آیا قیمت بنزین افزایش مییابد؟
به دنبال هک شدن سامانه هوشمند توزیع بنزین در کشور، برخی گمانهزنیها مبنی بر عامدانه بودن این امر و تست افکار عمومی جهت افزایش قیمت بنزین مطرح شد. آیا دولت رئیسی نیز مانند روحانی به دنبال افزایش قیمت بنزین است؟
اعتراضات آبان سال ۱۳۹۸ در پی گرانی ناگهانی قیمت بنزین را شاید بتوان بزرگترین هزینه وارد شده از طرف مردم ایران به حکومت ولایت فقیه دانست.
موضوع که ابتدا به ساکن یک امر اقتصادی مینمود بلافاصله تبدیل به موضوعی سیاسی شد و معترضان شعار تغییر و براندازی حکومت ولایت فقیه را سر دادند.
دولت روحانی و جبران کسری بودجه با افزایش قیمت بنزین
قیمت بنزین افزایش یافت و کسری بودجه دولت روحانی در سال ۱۳۹۸ از این محل جبران شد.
دولت روحانی کسری بودجه خود در سال ۱۳۹۹ را نیز با دست بردن در جیب مردم و از بورس تهران تامین کرد و تهمانده غارت بورس را نیز برای دولت رئیسی به ارث گذاشت.
هک شدن سامانه هوشمند توزیع سوخت و گمانههای افزایش قیمت بنزین
با روی کار آمدن دولت رئیسی اولین مشکلی که در پیش کابینه وی ظهور کرد تضاد کسری بودجه بود.
با هک شدن سامانه هوشمند توزیع سوخت در سراسر کشور و ادامهدار شدن آن به مدت یک هفته، برخی ناظران و نیز برخی رسانههای حکومت ایران، دستهای پشت پرده داخلی را در پشت هکشدن این سامانه معرفی کردند.
دلیل ادعایی آنها این بود که دولت رئیسی میخواهد بدین وسیله، و فروش بنزین آزاد در پی هکشدن سامانه هوشمند توزیع سوخت، افکار عمومی جامعه ایران برای گرانکردن مجدد قیمت بنزین محک بزند.
جهان صنعت در مطلب تحت عنوان «مهمتر از حمله سایبری و اشکالات فنی و تکنیکی» این اقدام را «واکنش سنجی افکار عمومی برای افزایش قیمت بنزین» دانست.
این رسانه حکومتی با اشاره به اینکه از زمان هک شدن سامانه هوشمند توزیع بنزین در کشور، در جایگاههای پمپ بنزین تنها بنزین ۳ هزار تومانی عرضه میشود، این پدیده را دلیل ادعای خود دانست.
این گمانه زنی و ادعا نمیتواند پر بیراه باشد چون سیستم سامانه هوشمند توزیع سوخت به شبکه جهانی اینترنت وصل نبوده و نمیشود از بیرون از ایران آن را هک کرد. [آیا قیمت بنزین افزایش می یابد که هزینه حزبالله و بشار اسد پرداخت شود؟]
افزایش قیمت بنزین چه تبعاتی میتواند برای حکومت ایران داشته باشد؟
افزایش قیمت بنزین خواه هکشدن سامانه هوشمند در هفته اخیر، برای سنجش افکار عمومی صورت گرفته باشد، خواه یک حمله سایبری در پشت آن بوده باشد، میتواند تبعات بسیار زیادی برای حکومت ایران داشته باشد.
هنوز ۲ سال بیشتر از افزایش ۳ برابری قیمت بنزین و سهمیهای کردن مجدد آن نمیگذرد و افزایش حاملهای انرژی به ویژه بنزین که مستقیما روی حمل و نقل عمومی و به تبع آن روی سایر کالاهای تولیدی و خدماتی تاثیر بلافصل میگذارد راه را برای اعتراضاتی بسیار فراگیر از آنچه در آبان ۱۳۹۸ شاهد آن بودیم خواهد گشود.
به رغم انکار دولت رئیسی در پی هکشدن سامانه سوخت مبنی بر عدم تصمیم دولت برای افزایش بنزین، این سوال مطرح میشود که حکومت ولایت فقیه و دولت رئیسی برای کسری بودجه هنگفت برای باقیماندهی سال ۱۴۰۰ چه راهکاری دارد؟
به نظر میرسد افزایش قیمت بنزین یک اجبار ترسناک برای خامنهای و دولت رئیسی میباشد که تبعات امنیتی گستردهای را به همراه خواهد داشت تبعاتی که به باور برخی تحلیلگران این بار راه تغییر حکومت در ایران را هموار خواهد ساخت.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.