ما در قرن ۲۱ام زندگی می‌کنیم و امیدواریم روزی همه به این باور برسند که مردان و زنان باهم برابرند و به یک اندازه قابل احترامند. با این وجود، تحقیقات اثبات کرده که نحوه فعالیت مغز بین زنان و مردان متفاوت است. در مطالعاتی که توسط روزنامه پزشکی استنفورد صورت گرفته، نشان داده شده که مغز هر دو در بخش‌های متفاوتی، عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته‌اند. برای مثال در این مطالعات نشان داده شد که زنان در توانایی کلامی بهتر هستند و از این رو در نوشتن و مطالعه مهارت بیشتری داشتند. همچنین در چابکی امتیاز بهتری کسب کردند. مردان از لحاظ حافظه کاری عملکرد بهتری داشتند و همچنین دارای عملکرد شناختی بهتری بودند. مطالعات زیادی در این زمینه صورت گرفته و نشان داده که تفاوت‌های زیادی بین عملکرد مردان و زنان در زمینه‌های مختلف وجود دارد. با توجه به این مطالب، می‌توان چنین نتیجه گرفت که رفتار آنها در مورد نحوه مدیریت رمز‌ها نیز متفاوت است.

تحقیقات جدید نشان داده مردان بیشتر مرتکب جرایم رایانه‌ای می‌شوند:

در ایالات متحده آمریکا و انگلیس، تحقیقاتی بر روی عادات انتخاب و مدیریت رمز  صورت گرفت که نتایج آن، مهندسین امنیتی را چندان شگفت زده نکرد. بیش از ۳۰% شرکت کنندگان تمایل چندانی به تغییر رمز خود نداشتند. ۸۰% از شرکت کنندگان به خاطر سپردن رمزها را کاری بسیار دشوار عنوان کردند و تنها ۲۰% از آنها برای اپلیکیشن‌های متفاوت، از رمزهای متفاوت استفاده می‌کردند.

امروزه دیگر اغلب شهروندان اینترنتی به اهمیت مدیریت رمز پی برده‌اند و می‌دانند که در صورتی که به عادات نامناسب خود ادامه دهند، ممکن است دچار دردسر شوند. مشکل اینجا است که این افراد نمی‌دانند چگونه می‌توانند وارد عمل شده و امنیت رمزهای خود را افزایش دهند. جالب اینجاست که نرخ قربانیان جرایم اینترنتی در انگلیس بین مردان و زنان شرکت کننده مساوی بود (هر کدام ۵۰%)، اما در آمریکا، ۵۴% مردان قربانی جرایم رایانه‌ای شده و ۴۶% زنان در این شرایط قرار گرفته بودند. شاید بتوان دلیل این اتفاق را بر اساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷ صورت گرفته بیان کرد.

بر اساس این تحقیقات، آمریکایی‌ها در انتخاب و مدیریت رمزهای خود عادت‌های نامناسب زیادی دارند. ۱۱% از شرکت کنندگان اعلام کردند که در طول ۷ سال گذشته فقط از یک رمز برای تمامی حسابهای خود استفاده کرده‌اند و متاسفانه از این بین تنها ۳۷.۵% از آنها در صورت لزوم، رمز خود را تغییر می‌دهند. همچنین احتمال استفاده از عبارت Password برای رمز در بین مردان، ۳ برابر نسبت به زنان بیشتر است. هکرها برای ورود به حساب قربانیان خود اغلب به وب‌سایت‌های مختلف حمله کرده و از رمزهای سرقت شده استفاده می‌کنند. اما در برخی موارد نیز، برای دستیابی به حساب کاربری، از حمله جستجوی فراگیر نیز استفاده می‌کنند که در آن رمزهای ساده و پر استفاده، روی حساب تست می‌شود. معمولا در این روش اولین رمزهایی که مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از: ۱۲۳۴، default، root و Password.

موضوع استفاده مجدد از یک رمز برای چندین حساب نیز پدیده‌ جدیدی نیست. طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۹ صورت گرفته، ۴۷% مردان و ۲۶% از زنان این عادت را دارند. به همین علت است که مردان در حملات سایبری بیشتر قربانی می‌شوند. صرف نظر از جنسیت، باید در انتخاب رمزهای خود دقت زیادی به خرج دهید:

عدم استفاده مجدد از یک رمز

بارها و بارها به اهمیت عدم استفاده مجدد از یک رمز اشاره شده و امروزه کمتر کسی از خطرات آن بی اطلاع است! اما با این وجود هنوز هم بسیاری از مردم برای تمامی حسابهای خود فقط یک رمز انتخاب می‌کنند. مهم‌ترین مشکل استفاده چندین باره از یک رمز این است که اگر یک حساب شما هک شد، تمام حسابهای شما در خطر خواهد افتاد. اگر وب‌سایتی که شما با رمزتان در آن ثبت نام کرده‌اید هک شود، دیگر میزان پیچیدگی رمزتان اهمیتی ندارد.

اغلب مردم به خاطر اینکه حفظ کردن رمزهای متفاوت برای حسابهای متفاوت کار آسانی نیست، همیشه از یک رمز استفاده می‌کنند. بهترین راه برای حل این مشکل، استفاده از یک اپلیکیشن مدیریت رمز مناسب است که قابلیت نصب همزمان بر روی تلفن همراه و رایانه را داشته باشد. این اپلیکیشن‌ها، علاوه بر اینکه توانایی ایجاد رمزی قوی با رعایت تمامی اصول فنی را دارند، می‌توانند آنها را ذخیره کنند.

سخن آخر:

حفظ امنیت رمزهای عبور برای مردان و زنان از یک میزان اهمیت برخوردار است. رمز حساب را می‌توان به قفل در تشبیه کرد. اگر این قفل قدیمی و زنگ زده باشد، از خانه محافظت نخواهد کرد و هر دزدی می‌تواند وارد آن شود. با این حال برخی دزدها حتی می‌توانند قفلهای بسیار پیچیده را هم باز کنند. بنابراین توصیه می‌کنیم علاوه بر داشتن رمزی قوی، حتما از احراز هویت دو مرحله‌ای هم استفاده کنید. البته در این مورد نیز باید دقت کرده و از اپلیکیشن‌های رمز ساز استفاده کنید. تا جایی که مقدور باشد از احراز هویت پیامکی یا تلفنی استفاده نکنید.

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)