زنان در اغلب موارد، شاهد میزان بالایی از مزاحمت‌های اینترنتی هستند. این مزاحمت‌ها می‌تواند تاثیراتی زیادی بر روی آنها بر جای گذاشته، به اعتماد به نفس و عزت نفس آنها آسیب زند. برای اینکه بتوان با این آسیب‌ها مقابله کرده باید با انواع مزاحمت آشنا شده و نحوه مقابله با آن را یاد گرفت.

اخاذی جنسی:

این حالت زمانی رخ می‌دهد که شخصی با تهدید به انتشار عکس‌ها و ویدیوهای خصوصی او (مثل عکسهای ناحیه تناسلی) در فضای مجازی یا بین دوستان، قربانی را مجبور به قبول خواسته‌های خود کند.

معمولا این درخواست‌ها سه شکل عمده دارند که عبارتند از ارسال عکسهای بیشتر، پرداخت پول یا شرکت کردن در فعالیت‌های جنسی. در اخاذی جنسی مجرم معمولا قربانیان خود را از طریق برنامه‌های دوست‌یابی، شبکه‌های اجتماعی یا وب‌سایت‌های پورن پیدا می‌کنند.

اخاذی جنسی معمولا با مکالمات عادی آغاز می‌شود و زمانی که این مکالمات به پلتفرمی خصوصی تر انتقال پیدا می‌کند، به سرعت شخصی‌تر شده و مسائل جنسی بیشتری در آن مطرح می‌شود.

مجرم برای نزدیک شدن به قربانی از روشهای زیادی استفاده می‌کند که اغلب شامل موارد زیر است:

• چاپلوسی 

• توجه بیش از اندازه 

• محبت بیش از اندازه 

• ایجاد احساسات به شدت منفی 

• استفاده از همدردی 

پس از اینکه اعتماد کامل قربانی جلب شد، فقط ارسال یک عکس برهنه کافی است تا مجرم طرح اخاذی خود را به جریان بیندازد. افرادی که خانواده‌های متعصبی دارند و در حین مکالمات خود به این نکته اشاره می‌کنند، بیشتر هدف این قبیل حملات قرار می‌گیرند. در بسیاری موارد دیده شده که کلاهبردار برای جلب اعتماد قربانی خود را دختر یا پسری جوان معرفی می‌کند.

اگر گرفتار کلاهبرداران شدید چه کنیم؟

• بلافاصله هرگونه ارتباط با مخاطب را قطع کنید. حسابهای کاربری که برای مکالمه با او مورد استفاده قرار داده بودید را غیر فعال کنید (حذف نکنید) .

• نباید به درخواست اخاذی پاسخ دهید. یعنی نباید هیچ پولی به او پرداخت کرده یا عکس‌های برهنه بیشتری برای ارسال کرد. شرایط شما هرگز با قبول این درخواست‌ها بهتر نخواهد شد. با ارسال عکسهای بیشتر، باعث می‌شوید تا منابع کلاهبردار بیشتر شده و بتواند فشار بیشتری بر روی شما اعمال کند.

• کلاهبردار را در پلتفرم‌ها ریپورت کنید و حتما فرد دیگری را در جریان اتفاقات قرار دهید. بهتر است حتما به پلیس مراجعه کرده و از فرد خاطی شکایت کنید. به خاطر داشته باشید که رهایی از شرایط کار راحتی نیست و نمی‌توان به تنهایی از آن نجات پیدا کرد.

• حتما از مکالمات خود مستنداتی تهیه کنید که قابل ارائه به پلیس باشد.


زنان، قربانیان مزاحمت‌های اینترنتی (بخش دوم)

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)