به ‌دلیل تهاجم این کشور به اوکراین است که شهرها را به ویرانه تبدیل کرده و هزاران نفر را کشته یا زخمی کرده است.

روسیه هواپیماهای بدون سرنشینی را از ایران خریداری کرده است که برای حمله به شهرها و زیرساخت‌های برق در اوکراین استفاده شده است.

حکومت ایران اذعان کرده است که پهپادهای مسکو را تأمین کرده است اما گفته است که این پهپادها قبل از جنگ در اوکراین فرستاده شده بودند، امری که رئیس جمهور اوکراین آن را آشکارا دروغ اعلام کرد. [زلنسکی؛ رژیم ایران دروغ می‌گوید!]

تحریم‌های آمریکا در مورد ۱۳ شرکت حامی فروش پتروشیمی و نفت حکومت ایران

خبرگزاری رویترز همچنین در روز پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۱، به نقل از وب‌سایت وزارت خزانه‌داری آمریکا نوشت تحریم‌های مرتبط با ایران، شرکت‌های نفت و گاز را هدف قرار داد. تحریم‌ها ۱۳ شرکت را هدف قرار می‌دهند.

بر اساس اطلاعیه‌ای که روز پنجشنبه ۲۶ آبان، در وب‌سایت وزارت خزانه‌داری ایالات متحده منتشر شد، ایالات متحده در آخرین دور تحریم‌های مرتبط با حکومت ایران، شرکت‌های نفت و گاز را هدف قرار داد.

رویترز نوشت واشنگتن، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، اوفک (OFAC) ، ۱۳ شرکت را در حوزه‌های قضایی متعدد تحریم کرد که فروش صدها میلیون دلاری پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی حکومت ایران به خریداران در شرق آسیا را به ‌نمایندگی از طرف، کارگزاران پتروشیمی شرکت بازرگانی صنعت پتروشیمی خلیج‌فارس و شرکت پتروشیمی تریلیانس  و هم‌ چنین شرکت ملی نفت ایران  و بازوی بازاریابی آن، شرکت نفتیران اینترترید با مسئولیت محدود که تحریم شده‌اند، تسهیل می‌کردند.

شایان ذکر است این تحریم‌ها جدیدترین و پنجمین دور از تحریم‌های آمریکا در ارتباط با قاچاق نفت و محصولات پتروشیمی حکومت ایران است که در ۶ ماه اخیر اعمال شده است.

دور پیشین این تحریم‌ها یعنی چهارمین دور این تحریم‌ها، حدود ۲ هفته پیش اعمال شده و طی آن اعلام شده بود که یک شبکه بین‌المللی قاچاق نفت حکومت ایران شامل ۶ فرد، ۱۷ نهاد و ۱۱ نفتکش در ذیل تحریم‌های ایالات متحده قرار گرفتند.

تحریم‌های آمریکا علیه صدا و سیمای حکومت ایران

افزون بر تحریم‌های نفتی و نظامی، ایالات متحده تحریم‌های دیگری را نیز علیه برخی از افراد در حکومت ایران اعمال نمود که از جمله آنها می‌توان به تحریم‌ها علیه دو «بازجو-خبرنگار» و ۴ مقام ارشد صدا و سیمای حکومت ایران اشاره کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در روز چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱، طی اطلاعیه‌یی اعلام کرد علی رضوانی و آمنه سادات ذبیح‌پور، ۲ «بازجو-خبرنگار» به همراه پیمان جبلی، رئیس صدا و سیما، محسن برمهانی، معاون سیما، احمد نوروزی، معاون برون‌مرزی صدا و سیما و یوسف پورانواری، مدیر برنامه‌ریزی در بخش برون مرزی صدا و سیما را به لیست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری ایالات متحده افزوده است.

اطلاعیه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده همچنین اعلام داشته است صدا و سیمای حکومت ایران به عنوان یک ابزار حیاتی برای حکومت ایران جهت سرکوب وسیع و کارزار سانسور علیه مردم ایران استفاده می‌شود.

شایان ذکر است صدا و سیمای حکومت ایران از سال ۲۰۱۳ در فهرست تحریم‌های ایالات متحده آمریکا قرار دارد.

قیام سراسری عامل تعیین‌کننده در تحریم‌های آمریکا علیه حکومت ایران

نا گفته پیداست که اعمال تحریم‌های روزافزون در طی هفته‌های اخیر از سوی ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی و هدف قرار دادن حکومت ایران، جدای از قیام سراسری مردم ایران قابل تفسیر و تبیین نیست، به بیان دیگر ایستادگی و خیزش مردم ایران در کف خیابان و استمرار خیزش و قیام سراسری، خواه، ناخواه قدرت‌ها و کشورهای غربی را وادار به حمایت از خواسته‌های به حق مردم ایران از جمله تحریم سران و عوامل حکومت ایران می‌کند.

همچنین پر واضح است که هر چقدر این ایستادگی و استمرار قیام در کف خیابان ادامه داشته باشد، لاجرم تاثیر خود را به نحوی کیفی‌تر بر روی کشورها و قدرت‌های غربی خواهد گذاشت.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)