تا چه میزان در استفاده از اینترنت، جوانب احتیاط را رعایت میکنید؟ عوامل زیادی در پی نفوذ به سیستم شخصی شما هستند، چرا که اطلاعات خصوصی شما در آن ذخیره شده است. یک حمله سایبری موفق به این معنی است که دستگاههای الکترونیکیتان آسیب جدی خواهند دید. نباید اجازه دهید اینترنت به محیطی ناخوشایند تبدیل شود. یاد بگیرید چگونه با امنیت بیشتری از اینترنت استفاده کنید تا قربانی خطرات سایبری نشوید.
چرا امنیت مهم است؟
شکی در این نیست که اینترنت، زندگی امروزه را راحتتر کرده است. اما نمیتوان از تهدیدات بیشماری که در آن وجود دارد نیز چشم پوشی کرد، تهدیداتی همچون: اسپم، سرقت هویت، تجاوز به حریم خصوصی و جاسوسی سایبری. به همین علت امنیت در اینترنت بسیار مهم است. امنیت در اینترنت به این معنی است که ماهیت تهدیدات اینترنتی را درک کرده و از خطرات احتمالی آن باخبر شوید.
در اینجا قصد داریم ۱۰ مورد از روشهای مهم وبگردی امن را به شما آموزش دهیم که با رعایت آنها، میتوانید راحتتر و با خطر کمتری در فضای مجازی به گشت و گذار بپردازید:
۱. مرورگر خود را بروز کنید:
استفاده از یک مرورگر منسوخ شده، با از دست دادن یک سری قابلیتهای جدید برابر است. بروزرسانی کردن مرورگر، این امکان را به شما میدهد تا از جدیدترین قابلیتهای امنیتی افزوده شده به برنامه استفاده کنید و در شناسایی و مقابله با تهدیدات سایبری و حتی متوقف کردن آنها، بهتر عمل کنید. از طرف دیگر، هر برنامهای که بروز نشده باشد، ایرادات شناسایی شدهای دارد که هکرها به راحتی میتوانند از آن برای نفوذ به سیستم شما استفاده کنند، حال اینکه مرورگر پل ارتباطی بین شما و اینترنت است.
۲. تنظیمات حریم خصوصی مرورگرتان را بررسی کنید:
اغلب کاربران به تنظیمات پیشفرض مرورگر خود اعتماد کرده و حتی بدون نگاه کردن به آنها، به وبگردی میپردازند. اما یکی از حیاتیترین اقدامات در استفاده از یک مرورگر، تنظیم کردن شرایط و محدودیتهای مربوط به حریم خصوصی آن است. برای این کار میتوانید از دستورالعملهای زیر استفاده کنید:
• اگر از مرورگر سافاری استفاده میکنید: وارد Preferences شده و در تب privacy تیک cross-site tracking را فعال کنید.
• در مرورگر فایرفاکس، وارد تنظیمات (Options) شده و در تب Privacy & Security، بخش Security را پیدا کرده و مطمئن شوید که تیک Block dangerous and deceptive content فعال است.
• کاربران گوگل کروم، باید وارد بخش تنظیمات شده، در Privacy and Security، Site settings را انتخاب کرده سپس وارد بخش pop-ups and redirects شوند. حتما باید Don’t allow sites to send pop-ups or use redirects فعال باشد.
۳. از ورود به وبسایتهای بدون HTTPS خود داری کنید:
HTTP یک پروتکل ارتباطی معمولی است که در آن اطلاعات کاربران بدون رمزنگاری از سیستم او به سرور سایت و برعکس منتقل میشود. بنابراین هر کلاهبردار یا مجرمی میتواند این ارتباط را مشاهده کرده و اطلاعات مورد نیازش را از آن استخراج کند. پروتکل HTTPS مخصوص سایتهای است که دارای مجوز SSL هستند. به واسطه این پروتکل، اطلاعات کاربران رمزنگاری میشود و در نتیجه استخراج اطلاعات از دادههای انتقالی نیز غیر ممکن میشود. برای اینکه بدانیم چه سایتهایی دارای این پروتکل هستند، به نوار آدرس باید نگاه کرد، اگر در کنار آدرس سایت علامت قفل دیده شود یعنی سایت از پروتکل HTTPS استفاده میکند.
۴. مراقب فایلها و اپلیکیشنهای دانلودی باشید:
اغلب کاربران، برای دانلود موسیقی، فیلم، سریال، عکس، بازیهای رایانهای و … به اینترنت مراجعه میکنند. اما اگر در انتخاب فایلها دقت کافی را به خرج ندهیم، ممکن است بهای زیادی برای آن بپردازیم. یک فایل مخرب و نادرست میتواند حاوی ویروس یا بدافزار بوده و سیستم ما را نیز آلوده کند. برای اینکه از بروز هرگونه اتفاق ناخوشایندی در امان بمانیم، فقط فایلهایتان را از منابع اصلی، شناخته شد و معتبر دانلود کنیم. هر وقت به فایلی شک کردید، بی تردید از دانلود آن صرف نظر کنید.
۵. کوکیهای مرورگر خود را پاک کنید:
ما روزانه از ۱۰ ها سایت بازدید میکنیم. این وبسایتها بیت کدهای کوچکی ایجاد میکنند که از تاریخچه مرورگر شما، برخی اطلاعات را دریافت میکند. برخی اوقات کوکیها میتوانند مفید باشند، برای مثال زمانی که اطلاعات لاگین شما را در یک سایت ذخیره میکنند، اما همین کوکیها میتوانند حریم خصوصی شما را به خطر بیاندازند. آیا میدانستید که هکرها میتوانند کوکیهای مرورگر شما را استخراج کنند؟ قبلا چنین مواردی مشاهده شده، برای مثال در سال ۲۰۱۵ هکرها با استفاده از کوکیهای دستکاری شده، به یاهو نفوذ کرده و بیش از ۳۲ میلیون حساب کاربری را هک کردند. ۳۲ میلیون حساب بدون نیاز به رمز ورود هک شد! بنابراین بهتر است هر از گاهی، کوکیهای مرورگرتان را پاک کنید.
• در مرورگر سافاری، وارد تنظیمات شده (Preferences) و در بخش Privacy، manage website data را پیدا کنید و سپس Remove All (یا Clear history and website data) را بزنید.
• در مرورگر فایرفاکس، وارد بخش تنظیمات (Settings) شده و در قسمت Privacy and security، cookies and site data را پیدا کنید و Clear data را بزنید.
• کاربران گوگل کروم نیز میتوانند در بخش تنظیمات وارد Privacy and Security شده و روی Clear browsing data را بزنید. سپس تیک Cookies and other site data را زده و روی clear data کلیک کنید.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.