تأثیر انتصاب رئیسی بر سرنوشت برجام + ویدئو
اعترافات مهم روحانی درباره برجام
تا همین نقطه تأثیر انتصاب رئیسی بر سرنوشت برجام را به خوبی در عملکرد و اظهار نظرهای مقامات حکومتی میتوان دید. روحانی در جلسه هیأت دولت ۲۳ تیر در مورد بن بست مذاکرات وین اعتراف مهمی کرد و گفت: «تندروهای آمریکا و ضد انقلاب از ابتدا با برجام مخالف بودند». او همچنین در ادامه گفت؛ «۴، ۵ماه، ۶ماه فرصت از دست رفت»!
روحانی از کدام فرصت صحبت میکند و چرا این فرصت از دست رفت؟
او تشتت در ساختار حکومت و جنگ بین باندهای حکومتی را، علت این نابسامانی و بنبست استراتژیک عنوان کرد. او گفت؛ «اگر مذاکره با غربیها باشد اما درون نظام دعوا باشد، آن مذاکره پیش نمیرود!».
روحانی همینطور مجلس و مصوبه آن در تاریخ ۱۱آذرماه ۹۹ با عنوان «اقدام راهبردی برای رفع تحریمها» را، عامل شکست و ادامه تحریمها معرفی کرد. او گفت: «اگر ۱۱آذر نداشتیم ما… در ماه اسفند تحریم برداشته شده بود».
اما در واقع اشاره اصلی او به کیست و چرا؟
اگر چه همه میدانند مصوبه مجلس توسط خامنه ای دیکته میشود و مقصر، معرفی کردن مجلس توسط روحانی در واقع اشاره او به ولی فقیه است. چرا که پیش از این هم روحانی گفته بود: «وقتی هدایتهای رهبری نباشد معلوم است که آن مذاکره پیش نمیرود!».
با آمدن رئیسی منتظر چه شرایطی بایستی بود؟
انتخاب رئیسی نشان داد که خامنهای میخواهد همزمان با تهدیدها صفوف خود را متحد «منقبض» کند و قدرت را حفظ کند. اما آنها قبر خودشان را حفر کردهاند. آنها مانند عقربی هستند که هنگام محاصره شعلههای آتش خود را نیش میزنند. [خانم مریم رجوی؛ اجل تاریخی خامنه ای فرا رسیده است]
تأثیر انتصاب رئیسی چیست؟
از ابتدای روی کار آمدن بایدن، خامنهای و روحانی طمع داشتند که دولت جدید آمریکا به همان برجام ۲۰۱۵ و سیاست مماشات بازگردد.

درباره؛ برجام ۲۰۱۵ بیشتر بخوانید
اما اشتباه آنها، عدم محاسبه قیامهای بزرگ طی ۴سال گذشته بود که سیاست مماشات را به شکست کشانده.
این را در اظهارات روز دوشنبه ۲۱ تیرماه، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، میشود دید: «خواست آمریکا، امکان راستیآزمایی برنامه هستهای ایران و حصول اطمینان از دست نیافتن ایران به سلاح هستهای است». وی هشدار داد که گذشت زمان و پیشرفت برنامه هستهای ایران نیز بر تصمیم واشینگتن در بازگشت به برجام تاثیر منفی خواهد داشت.
تأثیر انتصاب رئیسی بر سرنوشت برجام و واقعیتهای سرسخت
اما واقعیت این است که حیات حکومت خامنهای به تروریسم، برنامه موشکی و سلاح هستهیی بند است. و ولیفقیه نیز دست کشیدن از آن را در غلطیدن به مسیر «تنزل بیپایان» نامیده است.
اکنون هم بنبست مذاکرات وین پس از ۶ دور گفتوگو نشان میدهد حکومت ایران تا کجا شکننده است و ظرفیت هیچگونه انعطافی ندارد و به گفته روحانی اینگونه فرصتها را از دست میدهد و آنچه در برابرش قرار دارد، تنها بنبست است و بحران بیراهحلی. [مذاکرات برجام به دولت رئیسی موکول شد]
و تنها سوالی که باقی میماند این است که به دنبال تصمیم خامنهای برای یکپایه کردن حکومتش و اتخاذ سیاست انقباض در داخل و خارج کشور، خامنهای تا کجا قادر به ادامه این وضعیت است؟ این همان سرنوشتی است که مقاومت ایران آنرا اینطور توصیف میکند: «بله؛ رژیم ولایت فقیه برای بستن شکافهای بی انتهایش و سد بستن در برابر قیامهای پیش رو (یعنی برای بقا) و جلوگیری از سرنگونی محتوم، جلاد ۶۷ را، رئیس جمهور خودش کرده است. اما این چنین گور خود را به دست خود کنده است. . مثل عقربی است که در محاصره آتش، سرانجام خود را نیش میزند».
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را بنویسید.