اتحادیه اروپا ۳۱ شخص و نهاد ایرانی را تحریم می‌کند

بنا بر اخباری که منتشر شده است اتحادیه اروپا در جلسه روز دوشنبه ۲۳ آبان وزرای خارجه این اتحادیه قرار است موضوع تحریم ۳۱ شخص و نهاد حکومت ایران به دلیل نقض حقوق بشر مردم ایران را بررسی کند.

سایت نشنال بین‌المللی در روز ۲۰ آبان ۱۴۰۱ اعلام کرد وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است در نشست آتی وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه که در روز دوشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۱، برگزار می‌شود، موضوع تحریم و لیست‌گذاری ۳۱ شخص و نهاد حکومت ایران را به دلیل سرکوب معترضان ایرانی و نقض حقوق بشر در ایران بررسی کند.

طبق گزارش نشنال بین‌المللی متن پیش‌نویس جدید اتحادیه اروپا اسامی ۲۸ شخصیت حقیقی و ۳ نهاد حقوقی حکومت ایران را به فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا خواهد افزود.

در متن پیش‌نویس تحریم‌های مورد اشاره، «بنیاد تعاون بسیج»، شبکه خبری پرس‌تی‌وی و شرکت فناوری «آروان کلود/ ابر آروان» به لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه حکومت ایران افزوده خواهند شد.

تحریم‌های اتحادیه اروپا در انتظار مقامات ارشد نظامی حکومت ایران

در متن پیش‌نویس این تحریم‌ها آمده است فهرستی از مقامات ارشد نظامی، اعم از نیروی انتظامی و سپاه پاسداران، از جمله در استان‌هایی که سرکوب معترضان در طول قیام سراسری اخیر مردم ایرن در آنها شدید بوده، از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان، مازندران و استان البرز به لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا افزوده خواهد شد.

بنا بر پیش‌نویس مزبور، اتحادیه اروپا همچنین قصد آن را دارد که نام ۴ فرد را که در بازداشت مهسا امینی، دست داشته‌اند را به لیست تحریم‌های اتحادیه اروپا اضافه کند.

مهسا امینی دختر جوانی سقزی بود که در اواخر شهریور ۱۴۰۱ در بازداشت «گشت ارشاد» حکومت ایران به قتل رسید.

بر اساس پیش‌نویس مزبور اتحادیه اروپا متعهد شده است که به همه مسائل مرتبط با ایران، از جمله به موضوع نقض حقوق بشر در ایران رسیدگی کند.

شایان ذکر است پیش از این کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ۱۱ شخصیت حقیقی از مقامات نظامی و امنیتی حکومت ایران، از جمله وزیر ارتباطات حکومت ایران، عیسی زارع‌پور و همچنین ۴ نهاد حکومت ایران را در واکنش به سرکوب معترضان ایرانی لیست‌گذاری کرده بود. [حکومت ایران زیر تیغ تحریم اتحادیه اروپا و نشست شورای امنیت]

اظهارات یک مقام ارشد اتحادیه اروپا در مورد این اقدام

در همین زمینه یک مقام ارشد اتحادیه اروپا که به شرط ناشناس ‌ماندن سخن می‌گفت در روز جمعه ۲۰ آبان ۱۴۰۱ در بروکسل اعلام کرد که تحریم‌های حقوق بشری در مورد حکومت ایران و همچنین اقدامات این اتحادیه علیه همکاری‌های تسلیحاتی حکومت ایران با روسیه برای بکارگیری در جنگ با اوکراین، به هیچ وجه در تناقض با احیای برجام و پرونده اتمی حکومت ایران نیست.

این مقام اتحادیه اروپا ضمن اشاره به قیام سراسری مردم ایران که نزدیک به ۲ ماه است در شهرهای ایران جریان دارد، افزود؛ در حال حاضر اوضاع جدیدی در ایران پدیدار شده و مردم ایران در این شرایط خواهان یک زندگی عادی می‌باشند و این اتحادیه می‌بایست از این امر حمایت کند.

شایان ذکر است پیش از این وزیر خارجه آلمان در روز چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱، در حساب توئیتری خود از نیت و قصد اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم‌های جدید علیه مقامات سرکوبگر حکومت ایران پرده برداشته بود و خطاب به مردم ایران اعلام کرده بود که شما تنها نیستید!

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)