طرح «جوانی جمعیت» چیست؟
شورای نگهبان حکومت ایران در روز ۱۰ آبان ۱۴۰۰ طرح «جوانی جمعیت» را تایید کرد تا این طرح تبدیل به قانون شود، طرح «جوانی جمعیت» چیست و چه تبعاتی برای جامعه ایران دارد؟
طی سالهای قبل علی خامنهای؛ ولی فقیه حکومت ایران بارها درباره افزایش جمعیت پیر و کاهش جمعیت جوان کشور هشدار داده و خواهان آن شده است که جمعیت جوان کشور افزایش یابد.
خامنهای خواستار افزایش جمعیت ایران به ۱۵۰ میلیون نفر شده است. این در حالی است که حکومت ایران در تامین شغل و معیشت جمعیت ۸۰ میلیونی ایران درمانده است.
با این وجود در ۲ سال اخیر و به دنبال هشدارهای خامنهای مبنی بر افزایش جمعیت جوان کشور، ارگانهای حکومتی سعی در تصویب قوانینی در این راستا، فارغ از تبعات و خطرات این امر کردهاند. [افزایش طلاق و کاهش فرزندآوری در ایران]
طرح «جوانی جمعیت» چیست؟
طرح «جوانی جمعیت» طرحی است که جوانان کشور را برای تشکیل زودهنگام خانواده و خانوادهها را جهت فرزندآوری بیشتر تشویق میکند و کلیه اقدامات پیشگیرانه برای ازدواج و فرزندآوری را ممنوع یا محدود میسازد.
حکومت ولایت فقیه وعده داده است که برای پیشبرد طرح «جوانی جمعیت» تسهیلات و حمایتهایی از جمله اشتغال، خرید مسکن و… را فراهم خواهد آورد.
طرح «جوانی جمعیت» همچنین مدعی آموزش مادران، حمایت از مادران باردار، مقابله با پدیده سقط جنین، سیاست عمومی جمعیت و درمان ناباروری است.
در ماده ۶۴ طرح «جوانی جمعیت» عنوان شده است که حکومت ولایت فقیه میبایست جلوی عملکردهای ضد جمعیتی نهادهای بینالمللی را بگیرد تا مانع اجرای این طرح نشوند!
اعتراض سازمان دیدبان حقوق بشر به تایید طرح «جوانی جمعیت»
به دنبال تصویب تایید طرح «جوانی جمعیت» توسط شورای نگهبان حکومت ولایت فقیه و تبدیل شدن آن به قانون، سازمان دیدبان حقوق بشر در روز چهاشنبه ۱۹ آبان با انتشار گزارشی این قانون را ناقض حقوق زنان در زمینه سلامت جنسی و باروری دانسته و خواهان لغو هر چه سریعتر این قانون از سوی حکومت ولایت فقیه شد.
گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر تبعات قانون «جوانی جمعیت» را بر خلاف ادعاهای مقامات حکومت ایران، به خطر انداختن سلامت و جان زنان ایرانی دانست.
شایان ذکر است طرح «جوانی جمعیت» بدون طرح در صحن علنی مجلس و بر اساس اصل ۸۵ در کمیسیون مشترک تصویب شده و به شورای نگهبان ارسال شده است.
تبعات زیانبار طرح «جوانی جمعیت» برای زنان
به دنبال تایید طرح «جوانی جمعیت» و رسانهای شدن آن تبعات منفی و زیانبار آن به تدریج در حال هویدا شدن است.
بر اساس این طرح که اکنون به قانون لازمالاجرا حداقل برای مدت ۷ سال تبدیل شده است، ارائه داروهای هرمونی جلوگیری از بارداری در داروخانهها محدود و توزیع رایگان و ارائه اقلام مرتبط با پیشگیری از بارداری و… در شبکه بهداشتی و درمانی کشور ممنوع اعلام شده است.
پژوهشگران سازمان دیدبان حقوق بشر قانون «جوانی جمعیت» مبنی بر ممنوعیت یا محرومیت زنان از دسترسی به اطلاعات و مراقبتهای ضروری در مورد بهداشت باروری و جنسی را تضعیف و نقض آشکار حقوق، کرامت و سلامت زنان جامعه به عنوان نیمی از جمعیت کشور ذکر کردهاند.
از دیگر تبعات قانون طرح «جوانی جمعیت» مخالفت با غربادلگری مادران باردار است که مانع از سقط جنین در مواردی میشود که از نظر پزشکی احتمال معلول به دنیا آمدن نوزادی قطعی اعلام شده است.
پیش از این از سال ۱۳۸۰ تا کنون در ایران طرح غربالگری مادران انجام میشده تا در صورت احتمال تولد نوزادی معلول یا ناقص، مادران از حق سقط جنین برخوردار بودند اما با تصویب قانون جدید این حق نیز از مادران تضییع شده است.
با غیرقانونیشدن سقط جنین چارهای برای مادرانی که تصمیم به سقط جنین دارند به پناه بردن به روشهای خطرناک، غیرمتعارف و پنهانی نمیماند، امری که سلامت مادران را در معرض خطرات بسا بیشتر قرار میدهد.
طبق گزارشهایی که سازمان بهداشت جهانی منتشر کرده است نرخ سقط جنین پرریسک در کشورهایی که طرحها و قوانین محدود یا ممنوعکننده سقط جنین بر آنها حاکم است ۴ برابر بیشتر از کشورهای دیگر است که چنین قوانینی بر آنها حکمفرما نیست.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.