مامور ترور دکتر کسرا وفاداری عضو سپاه پاسداران ایران بود

کسرا وفاداری

 

پاریس – دکتر کسرا وفاداری پنجشنبه شب ۱۷ ماه می ۲۰۰۵ (۲۶ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴) با ضربات متعدد کارد مهدی شادی کومله (مامور ترور) به قتل رسید.

یک سال پس از قتل دکتر کسرا وفاداری آشکار گردید، مهدی شادی کومله (شاهین) تروریست اعزامی رژیم جمهوری اسلامی او را به قتل رسانده است.

کسرا وفاداری

دکتر کسری وفاداری (استاد پیشین دانشگاه نانتر در حومه پاریس) که جهت معالجه بیماری قلب به پاریس آمده بود، پنجشنبه شب ۱۷ ماه می ۲۰۰۵ یک روز پیش از بازگشت به ایران، در خانه خود واقع در خیابان «رپابلیک» منطقه یازده پاریس با ضربات کارد مامور ترور مهدی شادی کومله (شاهین) به قتل رسید. پلیس فرانسه در روز حادثه هیچ انگیزه ای را در قتل وی منتفی ندانسته بود. اما یک ماه بعد (۱۶ ژوئن) با همکاری پلیس هلند و اطلاعاتی که به دست آورد، موفق شد او را در حومه آمستردام دستگیر و به زندان «سانته» پاریس انتقال دهد. او قبل از دستگیری در مخفیگاه خود در حومه آمستردام موفق شده بود اطلاعاتی را که در کامپیوتر بایگانی کرده بود از بین ببرد. با این حال پلیس به اطلاعات غیرقابل انکاری دست یافت که هر گونه شک و تردیدی را در اینکه او فرستاده ویژه حکومت ایران برای به قتل رساندن دکتر کسرا وفاداری است، منتفی کرد. او اتومبیلی را که برای انجام عملیات از خانواده وفاداری خریداری کرده بود در گاراژ منزلی در آمستردام مخفی کرده بود. پلیس دو کشور فرانسه و هلند تا کنون و علیرغم گذشت سالها در مورد ترور دکتر وفاداری توسط رژیم جمهوری اسلامی از دادن اطلاعات به خانواده و روزنامه نگاران خودداری کرده اند.

یکی از اعضای خانواده وفاداری که به رفتار شاهین و تردد او در خانه مشکوک شده بود در بازرسی مخفیانه از کیف دستی او موفق به شناسایی هویت واقعی شاهین شده بود. گرچه دکتر وفاداری اهمیت چندانی به اطلاعات بدست آمده نمی دهد، اما این اطلاعات به پلیس بین الملل امکان داد تا به محل اختفای تروریست متواری شده دسترسی پیدا کند. او در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ دستگیر شد.

مهدی شادی کومله با نام جعلی شاهین ۴۲ ساله از اعضاء سپاه پاسداران تهران بود که یک سال در جبهه های جنگ در جنوب ایران حضور داشته است. بر اساس اطلاعات بدست آمده توسط پلیس، مهدی شادی کومله یکی از چهار هزار نیروی نظامی اعزام شده جمهوری اسلامی به بوسنی هرزه گوین بوده است.

دو سال پیش از این جنایت، زنی به نام مریم س. ن در پاریس خود را به دکتر وفاداری نزدیک و تحت این پوشش که با همسرش شاهین جهت تحصیل در رشته پزشکی به فرانسه آمده است و نیاز به کمک او دارد، امکان نفوذ مهدی شادی کومله را در خانواده وفاداری فراهم کرده بود. دکتر وفاداری امکاناتی از جمله محل سکونتی را در اختیار آنها قرار داده بود. مریم س .ن همسر شاهین مدتی بعد به بهانه اختلاف با او ظاهرا فرانسه را به قصد کانادا ترک کرده بود. اما شاهین رابطه خود را روز به روز با خانواده وفاداری نزدیک کرده و اطلاعات مربوط به ارتباطات دکتر وفاداری با شخصیت های مخالف حکومت ایران در خارج از کشور را جمع آوری می کرد. دکتر وفاداری پیش از آن دو بار در وزارت اطلاعات تهران مورد بازجویی قرار گرفته بود و در یک نوبت تهدید به مرگ شده بود. وفاداری یک بار نیز در محل سخنرانی که انجمن پژوهشگران در لندن سازمان داده بود، دقایقی پیش از سخنرانی توسط دو تروریست ربوده شده بود و پس از تهدید به مرگ ساعاتی بعد او را در خیابانهای لندن رها کرده بودند.

کسرا وفاداری

دکتر کسری وفاداری ۶۰ ساله رئیس انجمن زرتشتیان مقیم فرانسه مردی بسیار وفادار به ایران و فرهنگ ایرانی بود. او ضمن احترام به همه ادیان و عقاید با صراحت لهجه خاص خود علیه تعصب ورزی و عقاید ارتجاعی بنیادگرایان اسلامی سخن می گفت.

کسری وفاداری تحصیلات عالیه خود را در انگلستان و آمریکا به پایان رسانده بود. او برای آشنایی جوانان و نوجوانان ایرانی با فرهنگ و تاریخ ایران به نحوی خستگی ناپذیر می کوشید. منزل او محل آشنایی بسیاری از جوانان ایرانی با فرهنگ و تاریخ و سنن ایران بود.

دکتر وفاداری در سال ۱۳۷۵ پس از سالها دوری از ایران جهت برگزاری ششمین کنگره زرتشتیان به ایران رفته بود. وی خانه بزرگ قدیمی را در شهر یزد خریداری و به مرکز فرهنگی و کتابخانه تبدیل کرده بود. با انتشار کتاب «در راه شناخت دین زرتشت» و تقویم سالیانه به تبلیغ و اشاعه دین زرتشت می پرداخت. او که علاقه فراوانی به نسل جوان ایرانی داشت با برخورداری از امکانات خوب مالی تعدادی از آنان را حمایت و روانه دانشگاه های فرانسه کرد. دکتر وفاداری یک شب پیش از ترک ایران به بهانه جراحی قلب، بیش از سیصد تن از جوانان را به یک میهمانی در تهران دعوت و تا سپیده دم به شادی و پایکوبی پرداخته بود که این نکته نیز از نظر ماموران رژیم مخفی نماند.

مقامات قضایی فرانسه سه سال بعد در دی ماه سال ۱۳۸۷، مهدی شادی کومله را به قتل محکوم کرد و ۱۴ سال زندان برای او در نظر گرفتند، اما هرگز اطلاعاتی در مورد پرونده مهدی شادی کومله را علنی نکرد.

اما آنچه که آشکار شد نقش سفارت ایران در پاریس در صدور گذرنامه جعلی برای مهدی (شاهین) شادی کومله بود. کارن وفاداری، برادر زنده یاد کسرا وفاداری، می گوید: «با وجود این اعلام حکم، مجرم به جرم خود اعتراف نکرد».

 

دیگر دوستان و یاران نزدیک دکتر کسرا وفاداری نیز بدست جلادان و تروریست های رژیم ایران ترور و جان باختند.

 

فریدون فلفلی از دوستان نزدیک دکتر کسرا وفاداری در فوریه ۲۰۰۵ در خانه خود در مادرید بدست ماموران اعزامی جمهوری اسلامی با ضربات متعدد چاقو ترور و جان باخت.

 

جمشید رودکی یکی از پایه گذاران انجمن زرتشتیان که در مارس ۲۰۰۵ به دست ماموران اعزامی جمهوری اسلامی در شهر دوشنبه تاجیکستان با ضربات متعدد چاقو ترور و جان باخت.

 

منوچهر فرهنگی یکی دیگر از کنشگران زرتشتی و از منتقدان سیاسی رژیم بود که در اولین شب نوروز سال ۱۳۸۷ به دست یک تروریست اعزامی زن در شهر مادرید (اسپانیا) با ضربات کارد ترور و کشته شد.

رضا مظلومان

دکتر رضا مظلومان (کوروش آریامنش) متاهل، استاد علوم کیفری و جرم شناسی از دوستان کسری وفاداری در عصر روز هفتم خرداد ۱۳۷۵  در آپارتمان خود میزبان یک زن فرانسوی بود که دو مرد به صورت سرزده به در خانه او آمدند؛ یکی از آن‌ها احمد جیحونی نام داشت که در آلمان کار و کاسبی داشت و از ۳ سال قبل با رضا مظلومان در ارتباط بود و سالی یکی دو بار به دیدار وی می‌آمد. بر اساس گفته‌های زن فرانسوی که آن روز مهمان رضا مظلومان بود وقتی آن دو مرد به‌طور سرزده در خانه را زدند رضا مظلومان به آن‌ها اجازه ورود نداد و قرار شد آن‌ها بروند و نیم ساعت دیگر برگردند و زن فرانسوی نیز قبل از بازگشت مجدد آن دو محل را ترک کرد.

رضا مظلومان

پیکر رضا مظلومان، فردای آن روز توسط همان زن فرانسوی کشف و به پلیس اطلاع داده شد. قاتلان با شلیک دو گلوله از فاصله نزدیک به سر و سینه رضا مظلومان او را به قتل رسانده بودند. پلیس در میان وسایل رضا مظلومان، نامه‌هایی از احمد جیحونی یافت و توسط زن فرانسوی‌ای که او را دیده بود توانست جیحونی را شناسایی کند. پلیس آلمان به خواست پلیس فرانسه، جیحونی را بازداشت کرد. وی سرانجام اقرار کرد که در آن روز به ملاقات رضا مظلومان رفته بود و برای محاکمه به فرانسه تحویل داده شد. او پنج سال پس از جنایت در فرانسه محاکمه و به پانزده سال زندان محکوم شد.

رضا مظلومان

احمد فرزانه دانش آموخته دانشگاهی و زرتشتی که در اکتبر سال ۱۹۹۵ در ایران به جوخه اعدام سپرده شد.

 

آرش کسروی موبد زرتشتی در ۳ مرداد ماه سال ۱۳۹۹ با دو همراهش ربوده شد و پس از ۳ روز، پیکر هر سه آنها در یکی از بیابانهای ماهان در جنوب کرمان پیدا شد.. یکی از همراهان وی (فرحناز رفیعی) پرستار خانه بود و شخص دیگر (محمدجواد گنجعلی خانی) به دلیل تهدیدهای جانی، از آرش کسروی محافظت می کرد. او از جمله موبدان زرتشتیان بود که پیگیر حقوق شهروندی زرتشتیان در ایران بود. هر سه ۷۲ ساعت قبل در مکان دیگری به قتل رسیده بودند و پس از ترور در صندوق یک اتومبیل در بیابان رها شده بودند.

نماینده عالی قوه قضائیه در تاریخ ۱۲ مرداد سال ۱۳۹۹ در گفتگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد: «قاتل خودکشی کرده است.»

آرش کسروی

قتل‌های زنجیره‌ای برخی از شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی مخالف نظام جمهوری اسلامی در دهه هفتاد خورشیدی در داخل و خارج از ایران با صدور فتوی روحانیون بلندپایه از جمله قربانعلی دری نجف‌آبادی وزیر وقت اطلاعات و به دستور سعید امامی، معاون امنیتی این وزارتخانه در زمان تصدی علی فلاحیان وزیر اطلاعات دوران ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی و دری نجف آبادی اولین وزیر اطلاعات در دولت محمد خاتمی، مصطفی موسوی کاظمی معاون وقت وزارت اطلاعات و مهرداد عالیخانی صورت می گرفت.

 

عباس بختیاری –پاریس ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۳ 

 

نظرات

نظر (به‌وسیله فیس‌بوک)